Selera Timur Pilihan Bangi Golf Resort

Assalammualaikum

Banyak betul jemputan food review sempena bulan Ramadhan yang bakal menjelma tidak lama lagi.. ada yang Keknil sempat pergi.. ada yang tak sempat.. tapi kebanyakkannya memang tak sempat la sebab mostly dibuat pada hari kerja.. tapi takpe.. mungkin tahun ni bukan rezeki Keknil untuk meraikannya bersama mereka.. mana tahu tahun depan pula kan.. ^_^

Kali ni, Keknil nak share salah satu tempat kegemaran Keknil untuk berbuka puasa iaitu di Bangi Golf Resort. Menawarkan harga yang berpatutan dan aneka juadah yang enak, Bangi Golf Resort (BGR) menawarkan sehingga 200 menu pilihan yang bercirikan masakan popular Ala Melayu, Barat dan Timur.

Jangan risau tentang status Halal, kerana sejak dari tahun 2009, BGR merupakan antara resort golf di Malaysia yang telah menerima sijil Halal oleh JAKIM. Jadi, korang boleh makan di sini tanpa was-was.

BGR new signature drink

Apalah ada pada menu Selera Timur tanpa Nasi Kerabu dilengkapi dengan menu sampingan seperti ulam, ikan masin dan keropok ikan. Pasti menyelerakan dan mengundang rasa kerinduan pada masakan bonda di Pantai Timur. Selain dari itu, pilihan masakan lain seperti Rendang Daging Taik Minyak dan Sambal Sotong Kembang pasti mengujakan sesiapa yang menikmatinya.









Bagi yang ingin menikmati menu Oriental, jangan gusar kerana korang juga boleh menikmatinya di sini. Menu seperti Mee Goreng, Kue Teow Goreng, Butter Prawn, Daging Masak Lada Hitam dan Filet Ikan bersama Sos Serai pastinya serasi bersama dinikmati bersama hidangan utama lain. Mari telan ailio secara berjemaah !







Hahh.. bagi penggemar masakan Ala Barat.. Korang mesti cuba signature menu di BGR iaitu Sous Vide Effs with Mushroom Espuma yang saban tahun menjadi kegemaran Keknil dan ramai pengunjung lain. Rasanya lain dari yang lain tau ! Mesti cuba !



Ehemm.. ada penggemar kambing di sini? Korang boleh saksikan sendiri Kambing Bakar yang dibakar secara LIVE di depan mata korang.. nikmati kehangatan kambing bersama sos istimewa dan tidak lupa Sate Ayam dan Daging bersama kuah kacang yang di perap istimewa. Memang tidak mengecewakan.





Tahun ini lebih istimewa kerana para tetamu akan disajikan dengan hidangan istimewa iaitu Aiskrim Gelato BGR yang terdiri dari pelbagai perisa. Keknil dah rasa Aiskrim Gelato berperisa Cendol.. Fuhhh.. memang awesome !






Pencuci mulut di BGR ni memang WIN sebab memang banyak pilihan dan semuanya sedap ! Paling Keknil puas makan adalah Tiramisunya yang cukup rasa tapi tak cukup makan sebekas. Kena amik 3-4 bekas baru cukup rasa.. Huhuhu

















Korang boleh dapatkan buffet Ramadhan di BGR dengan harga RM58 bagi dewasa manakala RM29 bagi kanak-kanak. Tetamu juga akan dihiburkan dengan persembahan muzik secara 'LIVE' dari jam 6.30 petang - 9.30 malam setiap hari. So, boleh enjoy makan sambil dengar muzik.










BGR turut menyediakan lebih dari 800 ruang parkir serta ruang solat untuk para tetamu.

Untuk pertanyaan dan tempahan, sila hubungi :

No Telefon : 03-8925 3728 / 03-8210 0265
Alamat :
No 1, Persiaran Bandar, Bandar Baru Bangi, 43650 Selangor
Koordinat GPS :
2.95716N, 101.76518E

till then, tatababai

Santapan Iftar di Laman Kayangan

Assalammualaikum

Pejam celik pejam celik, kejap je dah nak puasa.. dah ganti puasa tahun lepas ke belum? Sempat lagi ni kalau nak ganti.. Hihihi

Sambil-sambil korang ganti puasa tu, Keknil nak share dengan korang Buffet Ramadhan yang di Shah Alam yang sangat-sangat berbaloi-baloi untuk korang cuba pada bulan puasa nanti. Dengan dekorasinya yang indah, pasti terasa bagai di alam kayangan..


Bertempat di Laman Kayangan, Shah Alam, hidangan berkonsepkan Asia Tenggara menjadi tema pada kali ini. Korang bukan sahaja dapat merasai sendiri juadah dari Malaysia, malah pelbagai pilihan juadah istimewa Ramadhan di bawa khas dari Indonesia, Singapura, Thailand, Brunei dan Vietnam. Tak perlu ke luar negara untuk menikmati Nasi Kabuli, Tomyam Istimewa, Bakso dan Vietnamese Beef Noodle, semuanya ada di Laman Kayangan. 









Tidak sah kalau buffet Ramadhan tanpa kambing panggangnya. Begitu juga di Laman Kayangan. Keistimewaannya di sini dia dihidangkan bersama dengan tiga sos istimewa dan Keknil pasti, korang pasti teruja seperti Keknil menikmati hidangan kambing panggang di sini.


Majlis berbuka puasa di Laman Kayangan akan diadakan sepanjang bulan Ramadhan dari jam 5.00 petang sehingga 9.00 malam dengan harga RM59.00 seorang dewasa dan RM35.00 untuk kanak-kanak dan warga emas.


Laman Kayangan mampu memuatkan kapasiti sehingga 1,000 orang turut menyediakan kemudahan tempat letak kereta yang luas dan pastinya kemudahan surau bagi memudahkan tetamu menunaikan solat sambil berbuka puasa.

Untuk tempahan dan pertanyaan, 

No Telefon :
013 435 7935 / 017 556 3711 / 019 311 7443 / 03 3359 0561
017 218 1875 / 012 699 6634 / 011 1878 4681


till then, tatababai