The Other Side of Me

Inspired . Plan. Travel

Follow Saya

Instagram Instagram Facebook Page Twitter

Jemput follow ye ^_^

Monthly Pageviews

Monday, February 20, 2017

Persediaan Kursus JICA di Jepun


Assalammualaikum

Dah hampir 2 minggu Keknil balik dari Jepun.. rasa macam kejap je.. padahal 18 hari kot.. Hihihi.. Okey nak cerita tentang persediaan kursus JICA yang Keknil hadir di Tokyo, Jepun. Sebagai jurnal untuk perjalanan peribadi Keknil ke sana dan juga untuk reference kawan-kawan yang bakal kesana juga nanti.. ^_^

Sebelum menghadiri kursus di JICA, Tokyo, Keknil dan rakan-rakan agensi telah diarah untuk menghadiri sesi taklimat persediaan kursus di JICA Malaysia, yang terletak di Menara Citybank Kuala Lumpur.

      Taklimat alumni JICA

Taklimat dimulakan dengan sedikit informasi berkenaan dengan alumni JICA. Untuk makluman, mana-mana peserta yang menghadiri kursus JICA ini secara automatik perlu menjadi ahli alumni untuk JICA Malaysia. Untuk ahli, suka atau tidak.. kenal la jadi ahli kan.. bayaran yuran sebanyak RM30 untuk tempoh setahun. Kalau ikutkan, banyak je benefit jadi ahli ni yang diwar-warkan.. tapi sehingga tarikh blogpost ini di publish, masih krik krik je.. Hahahha.. Sila bertabah. Tapi within kami sendiri peserta JICA yang hadir pada hari itu, Insya Allah kami masih berhubung dan kadang-kadang berjumpa juga semasa kursus. Jadi takde la krik krik sangat sebab kitorang sangat efektif kumpul sendiri nombor telefon memasing.. Hahhaha.. Ada yang tak sempat collect nombor telefon, ada juga yang krik krik.. tapi takpe..



     Taklimat persediaan kursus

Untuk taklimat persediaan kursus ini disampaikan oleh wakil JICA Malaysia iaitu Shirley. Kalau dalam kursus-kursus JICA yang lain, Shirley ni sangat terkenal juga la dengan cakap tak serupa bikin.. Hahahah.. Ni bukan Keknil yang cakap tau.. ni Keknil dengar dari orang lain. Tapi, bagi Keknil yang berkursus di JICA Tokyo ni.. apa yang Shirley kata tu adalah benar dan hanya yang benar belaka. Maybe yang tak betul tu di JICA Center lain agaknya. So untuk taklimat ni, kami diberi flight itinerary, borang permohonan VISA dan beberapa peralatan yang diperlukan semasa kursus nanti.


Flight Itinerary

Untuk flight itinerary, bagi kursus Keknil, tarikh penerbangan adalah pada 18 Januari 2017 melalui penerbangan ANA. Pertama kali nak naik ANA ni, a bit excited la juga. Shirley maklumkan, untuk inflight meals dari KLIA – Narita tak perlu risau.. sebab makanan memang confirm halal. Tapi untuk route Narita – KLIA, pun tak perlu risau.. sebab dia dah arrangekan Muslim Meals untuk kami.

Bagi flight ANA, setiap peserta boleh membawa maksimum 23kg x 2 beg. So, in total berat beg yang boleh dibawa adalah 46kg tidak termasuk hand carry. Hand carry adalah 10kg.. So, memang untung gile naik ANA ni.. korang kena bawa luggage besar.. baru puas hati boleh shopping sakan kat Jepun nanti.. ^_^


Permohonan VISA ke Jepun

Bagi kami sebagai peserta kursus, kami perlu membuat permohonan VISA untuk masuk ke Jepun. Minimum VISA yang ditetapkan untuk kami adalah 3 bulan dengan SINGLE ENTRY. Maksudnya, hanya boleh masuk sekali sahaja di mana-mana tempat di Jepun. Tapi kalau untuk melancong, tak perlu VISA ye uols. Kitorang buat VISA ni sebab berkursus dan tempoh kursus adalah dari 18 hari – 3 bulan.



Shirley turut sediakan borang yang kami perlu isi dan no worries, Shirley guide satu-satu macam mana nak isi borang tu.. Cuma laju beno dia guide, macam bullet train.. Hahahah Lepas siap isi semua, kami perlu segera ke Embassy of Japan in Malaysia untuk permohonan VISA sebab embassy akan tutup tengahari. Kalau buat lambat, nanti lambat la dapatnya kan. Jadi sementara ada masa satu hari ni, kita terus buat je. Tak perlu nak amik cuti tambahan. Tempoh masa siap VISA adalah sehari bekerja, jadi kami buat tengahari tu, esok petang dah siap dan boleh collect di kedutaan. Be punctual ye sebab kalau korang lanbat seminit, dia tak bagi masuk ! Lokasi kedutaan tu adalah walking distance (bak kata Shirley) dalam 10 minit. Tapi kami jalan 20 minit kot. Nak putus jari ni hah dah la pakai kasut tumit.. Jadi siapa yang ada kenderaan jabatan tu, boleh la naik kenderaan jabatan untuk ke kedutaan, yang takde tu.. bole je jalan kaki cumanya make sure pakai kasut yang sesuai.





Persediaan Lain


Since Keknil akan berkursus pada musim sejuk di Jepun, jadi Shirley turut sarankan etika berpakaian yang perlu kami patuhi semasa kursus official kami dan juga pakaian tambahan semasa musim sejuk. Don’t challenge the weather ! Itu kata Shirley. Kalau korang jenis tak tahan sejuk, bawalah long john, winter coat atau apa-apa baju yang sesuai yang dapat membantu memanaskan badan korang semasa musim sejuk ni. Disamping itu, Shirley turut cadangkan untuk explore Jepun ye.. Ada yang berkurus di Hokkaido tu, Shirley siap cadangkan soh main ski. Hahaha.. Kami yang kat Tokyo ni.. sila mereput sebab tak jumpa snow pun.. Hahahahha.. Korang.. sila rancang perjalanan korang ye.. kalau korang merancang nak explore Jepun, sila buat perancangan awal.. Macam Keknil ni yang berkursus cuma 3 minggu.. memang tak sempat jalan sangat.. rasa sangat-sangat rugi.. So,. Plan your trip well !



till then, tatababai

Wednesday, January 11, 2017

Ada masalah kesihatan? DoctorOnCall kan ada !


Assalammualaikum

Selalu kalau kita sakit.. kita buat apa? Mestilah pegi klinik kannn... takkan update status kat Facebook pulak.. Ehhh....  ^___^  Nak dijadikan cerita, minggu lepas Keknil dah muka semacam dah.. tak sedap badan dan asik bersin je.. Hahh.. ni tandanya nak batuk ngan selesema la ni.. tapi nak pegi klinik.. asik tak sempat je.. balik dah kelam kabut amik Iman.. lepas tu nak terus balik siapkan dinner dan macam-macam lagi.. Memang tak sempat.. Jadi.. bila Keknil diperkenalkan dengan perkhidmatan DoctorOnCall, Keknil terus rasa macam woowwww... ini sudah bagus.. tak yah buang masa, bazir minyak, parking bagai nak pegi klinik.. Keknil boleh dapatkan on the spot dari opis sahaja. Eh.. kalau nak buat dekat rumah time golek-golek atas katil tu pun boleh tauuu... takde masalah.. tapi kang korang malu la sebab doktor tu nampak korang tengah bergolek.. Hahh.. pakaian biar proper, hokeyyy ^_^

muka orang tak sihat

Senang sangat nak guna perkhidmatan DoctorOnCall ni... Pertama sekali.. kena la register dulu kan.. Sila ke laman web www.doctoroncall.com.my  

muka hadapan laman web

Lepas korang Register dan Login, korang akan ditanya beberapa soalan umum. Contohnya, kalau korang ada masalah kesihatan khusus macam Appendix, Period Pain atau anak demam nak tumbuh gigi ke... boleh pilih.. Macam Keknil.. since masalah kesihatan yang Keknil hadapi cuma batuk dan selesema je.. so, Keknil just pilih General Health dan condition kesihatan Keknil adalah Batuk dan selesema..


Kemudian, korang boleh pilih Option samada nak berbual dengan menggunakan Audio, Video atau Chat sahaja. Untuk perbualan melalui Chat adalah PERCUMA sahaja tetapi korang tak dapat la bercakap dengan Doktor. Perbualan secara Chat hanya melibatkan soalan general sahaja. Jadi, better korang pilih perbualan melalui Audio atau Video.

First consultation adalah PERCUMA tapi macam Keknil hari tu, Keknil bayar RM19.99 untuk consultation. Tapi still murah juga kan berbanding jika ke klinik dengan pelbagai extra cost. ^_^ Pilihan perbualan Keknil adalah melalui Video..

So, lepas korang buat bayaran tu, perbualan korang akan disambung melalui video dan doktor akan tanya la apa masalah korang dan korang just berinteraksi macam korang tengah berada di hadapan doktor..

Kelebihan perbualan melalui Video ni adalah doktor boleh nampak kita dan dia boleh tau muka kita ni pucat ke tidak.. Macam Keknil yang demam ni.. Automatik doktor tu tau.. yang Keknil ni dah start batuk dan selesema. Dan tak perlu risau.. doktor yang akan entertain korang ni adalah doktor yang bertauliah ye.. bukan doktor cucuk sendiri hokeyyy...


Jadi dia sarankan beberapa jenis ubat yang Keknil perlu amik. Ubat tu harga lain tauu.. Dorang akan hantarkan prescription melalui emel dan korang boleh view senarai ubat dan harganya dan proceed untuk proses pembayaran ubat.



Tu diaaa.. Ubat demam uolssss... Mudah kan.. Lepas buat video call ni.. tak yah drive kemana-mana.. Terus shut down PC dan amik bantal tido tunggu ubat datang.. gituuu ! ^___^

Korang pun boleh cuba untuk perkhidmatan ni dan Keknil jamin, korang akan suka sebab akan mudahkan korang dalam banyak perkara... ^_^

Untuk maklumat lanjut,
Facebook: Doctor on Call




till then, tatababai

Tuesday, January 10, 2017

New Year Look by FirdusFatin Make Up Artist


Assalammualaikum

Sempena tahun baru hari tu, Keknil diberi peluang untuk disolek oleh MUA Firdus Fatin yang comel. New year, new look !

Siapa Firdus Fatin?
Pemilik nama Siti Nurfatin ni yang juga merupakan seorang Guru Tadika memang dari kecik suka main mekap-mekap. Keknil sempat berbual mesra dengan ibu Fatin yang selalu jadi model Fatin ni hah. Bukan sahaja ibu Fatin, adik beradik Fatin ni selalu juga jadi mangsa mekap-mekap by Fatin ni. Nampak la minat conteng-conteng muka Fatin ni telah diasah dari kecil lagi kan. Dengan minat yang mendalam dalam bidang ini, Fatin telah belajar secara serius ilmu kecantikan ini dan akhirnya telah berjaya menjadi MUA sambilan. Jangan tak tau, baru-baru ni beliau telah memenangi Plussize Ambassador Search Malaysia 2016 dan beliau juga merupakan seorang model Plussize. Wahhh.. adore sangattt !!!

Cikgu Fatin

Mekap Tahun Baru
Keknil ni memang jarang sangat mekap.. kalau mekap pun.. light-light setakat pakai BB Cream atau BB Cushion je.. gile pemalas nak mekap kan.. Hahahha.. Jadi bila sesekali mekap.. Macam gini hah.. sampai orang tak kenal Keknil yang mana satu.. Hahahahah.. Nampak sangat la berubah kan..



Gambar sebelum mekap. Ni pakai BB Cushion je tau...

Tapecaya? Jangan pengsan pula lepas tengok perubahan pada wajah Keknil.. (larik...)

Ehem....
.
.
.
.
.
.

Cakkk...
.
.
.
.

Tadaaa...
.
.
.
.

kite posing kat tangga pulak

Amacam.. comel tak?



Comel kan mekap by FirdusFatin ni.. Kalau korang suka dan ingin cuba mekap dari FirdusFatin ni, boleh hubungi beliau seperti maklumat di bawah:

Facebook : Wardah Hati
No Telefon : 019-684 4088

till then, tatababai

Friday, December 30, 2016

Berbento dengan MILO® UHT’s Pack


Assalammualaikum

Beberapa hari lagi nak tahun baru.. Fuhh.. rasa macam baru je celebrate new year 2016.. sekejap je dah bertukar tahun.. Huhuh... masa semakin cepat berlalu, Iman pun dah semakin membesar.. Dah nak sama tinggi dah dengan mama dia.. Bila anak dah besar ni, mula la episod-episod throwback zaman Iman kecik dulu.. dulu dia sangat aktif.. suka bertanya.. dan perkara yang fancy.. jadi bila dia dah menginjak 10 tahun.. semakin banyak persoalan yang bermain di minda dan terungkap di bibirnya sampai Keknil jadi nervous nak jawab apa.. :P

Bila anak semakin besar ni, jadi lebih banyak nutrisi yang diperlukan untuk meningkatkan prestasinya dalam pembelajaran. Ye lah.. dah nak masuk darjah 5 kan.. lebih banyak tenaga yang diperlukan untuk aktiviti kokurikulum dan pembelakaran dalam kelas. Jadi Keknil terfikir, adakah dengan setiap duit perbelanjaan yang Keknil bekalkan setiap hari tu.. cukup ke nutrisi dalam badan dia untuk membantu Iman kekal aktif dan fokus dalam kelas? Yelah.. kita tak tau kandungan makanan yang dijual kat kantin sekolah kan.. Bukan Keknil kata tak bagus.. tapi kita sebagai ibubapa lebih tahu apa yang diperlukan oleh anak kita berbanding makcik kantin kat sekolah tu. Jadi.. apa salahnya jika kita yang sediakan segalanya demi mengekalkan kesihatan serta meningkatkan kecergasan mental dan fizikal ketika dalam kelas.


Bengkel MILO® UHT’s Pack in the Energy for Champions Blogger

Baru-baru ini, Keknil telah menghadiri sebuah bengkel anjuran MILO iaitu Bengkel MILO® UHT’s Pack in the Energy for Champions Blogger yang diadakan di Cilantro Culinary Academy. Rupanya, minuman berperisa sangat penting untuk membantu anak-anak dalam membekalkan tenaga. Maklumlah.. budak-budak kan aktif..

Terutamanya Iman ni.. Selalu Keknil memang bekalkan dengan air masak sahaja dan akan pastikan Iman minum cukup 2 liter air sehari. Tapi rupanya Keknil silap. Tapi bukan sebarangan air berperisa tau.. Air berperisa yang Keknil maksudkan adalah air berperisa yang bukan sahaja dapat memastikan tumbesaran anak berada dalam keadaan baik dan juga sihat untuk tubuh badan. MILO® UHT’s Pack memastikan anak-anak mendapat manfaat daripada Activ-Go  yang merupakan kombinasi PROTOMALT® , mineral serta vitamin seperti Vitamin B dan Vitamin C. Well.. semua orang tau apa kelebihan Vitamin B dan C kan..  Bukan sahaja bagus untuk anak-anak.. tetapi juga untuk orang besar macam kita.. ^__^




Sajian Bento Ceria Untuk Anak-anak dari Kelab Bekal / Bento Malaysia

Dalam bengkel ini, Keknil turut didedahkan dengan latihan praktikal bagaimana untuk menyajikan bekalan makanan yang bukan sahaja sihat.. tetapi juga menarik dan ceria. Bento macam tu, bukan anak-anak je suka.. Keknil pun teruja tengok.. comel sangat... tak sampai hati nak makan.. Ahahaha.. Latihan ini praktikal yang diterajui oleh Yan Diana memang sangat membuatkan Keknil teruja. Mau tidaknya, beliau dapat menyediakan bento yang comel angattt dalam masa kurang dari 10 minit. Omaigaddd ! Kreatif sangat.. Si Iman pulak memang tak sabar-sabar nak tengok hasilnya. Berebut-rebut juga dengan Keknil nak tengok apa la sifu Yan tu tengah deko deko bento tu.. Hihihi




Kami selaku ibubapa juga diberi peluang untuk mendekorasi sendiri bento kesukaan anak-anak. Hahh.. ini yang menarik ni.. Iman dah cakap dari awal dah.. dia nak buat bento kucing.. tak sedar diri tu penakut kucing kan.. tapi nak bento rupa kucing.. Hihihii... Berlari-lari la kami di dapur Cilantro tu demi menyiapkan bento kegemaran anak-anak. Iman memang sangat membantu dan pandai pula dia buat orang-orang dari buah anggur tu.. Hihihi.. I can see your creativity, baby ! ^__^

eksaited anak-anak ni
kami dah readyyyy
 hasil bento Puan Yan yang comel sangat..

hasil bento kami anak beranak.. comel ke tak?

Ada masa lagi 2 minggu sebelum buka sekolah.. boleh la Keknil try buat bento untuk Iman di hari persekolahan nanti.. Dan yang penting, dengan adanya MILO ®yang sedap dan menyihatkan ni.. pasti Iman tidak lagi rasa letih dan lesu ketika dalam kelas nanti.. ^__^

Ibubapa boleh mendapatkan produk MILO® dalam pek 125ml dan 200ml di pasaraya, pasar mini, kedai serbaneka dan kedai runcit dengan harga yang sangat berpatutan. Untuk maklumat lanjut, sila layari www.milo.com.my



till then, tatababai

Tuesday, December 20, 2016

Pemenang Christmas Beauty Box Giveaway by Anil Wanina


Assalammualaikum

Terima kasih kepada 77 peserta Christmas Beauty Box Giveaway by Anil Wanina ! Terima kasih korang... Tak sangka ramai pulak penyertaannya.. ^__^ Okey.. Now Keknil akan umumkan pemenang untuk giveaway ini.. Yang tak menang, jangan risau.. ada rezeki, Keknil akan anjurkan giveaway macam ni lagi... mungkin lepas ni akan ada rezeki korang...



Okey... berikut adalah senarai pemenang bagi Christmas Beauty Box Giveaway by Anil Wanina..

1 x Cash Voucher dari Premier Clinic
12. http://kanvasdakwat.blogspot.com/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth-rm600-by-anil-wanina.html

1 x Beauty Box dari The Face Shop
14. http://www.mamadarwiish.com/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html?m=0

1 x Beauty Box dari Missha
3. http://mrspuex.blogspot.my/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html

1 x Beauty Box dari Premier Clinic
68. http://yanieyusuf.com/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth-rm600-anil-wanina/

2 x Beauty Box dari Skinfood
50. http://seindahcerita.blogspot.com/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
2. http://miera301.blogspot.my/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html


Tahniah kepada pemenang !! Sila emel kepada Keknil : anilwanina@gmail.com detail seperti di bawah untuk tujuan pengeposan sebelum 22 Disember 2016 untuk melancarkan proses pengeposan.. 

Nama :
Alamat :
No Telefon :

Terima kasih kepada peserta lain yang sudi join.. jangan serik join lagi ye... ^__^


1. http://adna2029.blogspot.my/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
2. http://miera301.blogspot.my/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
3. http://mrspuex.blogspot.my/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
4. http://www.leaazleeya.com/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
5. http://misspurple13.blogspot.my/2016/12/chrismas-beauty-box-giveaway-worth.html
6. http://www.huhahuhajerr.com/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
7. http://mellyacrayola.blogspot.com/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
8. http://www.izzatisuhaide.com/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth-rm600-by-anil-wanina.html
9 http://ohthrillers.blogspot.my/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
10. http://muslimahsejati96.blogspot.my/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
11. http://itsmelyya.blogspot.my/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
12. http://kanvasdakwat.blogspot.com/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth-rm600-by-anil-wanina.html
13. http://ana-myhusna-life.blogspot.my/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
14. http://www.mamadarwiish.com/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html?m=0
15. http://missobsesi.blogspot.com/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
16. http://mulan-sahbanu.blogspot.my/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
17. http://www.kasihjuju.com/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
18. http://www.khatyaiman.com/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth-rm600-by-anil-wanina.html
19. http://norminieza.blogspot.my/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth_7.html
20. http://suga-suga-n.blogspot.my/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
21. http://razanahanis.blogspot.my/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
22. http://www.whateverygalwant.info/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
23. http://thezafirahnazri.blogspot.my/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
24. http://imthetroublemaker.blogspot.my/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
25. http://storymoryluahanku.blogspot.com/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
26. http://www.sheilainspire.com/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
27. http://www.cekgunorazimah.com/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
28. https://unnianje.blogspot.my/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth_6.html
29. http://www.syuhadasalleh.my/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
30. http://www.safirulamar.com/p/ga.html
31. http://coretanhatisigadishijau.blogspot.my/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
32. http://www.suriaamanda.com/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
33. https://denhanda.blogspot.my/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
34. http://akuchentacamera.blogspot.my/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
35. http://kehidupanseorangbujang.blogspot.com/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
36. http://blogcikzue.blogspot.my/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
37. http://anzrarizalbuddy.blogspot.my/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
38. http://nutyra.blogspot.my/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
39. http://penggaliilmudunia.blogspot.com/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
40. https://athibe.blogspot.my/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
41. http://www.bondezaidalifah.com/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
42. http://raizahalisah.blogspot.my/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
43. https://hanismasturina.blogspot.my/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
44. http://superpapaya.blogspot.my/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
45. http://izzaharsyd.blogspot.my/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
46. http://akuvsdiashadhira.blogspot.com/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
47. http://bajetciputselerabesar.blogspot.my/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
48. http://www.kisahsidairy.com/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
49. http://anisnashwa.blogspot.my/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
50. http://seindahcerita.blogspot.com/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
51. http://penselduabee.blogspot.my/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
52. http://sakuraungu92.blogspot.my/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
53. http://www.lokmanamirul.com/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
54. http://nurain-syahirah.blogspot.com/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
55. http://www.maisarahsidi.com/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
56. http://www.azhafizah.com/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
57. http://www.inanihazwani.com/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
58. http://min-mi.blogspot.my/2016/12/15122016christmas-beauty-box-giveaway.html
59. http://lyalee.blogspot.my/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
60. http://jackarcherpunyabelog.blogspot.my/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
61. http://chanchueshahida.blogspot.my/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
62. http://meinnameisthazrina.blogspot.my/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
63. http://missanisnabilah.blogspot.com/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
64. http://misz-aa.blogspot.my/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
65. http://the-fadedd.blogspot.my/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
66. http://www.nooratikahramli.com/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
67. http://nusha1706.blogspot.com/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
68. http://yanieyusuf.com/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth-rm600-anil-wanina/
69. http://dahyunn.blogspot.my/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
70. http://darlinalife.blogspot.com/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
71. http://liyanawbu.blogspot.in/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
72. http://bluechoralpearl.blogspot.my/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
73. http://cuteparasite.blogspot.my/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
74. http://miamorzafirah.blogspot.my/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
75. http://ehhzafirah.blogspot.my/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
76. http://articunicorn.blogspot.my/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html
77. http://ftndiana.blogspot.com/2016/12/christmas-beauty-box-giveaway-worth.html


till then, tatababai

Thursday, December 15, 2016

Christmas Beauty Box Giveaway Worth RM600 by Anil Wanina


Assalammualaikum.



Sempena hujung tahun ni, Keknil nak buat Christmas Beauty Box Giveaway untuk korang. Harap korang suka dan sudi untuk join giveaway ni. Berikut adalah syarat-syaratnya. ^_^

Hadiah :
1 x cash voucher dari Premier Clinic
1 x beauty box dari The Face Shop
1 x beauty box dari Missha
1 x beauty box dari Premier Clinic
2 x beauty box dari Skinfood

Tarikh Giveaway : 5 Disember - 15 Disember 2016

1. Tulis entry yang bertajuk "Christmas Beauty Box Giveaway Worth RM600 by Anil Wanina"

2. Follow Google +  Anil Wanina

3. Follow IG @anilwanina

4. Follow Twitter @anilwanina

5. Like Page @anilwaninadotcom

6. Copy code di bawah dan paste di ruang html


7. Tinggalkan link entry GA korang di ruang komen ini.. ^_^

till then, tatababai

Wednesday, December 14, 2016

Wangi dengan wangian angkasawan !


Assalammualaikum

Semua orang suka bau-bauan yang wangi.. ada yang suka bau masakan pun ada.. ehhh... 😊 macam Keknil.. Keknil suka bau-bauan yang berunsurkan makanan.. bau epal ke, bau kayu manis ke.. vanilla ke... Hahh.. itu memang Keknil suka sangat.. Jadi bila InspireDesire Couple Perfume by Dr Sheikh dan Dr Halina keluarkan produk minyak wangi.. Memang la Keknil adalah antara orang pertama yang nak cuba ! Sebab wangiannya memang kena sangat dengan jiwa Keknil !



Perfume INSPIRE by Dr Sheikh merupakan EDP (Eau De Parfum) yang sangat mengujakan ! Kenapa? Hahh.. korang kena suruh boipren, tunang, suami korang try !  Menggunakan campuran woody, musky, cinnamon dan amber scent, wangiannya bisa membuatkan tulang rusuk korang bergetar ! Hahahah.. Dan yang lebih bagus, wangian ini tahan lama tau.. So, takde la spray banyak kali.. Jimat !


Perfume DESIRE by Dr Halina pula sangat fresh ! Menggunakan campuran wangian epal serta bunga-bungaan exotic dan sensual wood. Fuhh.. jangan extra sembur kang tergoda orang sebelah.. Siang lagi ni.. 😆 Wangian ini tahan lama dan akan menyerlahkan lagi kewanitaan lepas menggunakannya..


Kedua-dua perfume ini sangat comel dan juga mampu milik. Mudah dibawa kemana-mana sahaja dengan saiz mini, boleh slot in sahaja dalam handbag dan untuk saiz 30ml..  Keknil boleh sentiasa wangi dalam kapal terbang walaupun jarak perjalanan melebihi 10 jam.. Hehhee


Harga yang ditawarkan bagi setiap satu perfume ini adalah RM49(SM) dan RM54(SS) sahaja.

Korang boleh dapatkan limited edition perfume yang terhangat di pasaran ini dengan merujuk kepada maklumat di bawah :

Whatsapp : 012- 2351353
Website : http://www.lucempireventures.com
List Agen : http://lucempireventures.com/agent-list/
Facebook Page : https://www.facebook.com/wangianangkasawannegara/
IG Page  : https://www.instagram.com/lucempireventures/

till then, tatababai