Monday, September 26, 2016

Mengapa bayar lebih? Paylesser.com kan ada !

Assalammualaikum

Semua orang suka perkara yang murah ! Lagi banyak diskaun dan lagi murah harga sesuatu barang tu.. lagi kita suka, betul tak?. ^_^

Membeli belah di atas talian bukan sahaja menjimatkan masa, tenaga dan wang.. malah jika pembelian itu disertakan dengan kupon-kupon diskaun yang menarik apatah lagi jika ia menawarkan diskaun sehingga 90%, memang menggoda sangat kan..



Baru-baru ini, Keknil diperkenalkan dengan sebuah laman sesawang yang menawarkan diskaun membeli belah dan kupon secara atas talian ! Di my.paylesser.com, Keknil bukan sahaja boleh dapatkan pelbagai kupon diskaun, malah banyak tawaran hebat dari pelbagai jenama kedai atas talian LAZADA, ZALORA, FASHION VALET dan sebagainya. Macam tahu je Keknil ni gila membeli belah.. Lagi la hati ni meronta-ronta nak membeli belah secara atas talian.


Memang sangat berbaloi-baloi membeli belah kat sini kerana pelbagai jenama dan produk seperti perkakasan rumah, produk kecantikan, aksesori fesyen, percutian dan makanan di himpunkan dalam satu tempat yang memudahkan kita sebagai pengguna dan pembeli membuat pilihan.

Hanya perlu layari laman web my.paylesser.com dan pilih produk atau jenama yang disukai. Macam Keknil, Keknil memang suka beli baju secara atas talian, sebab kalau beli kat kedai, jadi rambang mata.. Hahaha... jadi Keknil pilih untuk membeli belah produk Zalora.


Lepas pilih Zalora, Keknil boleh tengok kupon dan diskaun yang ditawarkan oleh Zalora Malaysia. Pilih ikut kemampuan dan jangan lupa bandingkan harga.

Kemudian, klik pada pilihan Get Offer atau Get Coupon. Kemudian akan di bawa ke tetingkap baru akan dipaparkan tawaran atau kupon mengikut pilihan yang dipilih. ^_^ Mudah sahaja kan..



Jadi jangan tunggu lagi.. lepas ni, klik terus pautan my.paylesser.com dan dapatkan kupon serta diskaun hebat dari Paylesser.com untuk memenuhi kehendak dan keperluan diri sendiri, keluarga mahupun hadiah kepada rakan-rakan. ^_^

Jom.. terjah...

Laman Sesawang : 


till then, tatababai

Sunday, September 25, 2016

8 Sebab Untuk Dapatkan Honor 8

Assalammualaikum

Siapa tak sedih.. telefon yang selama ini menjadi sumber untuk menjana pendapatan tiba-tiba rosak dan tak boleh ON ! Huwaaa.. sedihnya.. Tapi dalam sedang bersedih tu, Keknil tergodek-godek dalam laman web Lazada nak cari telefon baru kononnya.. tapi bagai pucuk dicita ulam mendatang, ada promosi baru untuk telefon Huawei Honor 8 !

Wahh.. ini sudah bagus.. memang langkah kanan betul Keknil kali ni. Kiranya, telefon Keknil rosak pada masa yang tepat ! Tak perlu kata apa-apa, Keknil memang perlu memiliki telefon pintar terbaik bukan sahaja untuk menggantikan telefon Keknil yang rosak tu tetapi juga untuk berkomunikasi, dan perlu mempunyai ciri-ciri tertentu bagi memudahkan kerja dan kegiatan seharian Keknil samada sebagai blogger, programmer mahupun traveller. I want the best gadget for my everyday activities!

Keterujaan Keknil untuk memiliki Huawei Honor 8 ini memang tidak dapat dibendung lagi kerana ciri-cirinya yang sangat menawan hati Keknil. Apakah ciri-cirinya tu? Keknil yakin, lepas ni korang pun akan rasa teruja sama macam Keknil ! Percayalah !




1. Fungsi Dual  Kamera dan SELFIE EXPERT !

Semua orang suka ambil gambar. Cuba korang bayangkan, setiap momen yang korang lalui, di tangkap dengan 12MP kamera dibelakang dengan dua lensa serta mempunyai ciri-ciri Hybrid Auto Focus dan Profesional Mode. Selain itu, korang juga boleh setkan mod bukaan diantara F0.95 hingga F16 bagi tetapan 'depth of field'. Jadi dapat setkan berapa luas auto focus yang korang nak tu ! Fuh.. tak perlu kamera godang dah.. Pakai Honor 8 je gambar dah cantik ! Manakala kamera hadapan dengan 8MP memang tidak dinafikan lagi la kualitinya, malah 'low light conditions'  juga boleh ditetapkan. Boleh juga menggunakan fungsi 'Perfect Selfie Mode' untuk meningkatkan kualiti dan kecantikan gambar selfie. Woww... You'll be your own selfie expert !

Selfie expert via Honor 8? 




2. Semuanya dalam satu KLIK!

Betapa mudahnya hidup jika semuanya boleh dilakukan dengan satu KLIK sahaja ! Terima kasih Honor 8 kerana menjadikan ia satu kenyataan. Lepas ni, tak payah berebut alat kawalan jauh dengan Iman dah.. Keknil boleh alih TV tanpa dia tahu pun.. Hahahha Nak tau kenapa? Sebab dengan Smart Control 4.0, bukan hanya TV dan pendingin udara, tetapi korang boleh mengawal lebih dari 5,000 peranti berjenama dan 230,000 jenis model ! Wowww.... tak sabar nak kawal auto gate depan rumah dengan Honor 8 baru ni !

amboii.. sakan baring ! Mama dah ada remote baru... Hahahah




3. Paparan Bagai Dunia Realiti !

Dengan paparan FHD 5.2-Inch  dan 96% high colour gamut (NTSC), skrin telefon pintar akan kelihatan lebih jelas dan nyata ! Apa yang membuatkan ia lebih hebat, ia didatangkan khas dengan fungsi 'eye-care mode filters out blue light'. Jadi saat dan ketika korang menggunakan telefon pintar Honor 8 ini, tidak perlu bumbang tentang pedih mata akibat letih atau mata berair kerana ia dapat mengurangkan permasalahan tersebut. Hebat !

ni bukan sakit mata sebab tengok telefon, tapi sakit mata sebab tengok asap kan ! ^_^ 




4. 3D Fingerprint Smartkey !

Bila dah memiliki telefon pintar yang pintar sebegini, antara ciri-ciri yang perlu ada adalah ciri keselamatan ! Dengan adanya 3D fingerprint yang terletak di belakang kamera, ia juga mampu membuka kunci telefon dengan hanya 0.4 saat sahaja ! Woww.. sangat mudah.. tak perlu nak tetapkan kata laluan atau mereka corak yang mungkin kita sendiri lupa sebab banyak kali tukar ! ^_^ Selain itu, ia juga turut berfungsi sebagai 'smart key shortcut' untuk korang layari aplikasi kegemaran yang telah korang tetapkan. Hanya dengan satu sentuhan dan tadaa.. aplikasi kegemaran korang akan dibuka. Terbaik !


1 jari la.. bukan 5 jari ! ^_^



5. Rekabentuk artistik yang SOFISTIKATED !

Peranti pertama yang dibuat dengan gabungan "15 layer of craftsmanship glass" dan rim logam yang direka untuk menghasilkan rekabentuk yang unik dan sofistikated ! Rekabentuk ergonomiknya di manfaatkan dengan kekuatan dan kecantikan gelasnya yang menjadikan ia lebih mudah di pegang dan nampak elegan walaupun ketika berada dalam poket ! Warnanya yang berkilau dan berkilat membuatkan pemilik Honor 8 ini berada dalam standardnya sendiri ! Tak sabar nak cuba ! Keknil secara peribadi sukakan warna GOLD ! Aumm... 

this is cute.. not sophisticated !


6. Dikuasakan dengan 2.3GHz Octa-Core CPU dan 4GB RAM 

Ucapkan selamat tinggal kepada permasalahan telefon 'hang' ! Ini kerana Honor 8 dikuasakan dengan 2.3GHz octa-core CPU dan 4GB LPDDR4 RAM. Terbaik kan ! CPU chip Honor 8 juga menggunakan i5 co-processor yang diselaraskan dengan Kirin 950 SoC yang bukan sahaja dapat meningkatkan kepantasan, tetapi juga masa tindak balas dan jangka hayat bateri. Ia juga dapat memproses banyak sistem atau aplikasi dalam satu masa tanpa mengganggu aplikasi yang sedang berjalan. Bestnya !

dikuasakan..... 



7. Masa mengecas yang pantas dan tahan lama

Kadang bila kita charge telefon, lahai.. 6 jam charge pun bateri masih tak penuh-penuh. Tapi perlu risau dengan Honor 8 kerana ia memberikan power boost  47% lebih pantas dari biasa. Katalah korang baru charge selama 10 minit, ianya dah cukup untuk memberikan korang sekurang-kurangnya 2 jam untuk bergayut di telefon siap boleh dengar lagu di telefon pintar ni selama 6 jam ! Tak ke hebat ! Jangka hayat baterinya juga lebih panjang sehingga 10 jam dan sangat sesuai untuk Keknil gunakan ketika travel nanti ! 



8. Komunikasi pintar atas talian

Honor 8 mempunyai dual antena yang mampu menarik isyarat komunikasi bagi memastikan korang sentiasa mendapat signal tak kira la apa jua talian yang korang pakai. Dengan smart dual band wifi yang ada, ia turut menyokong dari 2.4GHz sehingga 5GHz band. Jadi tak perlu risau tentang sambungan wifi atau talian Internet korang ! 



Macam mana? Tertarik tak dengan ciri-ciri Honor 8 ni? Adakah korang teruja seperti mana Keknil teruja untuk memilikinya? Kalau korang nak tau, sempena MY Cybersale yang akan berlangsung dari 26 September - 30 September 2016 ini, korang boleh miliki Honor 8 dengan harga serendah RM1699 sahaja !

Honor 8 dengan 4GB RAM + 64GB ROM
RM1,800.00

Honor 8 dengan 4GB RAM + 32GB ROM
Harga : 1,699.00

Free Gift :  Phone Casing, Selfie Stick atau Powerbank


Honor 8 didatangkan dengan 4 warna pilihan iaitu Emas, Biru, Putih dan Hitam.

So, tak payah sedih-sedih sangat dah... patah tumbuh hilang berganti, telefon rosak, Huawei Honor 8 jadi pengganti.. Aummm... ^_^


Jom... sempena MY Cybersale yang akan berlangsung dari
26 - 30 September 2016 ini


Jangan lepaskan peluang tau kerana ia menawarkan diskaun sehingga 95% !




till then, tatababai

Thursday, September 15, 2016

Makan Seafood Dari RM70 di My Story Cafe, Kota Kemuning

Assalammualaikum

Bila bercerita tentang tempat makan yang sedap dan murah.. tak mudah nak mencarinya. Kadang-kadang, berpusing satu daerah semata-mata nak mencari kedai makan yang kena dengan selera, tapi penghujungnya, masak sendiri kat rumah. Hehehe.. Itu yang selalu terjadi pada Keknil.

Daerah Shah Alam ni bukan asing bagi Keknil.. selain dekat dengan kampung halaman, daerah ini juga cukup terkenal dengan pelbagai kedai makan dan gerai yang bukan sahaja sedap, tapi murah !


Di sini Keknil nak share dengan korang satu tempat ni.. terletak di Kota Kemuning, Shah Alam, cukup dekat dengan kampung Keknil. Kalau dari rumah parent Keknil, 10 minit je dah sampai.

Seiring dengan namanya, My Story Cafe, Kota Kemuning yang bukan sahaja menawarkan hidangan yang enak, tetapi ia juga mesra kanak-kanak malah terdapat ruangan khas bagi anak-anak yang ingin bermain. Jadi, ibubapa boleh makan dengan tenang tanpa perlu risau anak-anak bermain diluar pandangan mata. Terdapat juga ruangan mini perpustakaan yang terdapat pelbagai genre buku untuk anak-anak membaca. Takde la dorang boring sangat.. Maklum la.. kadang kita yang dewasa ni lepas makan dengan anak-anak, nak sembang pulak.. nak makan dessert la.. So, semuanya boleh dilakukan dengan tenang kat sini.. ^_^

Jom ikut Keknil jelajah exterior dan interior My Story Cafe, Kota Kemuning ni !

  


interior cafe

interior cafe

Ruang Untuk Anak-Anak

 ruangan untuk anak-anak






Rekaletak Perabot yang Kemas

susun atur meja yang kemas

your story at My Story Cafe



 

dekorasi

pelbagai pilihan dessert


terkenang masa lalu


kaunter utama

Dekorasi Dalaman yang Menarik

dekorasi dinding

lagi dekorasi dinding








Rasa tenang je bila tengok rekaletak dalaman cafe ni.. Nak makan pun rasa selesa dan tenang.. Kami dihidangkan dengan menu Jari Comot yang mana hidangan ini menggunakan seafood sebagai bahan utama. Hahh.. nak sangat rasa jari tu comot ketuk-ketuk ketam, kopek kepah, kopek udang.. Boleh la cuba.. Setiap hidangan bagi Set Jari Comot ini dimasak secara berasingan. Jadi bila dihidangkan di atas meja, kombinasi rasa tu.. Fuhhh.... rasanya tu masih melekat lagi di setiap jari jemari Keknil. Rasa nak kunyah je jari ni.. Aummm... Setiap hidangannya di masak segar dari dapur, kita order pukul 2 petang.. terus dia masak dan lepas angkat dari kuali, terus dia hidangkan panas-panas dari bekasnya. Jadi setiap hidangannya bila sampai kat kita, masih panas dan masih melekat bau kuali tu.. Hhahha.. 

Dah rasa terliur ke? Meh Keknil nak buat korang lebih terliur dengan menjamu mata korang dengan Set Jari Comot yang kami nikmati tempohari.. Keknil yang tengah menaip ni pun dok ulang-ulang telan ailio sambil hidu jari ni hahh... Kikikiii


panas-panas dari dulang

Ketam Masak Pedas


Kepah Berlada

Sayur Campur


Sotong Masak Kari

Udang Masak Lemak

Scallops



 


 
Muka tak menahan tengok seafood banyak depan mata

terkejut ek tengok banyak makanan

licin... aummmmm

Amacam? Ada tak korang telan ailio berkali-kali.. Puas makan ! Memang kekenyangan sampai tersandar la.. Bagi korang yang nak try menu Jari Comot ni.. ada banyak pilihan menu yang korang boleh buat...  Nak set untuk berapa orang? Sebut sahaja. 

Atau ada yang nak makan ketam, udang, sotong atau scallops sahaja, boleh cuba menu Jari Comot Ala Carte. Pilihan terletak di tangan korang. Cuba dulu, baru tahu sedap ke tak.. Keknil dah cuba.. Korang pula bila lagi? ^_^ 



Ada sesetengah orang tak berapa sukakan menu seafood. Gout katanya macam Keknil.. Erkk.. No worries, di sini juga turut menyediakan menu Ala-Barat. Menariknya, dengan presentation hidangan yang menarik, di sini, harganya sangat reasonable. Tak perlu bayar mahal untuk menikmati hidangan ala hotel 5 bintang. Selain itu, hidangan pencuci mulut juga tidak kurang hebatnya. Durian crepe gemuk-gemuk macam Keknil.. fuhh.. puas makan. Selain tu ada brownies, dan pelbagai pilihan kek. Pilih sahaja. Jom tengok apa menu yang sempat Keknil rasa ! Aummm...


Grill Lamb

Grill Cheesy Chicken Chop

Laksa Johor

Chicken Boxing

Broenies

Durian Crepe


Caramel




Kenyang dah telan ailio? :D Bagi warga Shah Alam, Keknil highly recommended cafe ini untuk korang bersantai dan menikmati hidangan enak di sini. Boleh juga plan untuk reunion atau gathering di sini, pasti lebih meriah dan santai. Kami sudah cuba makan di sini ! Korang bila lagi? Bila korang dah cuba, jangan lupa kongsikan dengan Keknil di ruangan komen di bawah ye.. ^_^







Sebelum Keknil mengundur diri, Keknil nak share dengan korang, bila korang berkunjung untuk menikmati hidangan Jari Comot di sini, jangan lupa untuk minta Loyalty Card ini dan dapatkan COP dari kaunter bagi menikmati diskaun 10% bagi setiap kali kunjungan korang dan hidangan Jari Comot ke sini. Cukup kali ke-6 korang ke sini, korang layak untuk mendapat 50% diskaun bagi mana-mana Set Jari Comot yang korang order ! Best kan ! Dah la makan kenyang sampai tersandar, dapat pulak diskaun ! Fuh.. mana nak dapat cafe macam ni... ^_^


Untuk maklumat lanjut, boleh layari :

Alamat :
My Story Cafe Sdn Bhd (1068514M)
No 8 Jalan Anggerik Vanilla Y31/Y
Kota Kemuning 40460 Shah Alam
Selangor Darul Ehsan


Waktu Operasi :
Isnin hingga Ahad
2.00pm to 11.00pm

"SHELL OUT SEAFOOD FROM RM70, MAKAN SAMPAI LEBAM SHELL OUT SHAH ALAM"

Untuk tempahan / pertanyaan :

Telefon : 603 5131 0452
Rahimah Binti Dato Abdul Rahim : 60 18 777 1468
Asrul Husni Bin Hussain        : 60 18 779 1468


till then, tatababai