Monday, December 5, 2016

Christmas Beauty Box Giveaway Worth RM600 by Anil Wanina

Assalammualaikum.



Sempena hujung tahun ni, Keknil nak buat Christmas Beauty Box Giveaway untuk korang. Harap korang suka dan sudi untuk join giveaway ni. Berikut adalah syarat-syaratnya. ^_^

Hadiah :
1 x cash voucher dari Premier Clinic
1 x beauty box dari The Face Shop
1 x beauty box dari Missha
1 x beauty box dari Premier Clinic
2 x beauty box dari Skinfood

Tarikh Giveaway : 5 Disember - 15 Disember 2016

1. Tulis entry yang bertajuk "Christmas Beauty Box Giveaway Worth RM600 by Anil Wanina"

2. Follow Google +  Anil Wanina

3. Follow IG @anilwanina

4. Follow Twitter @anilwanina

5. Like Page @anilwaninadotcom

6. Copy code di bawah dan paste di ruang html


7. Tinggalkan link entry GA korang di ruang komen ini.. ^_^

till then, tatababai

Thursday, December 1, 2016

Box of Joy sempena Lazada Online Revolution

Assalammualaikum

Sempena Online Revolution Lazada dari 11.11 sehingga 12.12, Lazada telah bermurah hati untuk menghadiahkan Keknil Box of Joy ! Dengan tawaran harga menarik dan diskaun sehingga 95%, memang tak menang tangan la menggodek laman web Lazada ni untuk shopping sakan sepanjang sale ini berlangsung !


Memang masyuk kesemua produk yang ada dalam Box of Joy ni. Sesuai dengan tema sempena sale pada kali ini iaitu, "Brand for All", terdapat lebih dari 1,000 jenama yang dipasarkan termasuklah produk makanan, barangan rumah, gajet dan kecantikan. Tidak terhad kepada produk tempatan sahaja, di Lazada juga turut memasarkan produk luar negara yang pastinya membuatkan jari jemari korang terlebih eksaited nak shopping kan.. kan...



Setiap hari ada sahaja promosi menarik menanti korang. Mark tarikh tersebut di kalendar korang dan pastikan korang dapat grab produk kegemaran korang, okey !

Paling Keknil tak sabar nak tunggu adalah tarikh 12.12 sebab selama 3 hari inilah Mega Deals akan berlangsung dan tawaran harga dia.. Fuhh.. pasti buat korang tak tidur lena..

Bagi yang ragu-ragu dengan pembelian barang secara online, korang boleh membuat transaksi secara Cash on Delivery. Selamat dan diyakini !

Jom shopping di Lazada Malaysia ! Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web di bawah untuk keterangan lanjut :

Laman Web : www.lazada.com.my

till then, tatababai

Wednesday, November 30, 2016

Wangi sepanjang hari dengan Enchanteur Paris

Assalammualaikum

Siapa tak kenal dengan jenama Enchanteur Paris yang merupakan antara jenama produk penjagaan peribadi dan wangian yang diinspirasikan dari Perancis. Tak dapat pegi Perancis kan, dapat produk dia pun jadi la.. Hihihihi.. Produk Enchanteur Paris memang sudah dikenali ramai sebagai produk wangian tak kira la apa jua produk yang dikeluarkan samada deodoran, serum mahupun losyen.

Sesuai dengan gaya hidup rakyat Malaysia, baru-baru ini Enchanteur Paris telah mengeluarkan rangkaian produk terbaharu untuk penjagaan kulit dan kekal segar dan wangi sepanjang hari.


Wangian Mon Amie (Kuning)
Mengandungi Ultra Hyaluronic dan Minyak Zaitun yang berfungi untuk melindungi dan melembabkan kulit. Wangiannya yang ringan sesuai digunakan untuk bersantai bersama keluarga mahupun rakan-rakan. 



Wangian Belle Amour (Merah Jambu)
Dengan formulasi Sakura, Ekstrak Lukoris dan Vitamin B3, wangian ini turut berfungsi untuk mencerahkan kawasan bawah lengan dengan pencerahan 3 kali ganda. Wangian merah jambu yang romantik dan sensual pasti membuatkan hari korang bersama tersayang lebih bermakna.. 



Adore (Ungu)
Bagi yang inginkan wangian yang tahan lama sehingga 24 jam, wangian Adore ini sangat sesuai untuk korang. Diaktifkan dengan bahan aktibakteria, wangian berunsur bunga-bungaan dan buah-buahan ini mampu menambahkan keyakinan serta mampu melindungi kulit daripada sinar UV, pencemaran dan kuman. 



Kesemua produk dari rangkaian Enchanteur Paris ini boleh didapati di kesemua pasaraya besar di seluruh Malaysia dengan harga dari RM7.90(85ml) sehingga RM18.00 (300ml).

Untuk maklumat lanjut, sila layari keterangan seperti di bawah :



till then, tatababai

Tuesday, November 29, 2016

Kyrgyzstan - The Pearl of Central Asia | Day 7

Assalammualaikum

Keesokan paginya, tibalah masa kami untuk meninggalkan Issy Kul. Kalau dikenangkan kembali.. memang berat rasa nak tinggalkan tempat ni.. tapi apakan daya.. ada boipren yang sedang menunggu di Malaysia.. Kikikii..

Pagi tu, kami dihidangkan dengan makanan ringan-ringan sahaja. Maklumlah.. nak travel jauh ni.. Bubur manis dan telur separuh masak 2 butir beserta hotdog. Sos sendiri bawa.. Hahahaha



Ahli rombongan dah mula menurunkan beg masing-masing dan tidak kurang juga yang mengambil gambar kenangan buat kali terakhir di sini. Entah bila lagi akan ke sini kan.. Jadi haruslah memori telefon dipenuhkan sebagai tanda kenangan sepanjang trip ini.. ^__^ Beg pun dah beranak pinak dah ni.. Cuba teka beg Keknil yang mana.. Kkikiii


Perjalanan pulang kami terus ke Bishkek tetapi kami akan singgah di Burana Tower terlebih dahulu sebagai penutup lawatan rasmi kami kali ini. Tak sampai hati nak lelapkan mata hatta seketika demi menikmati pemandangan indah di sini.











Hey Zeinap ! Rindu Keknil tak? ^__^










Sampai di R&R.. kami berhenti seketika untuk toilet break.. Huhuhu.. Pemandangan di atas gunung ni memang awesome.. lagi-lagi cuacanya yang cerah.




bas kami










Setelah beberapa jam perjalanan, kami pun tiba di Burana Tower. Bestnya kat sini, sepupu Zeinab ada kat situ dan menyediakan kudapan untuk kami ! Nampak tak jejaka berbaju biru yang tinggi lampai tu.. Hahh.. nak tau apa yang buatkan kitorang kerumun kat dia?



strawberryyyy... fresh dipetik dari ladang tauuuu... manis sangat.... berebut-rebut Mak Limah termasuk Keknil juga.. Kahkahkah

Okey... sambil kunyah stoberi.. kita masuk ke dalam kawasan Burana Tower ni.. setiap lokasi yang kita pegi ni..ada sejarah dia..

Travel Tips : Burana Tower, sebuah menara abad ke-11 yang terletak hanya 60km timur Bishkek. Satu daripada sisa-sisa baki terakhir bandar purba Balasagun, bekas ibu negara daripada Karakhanid Khanate dan hentian pit Silk Road yang penting. 
Korang boleh je panjat menara ni, tapi awas ! Oleh kerana saiz tangga dan ruang yang agak kecil, jadi kalau badan macam Keknil ni kira ngam ngam saiz je.. ^_^ . Ia bermula dengan tangga di luar 33 langkah. Kemudian anda masukkan menara. Tangga dalam 40 hingga 50 langkah adalah sangat sempit dengan langkah-langkah yang besar. Ia tidak begitu mudah dan gelap, jadi bawalah lampu sulup atau boleh gunakan lampu di telefon pintar.







Travel Tips : Terdapat legenda mengenai seorang Khan yang mempunyai seorang anak perempuan yang cantik, Monara, yang memang disukainya. Pada suatu hari dia memanggil penilik nasib untuk melihat masa depan gadis itu. "Apabila anak anda mencapai ulang tahun ke-18, labah-labah hitam beracun menggigit dan dia segera mati." The Khan marah tetapi dia tidak boleh mengabaikan ramalan. Jadi beliau membina sebuah menara tinggi dan penilik nasib yang telah dipenjarakan di sebuah bilik kecil di bahagian bawah dan anak perempuannya telah dipencilkan di bahagian atas menara.
Gadis itu membesar di menara, yang menghadap ke lembah melalui empat tingkap yang memandang kepada perkara-perkara kompas: Utara, Selatan, Timur dan Barat. Pelayan membawa makanan dan minuman beliau, menyampaikan ia dalam bakul selepas mendaki tangga diletakkan di bahagian luar menara. Mereka telah diperiksa dari kepala ke kaki memastikan bahawa pakaian mereka, makanan, atau plat, menyembunyikan labah-labah. 
Pada hari ulang tahun ke-18 beliau, Khan begitu gembira bahawa ramalan orang tua itu telah membuktikan palsu. Dia mahu mengucapkan tahniah kepada anak gadis itu pada "hari istimewa" beliau dan pergi ke biliknya membawa segugus anggur. Sambil mengucapkan tahniah kepada anak gadisnya dengan sebuah ciuman, beliau menghadiahkan anak gadisnya dengan buah-buahan. Apabila anak gadisnya memakan buah anggur itu, secara tiba-tiba anak gadisnya terjatuh lalu mati. Khan memeriksa buah tersebut dan ada labah-labah hitam. Khan berasa sedih dan menangis dengan kuat sehingga menara bergegar dan bahagian atas jatuh ke bawah lalu mewujudkan kehancuran yang kita lihat pada hari ini.










Selepas lawatan ke Burana Tower.. kami dibawa untuk menikmati makan tengahari di Tokmok. Makan tengahari terakhir sebelum pulang ke Malaysia. Pada majlis makan tengahari ini, kami turut meraikan hari lahir Ata dan Dr Mar yang menyambut hari lahir pada bulan itu. Untung la.. ^_^















Ucapan dari Ata yang sangat mengalu-alukan kehadiran kami di sini. Miss you, Ata ! Zeinab as translator.. hehehe












Kami tiba di airport petang ni.. macam biasa.. sebelum balik tu, kemas dulu beg dan tengok berapa banyak kilo yang bertambah.. Kikikii.. Untuk Astana Air, luggage bagi setiap orang yang diberikan adalah 20kg sahaja. Jadi, sila rancang setiap kilo yang korang ingin bawa balik ke Malaysia ye.. terlebih kilo, memang kena bayar la.. tak mahal pun.. USD50 bagi setiap kilo yang terlebih tu.. Mohon nangis.. T__T

Ada juga kemudahan untuk wrap bag.. tapi Keknil bawa sendiri wrapper.. jadi dah jimat kat situ.. Maklumlah.. dah borong macam-macam.. miskin sudah ni.. Hahahhaa


hasil rampsan.. fuhh.. kotak tu ngam-ngam 20kg tauuu... 

wefie session sebelum drop luggage. 

Dan alhamdulillah.. kesemua ahli rombongan berjaya meloloskan barang rampasan dengan jayanya. Yang tak berjaya tu, kena hand carry macam Keknil.. Hahahahhaa

Masuk je dalam sebelum boarding, kami sempat menunaikan solat Asar di surau airport yang disediakan.



Okey.. ready to fly back home. Flight ini akan transit di Almaty, Kazakhstan selama 2 jam. Jadi ada masa untuk bersantai-santai dan tka perlu rushing.. ^_^






Sepanjang transit, aktiviti shopping tidak terhenti disitu.. Hahahha.. kat sini ada yang sambung shopping coklat okeyy.. Murah banget coklat dia serendah USD1.. Tapi Keknil tak dapat beli sebab duit USD Keknil dah abis.. Uwaaaa.. mohon mereput... Cuci mata je la kat sini.. Berhuhuhu je la...






Penerbangan balik selama 8 jam dan tiba di Malaysia pada keesokan harinya. Alhamdulillah.. terima kasih kepada Duta Kyrgyzstan ke Malaysia, Kylychbek Sultanov dan kesemua krew yang terlibat dalam media trip kali ni. 

Tidak dilupa kepada geng-geng Tasik Kecundang yang sama-sama menjayakan 1Takes Ala-Too "Malaysian First Group to Republic of Kyrgyzstan". It's an honoured to be part of it !

till then, tatababai