Putih dan Cantik Luar Dalam Dengan Transbella

Assalammualaikum

Sabtu lepas Keknil berpeluang untuk hadir dalam soft launch produk kecantikan TransBella yang tengah hangat di pasaran. Bertempat di Teh Tarik Place, The Mines, Keknil gigih bercarpool dengan Kak Moon dari rumah seawal jam 12.30 tengahari.

Sampai je di The Mines, terserempak dengan Mimy Hamid and the geng pulak.. terus la havoc sekejap kat The Mines tu. ^_^ Since kitorang datang awal, so kitorang decide untuk terus ke Teh Tarik Place untuk sembang-sembang.

Sampai kat Teh Tarik Place, memang cozy sangat tempat dia.. ada ruang khas untuk event dan ada la privacy sikit kan untuk kami-kami ni beramah mesra sambil mengenali dengan lebih lanjut produk Transbella ni.




 Soft Launch Transbella

Majlis bermula jam 3.00 petang dimulai dengan sembang kelakar oleh hos pada hari itu iaitu Diva Azwan Ali chuolsss.. memang puas bertepuk tangan.. seterusnya sesi pengenalan produk dan testimoni dari pengguna Transbella sendiri. Untuk pengetahuan korang, ada 2 produk keluaran Zenia ni iaitu Transbella dan Transgluta dan kedua-duanya sangat best.Keknil memang tunggu-tunggu sesi pengenalan produk ni sebab semasa kami bersembang-sembang sakan kat situ, Keknil dihidangkan dengan kebaikan dan kehebatan produk ni.

DJ Nas-T, Anny Ariffin (Founder Transbella dan Transgluta), Atita Haris (Duta Transbella) dan Suraya Sulatin (Partner Transbella dan Transgluta)


Ada sesetengah produk,bila kita consume, memang putih kulit muka.. floles. gebu gebas.. tapi.. cuma muka je putih.. tapi tangan kaki, peha semua berkerak kan..

Berbeza dengan Transbella, ia bukan sahaja untuk memutihkan kulit muka sahaja.. tapi putih satu badan.. Gitu.. ada orang kata, beautiful is pain.. Yes betul.. siapa kata nak cantik tu senang.. ingat pejam mata, then buka mata terus cantik ke? Memang tak la kan.. Bgai yang nak consume Transbella ni.. mudah je pantangnya.. boleh makan minum apa saja.. cuma ELAKKAN CAFFEIN. Marilah kita bertukar kepada air kosong. Hehhee..


Kebaikan Transbella

Menariknya produk Transbella ni, ia merupakan produk tambahan anti-penuaan yang menggunakan ekstrak yis yang berfungsi sebagai pengganti Glutathione serta sumber Vitamin B12. Rumusan ini adalah antara rumusan anti-penuaan yang terbaik di dunia.

Selain itu, penggunaan ekstrak bunga sakura yang membantu untuk meningkatkan pengeluaran kolagen dan turut berfungsi untuk mengatasi wajah kusam.

Dengan formulasi serbuk mutiara yang bertindak sebagai agen memutihkan kulit dan badan selain membantu membaiki struktur kulit, menghapuskan jerawat, melambatkan proses penuaan dan mengecilkan liang-liang pori pada wajah.

Kandungan Vitamin C dan Collagen Tripeptide yang berfungsi sepenuhnya dalam mempercepatkan kadar penyembuhan pada kulit yang terluka selain mematikan sel-sel kulit mati. Ia juga berfungsi untuk memutihkan gigi serta menjadikan rambut dan kulit lebih sihat.


Perbezaan Transbella dan Transgluta

Bagi korang yang nak guna produk ni, sila jangan confuse. Sebab kedua-dua produk ni both memang berfungsi untuk memutihkan kulit dan badan. Cara makan juga berbeza. Bagi korang yang suka telan je, boleh consume Transgluta manakala bagi yang suka kemam-kemam atau chew.. boleh consume Transbella. Rasa dia masam-masam manis gitu. Dari segi fungsi dan cara pengambilan, lebih kurang sama. Nak putih satu badan, boleh consume samada Transbella atau Transgluta.

Untuk kesan yang lebih effective, Pengguna Transgluta disarankan untuk mengambil 2 biji pil sehari untuk 7 hari pertama. 1 biji pagi sebelum sarapan, dan 1 biji lagi waktu malam sebelum tidur. Lepas 7 days, ambik sebiji sehari sahaja. Untuk Transbella pulak, boleh makan sebiji sehari tapi kalau nak booster, boleh makan 2 biji sehari. Minum 8 gelas air sehari dan elakkan caffeine Okey?

Untuk yang alergik dengan kolagen, jangan risau.. since korang ada option produk kat sini.. korang boleh consume Transgluta. Hasilnya sama juga.

Siapa Boleh Consume Transbella?

Sesiapa sahaja boleh consume.Perempuan dewasa even wanita mengandung dan yang menyusu badan juga boleh makan. Ia tidak mengganggu hormon. Cuma bagi wanita mengandung, kalau boleh, ambil selepas kandungan berusia 3 bulan ke atas. Untuk lelaki dewasa juga.. kalau nak putih.. takde masalah untuk korang makan Transbella ni. Bak kata Anny, produk ni takde manjakani untuk kasik ketat-ketat. So, no worries.. Lelaki sado pun boleh makan. ^_^ Even Diva Azwan Ali pun consume juga tauuuuu !



Floles muka Diva AA

cantiknya Kak Su.. antara pengguna Transbella

bakal pengguna Transbella.. nampak tak Daus tu? 2 bulan lagi putih la dia..


Promosi Transbella dan Transgluta

Untuk korang yang berminat nak cuba produk ni, sekarang ni Transbella dan Transgluta tengah ada promosi.

Transbella, 1 botol (30 tablet) | RM80.00 sahaja
Transgluta, 1 botol (30 kapsul) | RM69.90 sahaja

Promosi ni memang menarik sebab kalau ikutkan harga asal kedua-dua produk ni masing-masing RM90 untuk Transbella dan RM110 untuk Transgluta. So, dapatkan segera dari agen yang terdekat dengan korang ye.

Untuk maklumat lanjut / pembelian produk, sila layari;

Hotline : 013-6915915 / 019-3173715




antara yang turut hadir dalam Soft Launch Transbella


till then, tatababai

6 Sebab Berat Badan Tidak Turun

Pernah tak korang dah usaha nak turunkan berat badan dengan macam-macam cara..

Diet √
Bersenam √
Puasa √

Tapi kesemuanya tidak berhasil !Yang lagi geram tu.. bukan je berat tak turun.. tapi makin naik pulak ! Hihihi.. Kenapa agaknya jadi macam ni? Keknil sendiri selalu terkena macam ni.. kadang sampai naik bingung fikir, apa la yang aku makan hari ni sampai 2kg berat aku naik.. Hahahaha



Stress

Yes! Ini adalah antara punca kenapa bila kita dah struggle diet, exercise dan puasa.. tapi berat tak juga turun. Pada asasnya, stress itu sendiri tidaklah menyebabkan berat badan kita naik. Tetapi, tekanan gred rendah yang berlaku setiap hari secara berterusan akan menyebabkan badan kita menyimpan lemak. Contohnya, hari ini, Keknil kerja mengadap PC dari jam 8 pagi sehingga 5 petang.. non stop ye ! Kalau diikutkan secara logiknya, Keknil dengan tak makannya, boleh menurunkan berat sekurang-kurangnya 1kg la kan.. tapi selepas jam 5 petang.. Keknil balik rumah.. ambil anak.. masak, mandi, makan dan tidur.. Dan esoknya pula, Keknil timbang berat Keknil.. eh.. apasal semalam berat 80kg hari ni pun 80kg? Hahh.. nampak macam tak stress kan.. tapi sebenarnya, itulah yang dinamakan stress dalaman. Masa kita kerja, mandi, makan, masak, tidur.. pada masa tu otak kita sedang berfikir.. otak kita jadi berat.. badan kita jadi lemah secara alami.. Walaupun macam badan Keknil ni nampak je tough.. tapi hakikatnya.. lemah selemah lemahnya kerana apa? Unknown stress! Huhuhu.. Apa yang Keknil perlu buat? Takde la kan ngadap PC 8 jam sehari non stop ! Itu tipu namanya.. Hahhaha.. So, sambal-sambil ngadap PC tu.. sesekali restkan mata.. pejam beberapa saat untuk melegakan panas dalam mata tu.. Sambil-sambil buat kerja tu, sesekali buat simple exercise seperti buat regangan kaki dan tangan.. even kita berjalan ke tandas pun dikira sebagai exercise tau.. Insya Allah.. dapatlah kurangkan stress tu dan yang paling penting.. usaha kita untuk mengurangkan berat badan dapat ditingkatkan. ^_^



Berat otot bertambah

Pertambahan berat otot ini seringkali dikaitkan dengan kardio-exercise. Macam Keknil ni.. idok la buat exercise angkat-angkat berat tu.. memang belum sampai tahap tu lagi la kan.. untuk tahap beginner macam Keknil ni.. hanya setakat ke latihan aerodance yang diadakan seminggu 3 kali di kawasan rumah Keknil.. tu pun kadang Keknil ngelat.. siap pilih-pilih nak cikgu yang mana.. Kuangkuangkuang ! Ada kawan Keknil yang turut menyertai kelas aerodance ni, dulu lengan dia menggelebeh tau.. tapi sekarang.. dah nampak fit tapi yang buatkan dia selalu mengadu tu, berat dia tak turun banyak. Padahal dah exercise macam nak mati dah ni.. Hahahha.. jangan sangka yang exercise hanya berfungsi untuk turunkan berat badan tau.. Exercise juga turut membantu untuk fitkan badan kita. Mana-mana yang gelebeh-gelebeh tu, yang sebelum ni bila buat workout tak boleh buat lompat bintang.. sekarang.. Hahh.. Keknil bangga dengan diri sendiri kalau cikgu suruh Keknil buat 50 kali lompat bintang non-stop.. Keknil mampu buat sekarang ni tau ! Hahahha.. Ini bukan riak.. ini adalah pencapaian Keknil.. walhal sebelum ni.. Huhhh.. matilanak nak lompat 50 kali.. 10 kali pun mengah-mengah.. So, keep on exercise.. lagi-lagi usia makin meningkat ni.. lahaii… rasa rugi pula tak start exercise time muda remaja dulu.. Haahaha.. sekarang pun remaja juga.. remaja pertengahan.. Phuii…



Tidak makan cara yang sihat

Okey, kita kata kita diet kan ! Makan ikut gaya Atkins la.. gaya Kevin Zahri la.. Yes ! Semua tu betul.. takde betul salahnya.. tapi ikut pada diri sendiri. Tengok kekuatan korang kat mana. Keknil bagi contoh Keknil sendiri.. Keknil tak boleh makan banyak protein sebab uric acid dalam badan Keknil tinggi dan kena kurangkan pengambilan purin. So, automatic, Keknil tak boleh amalkan Atkins Diet. So, Keknil tukar cara makan Keknil.. pagi Keknil makan nasi lemak telur, tengahari Keknil makan bihun dan malam Keknil makan buah. Nampak macam sihat kan? Huhuhu.. tapi mari kita tengok balik.. pagi Keknil makan nasi lemak telur 2 bungkus.. Huihuii.. tengahari Keknil makan bihun goreng diikuti dengan sebungkus air sirap. Dan petang tak makan.. malam baru sambung makan buah. Tu pun dalam kuantiti yang banyak gile sebab lapar. Hahahha. Semua makanan tu akan nampak seimbang dan sihat JIKA dimakan dengan kuantiti yang betul.. So sekarang ni, Keknil sedang berusaha untuk kurangkan makan nasi lemak dari 2 bungkus ke sebungkus sahaja.. Huihuihuii Better start now than sorry, right !



Makan terlalu sedikit

Aiik.. tadi makan banyak tak boleh.. ni makan sikit pun tak boleh? Biar betul Keknil ni.. Hahhahaha.. Sabar uolss… baca kasik habis dulu.. Hihihi.. Prinsipnya mudah sahaja, Eat less calories + more move = wight loss. Tetapi prinsip ini hanya terpakai jika korang dah mempunyai ideal weight atau nak kurangkan berat dalam 2-3kg je.. Macam Keknil ni nak turunkan berat berpuluh-puluh kilo dik oiii ! Okey.. korang makan sikit.. tapi exercise angkat berat, zumba, aerodance, cycling, swimming… at then end apa jadi? Badan korang akan lemah.. Keknil dah pernah rasa situasi macam ni ye.. tapi bukan Keknil saja-saja tau.. Keknil cuma amik brunch pada waktu pagi sahaja.. then petang, Keknil makan 3 ketul brownies.. malam tu Keknil buat aerodance selama 1 jam.. 30 minit pertama Keknil dah hampir collapse.. Sebab? Bila kita banyak bergerak macam Keknil buat aerodance ni, ia menggunakan banyak tenaga. Adakah tenaga yang ada dalam badan kita tu cukup untuk kita bergerak? Yes.. ada yang kata fat yang ada dalam badan kita tu akan bertukar menjadi tenaga yang akan membantu kita untuk bergerak.. tetapi.. how fast is it? Kalau korang duduk sesaje atau setakat naik turun tangga.. Maybe it fast enough ! Tapi untuk korang buat pergerakan yang laju, lompat bintang and so on.. korang akan jadi macam Keknil.. pening, sekeliling rasa gelap dan akhirnya.. pitam.. jangankan nak weight loss.. lagi menyusahkan kawan-kawan yang nak angkat kita yang berat ni.. Kikikii



Tidak cukup tidur

Keknil ada terbaca, waktu terbaik dalam pembakaran lemak ini sebenarnya berlaku dalam waktu tidur. Hahh.. ini bukan maknanya korang kena tidur 24 jam hokey ! Kekonon lepas 24 jam tidur berat bole turun 10kg gitu ! Huihuii.. Memang tidak la kan.. Maksudnya disini, tidurlah secukupnya. Ini tak termasuk nap time tau ! Heheh.. ni tidur yang waktu malam dan bangun pada waktu pagi. Tidur yang cukup bermaksud tidur dari 7-8 jam sehari.. dah bangun tidur jangan terus timbang pulak.. pegi la mandi dulu.. huihuihui.. tapi jangan la pula timbang hari-hari.. timbanglah seminggu sekali ke.. barulah nampak kesannya.. ^_^



Terlalu takutkan gemuk

Siapa yang tak takutkan gemuk kan.. setiap kali bila terfikirkan tentang tu.. mesti ada je side action yang kita akan buat.. Contohnya makan pil kurus, tak nak makan, puasa dengan niat untuk kurus, over-exercise dan sebagainya. Menda ni semestinya akan membuatkan berat badan korang menurun tetapi akan ada side-effectnya. Kalau boleh.. kita nak kurus secara sihat.. Bukan bila dah kurus kang, macam-macam pula penyakit yang datang.. silap-silap dapat penyakit buah pinggang terus.. Nauzubillah ! So, just act normal.. Yes.. Keknil memang gemuk.. tapi apadehal.. Keknil berusaha juga la walaupun tak la bersungguh-sungguh sangat pun nak kurus kan.. Contoh sekarang berat Keknil 80kg.. dan berat ideal Keknil adalah 49kg.. nampak macam wowwww… 49kg kottt… confirm aku kurus, cantik menawan, aku memang da’bomb ! Tapi nak dapatkan berat ideal tu perlukan masa, perlukan usaha dan semangat. Kalau nak cepat.. buat je la liposuction tu hahh.. kalau ada side effect.. sendiri tanggung.. Huihuiii…



Sebenarnya ada banyak lagi.. walau apapun caranya, ikut cara dan badan sendiri. Yes.. kadangkala kita perlukan guide dan sokongan. Korang boleh refer dari banyak source, tips dan cara untuk turunkan berat secara sihat.. tapi pastikan cara yang korang guna tu sesuai dengan korang. Jangan main hentam keromo je.. Nanti lain pula jadinya.. ^_^

Makanya, sampai disini sahaja tips perkongsian yang dapat Keknil kongsikan untuk korang kali ini. Insya Allah, next time.. ada masa.. Keknil akan sharekan tentang perkara lain pula.. ^_^


till then, tatababai

Hadiah Ulangtahun ke-25 tahun dari Keluarga Munchy's

Assalammualaikum

Bila sebut pasal biskut kegemaran, pasti Keknil akan teringat jenama Munchy's. Kalau korang nak tau, jenama Munchy's ni bukan sahaja terkenal dengan keenakan biskutnya, tetapi juga terkenal dengan kegigihan 4 beradik Tan yang memulakan perusahaan biskut ini.

Shocking Shopping di 11Street !

Assalammualaikum

Siapa kaki shopping mesti tau e-mall yang paling hangat di Malaysia iaitu 11street kan.. Hah.. Keknil pun antara orang yang selalu shopping till I drop kat 11street ni tau.. Memang kalau shopping kat sini.. tak hengat dunia lahaii.. sebab barang dia semestinya menarik tertarik memang da'bomb ! Plus ada produk-produk hangat dari Korea.. Huuuu... tak perlu ke Korea dah kalau nak beli beauty product dia.. semua ada di 11street. Pandai CEO 11street ni cari market kat Malaysia.. dia tau ramai orang Malaysia gila produk Korea.. ^_^ Memang padanlah sebab dia pun orang Korea.. Annyeonghaseyo !

Saya menang dalam MATTA Fair Buyer Contest !

Assalammualaikum

Semalam Keknil berpeluang untuk hadir dan memeriahkan majlis penyampaian hadiah untuk Matta Fair Buyer Contest yang berlangsung pada 11-13 Mac 2016 yang lalu sebagai media dan pemenang. Syukur...





















Sedikit statistik berkenaan dengan Matta Fair yang berlangsung Mac lalu..

6 buah dewan
18 buah booth dari State Tourism Organisation
36 buah booth dari Foreign National Tourism Organisation
48 buah booth dari Tour and Travel Agent
70 buah booth dari National Tourism Organisation
1214 buah booth secara keseluruhannya

113,121 jumlah pengunjung
RM 200 juta jumlah jualan

Jumlah jualan ini meningkat sebanyak RM 30 juta berbanding tahun lalu.. Huihuii.. walaupun dalam situasi ekonomi yang kurang stabil sekarang ni, still... industri pelancongan tetap Nombor 1..

Bagi Matta Fair Buyer Contest ni, setiap pengunjung yang mengunjungi Matta Fair dan membeli minimum RM300 samada pakej melancong, tiket kapal terbang atau mana-mana tawaran yang berlangsung di Matta Fair, layak menyertai Matta Fair Buyer Contest. Walaubagaimanapun, terdapat juga pengunjung yang layak tetapi tidak menyertai pertandingan ini mungkin mereka lupa atau tidak sempat.. Tapi takpe.. pertandingan itu tetap diteruskan.. Hehehe


antara pemenang yang hadir

Seramai 4,136 penyertaan telah diperolehi dan telah dicabut undiannya disaksikan oleh wakil media yang lain pada satu majlis terdahulu. Daripada 4,136 penyertaan itu, seramai 66 peserta yang disenarai pendek sebagai pemenang hadiah saguhati manakala seramai 56 orang peserta pula disenarai pendek sebagai pemenang hadiah utama yang terdiri daripada tiket penerbangan pergi balik ke pelbagai destinasi dan juga pakej penginapan di hotel mewah sekitar Kuala Lumpur, Port Dickson dan Ipoh.

nombor cabutan

Bagi pemenang hadiah saguhati, mereka hanya perlu menuntut hadiah mereka di pejabat MATTA sahaja manakala bagi 56 orang peserta akhir termasuk Keknil.. kami perlu hadir ke majlis yang berlangsung untuk membuat cabutan hadiah..

Keknil dapat merasai kemeriahan majlis tersebut dan memang berdebar-debar rasanya setiap kali pengacara majlis mengumumkan senarai pemenang.

antara senarai hadiah

Undian Pemenang Peringkat 1
Semasa pendaftaran, pemenang di minta untuk membuat cabutan nombor yang akan menetapkan angka giliran untuk naik ke pentas. Memang akan ada nombor dari 1 - 56 yang ada dalam kotak tu, dan peserta perlu membuat 1 cabutan nombor.

Semasa majlis, pengacara majlis menjemput peserta dari giliran nombor 27 - 56 dan masing-masing perlu mencabut sampul yang berisi maklumat hadiah yang dimenangi.

pemenang bagi tiket penerbangan pergi balik menerusi penerbangan Firefly

pemenang bagi tiket penerbangan pergi balik menerusi penerbangan Malaysia Airlines

pemenang bagi tiket penerbangan pergi balik menerusi penerbangan Oman Air

pemenang bagi pakej penginapan hotel

Memang berdebar-debar.. Keknil pun turut merasai debaran tu walaupun pada ketika itu, bukan Keknil yang naik.. Hahahhaa

Undian Pemenang Peringkat 2
Bagi undian pemenang peringkat 2, semua peserta dari angka giliran 1 - 26 dijemput untuk naik ke pentas dan beratur mengikut nombor giliran. Dan ketika itu, semua peserta mengikut aturan, perlu mengambil nombor cabutan dalam kotak untuk menentukan aturan buat kali kedua. Bagi peringkat kedua ini, hanya peserta yang mencabut nombor 7-26 sahaja yang perlu tunggu di atas pentas untuk membuat cabutan sampul. Kesemua hadiah bagi peringkat kedua adalah tiket penerbangan pergi balik ke luar negara menerusi pelbagai syarikat penerbangan.

berdebar tunggu nak amik nombor

lucky No. 11

Undian Pemenang Utama
Ini yang suprise sangat.. sebab 6 orang ni la yang akan memenangi hadiah utama yang mana hadiah paling grand adalah Tiket Penerbangan Business Class Pergi Balik ke Perth yang ditaja oleh Malaysia Airlines.

Kalau Keknil, Keknil mengidam nak dapatkan tiket ke Frankfurt tu.. tapi.. bukan rezeki Keknil la kan.. So, antara 6 orang ni, dorang diminta memilih sampul yang berupa hadiah kemenangan dan... peserta yang dapat hadiah utama tu.. memang menjerit la dia kat atas pentas tu.. Keknil turut teruja sebab tengok muka dia memang macam tak percaya je.. Hihihi

Top 6.. Pemenang Utama adalah yang berdiri nombor 3 dari kanan

Antara 3 kategori undian tersebut, Keknil berada dalam senarai undian pemenang yang kedua.. Alhamdulillah.. memang sangat tak sangka.. sebab Keknil bajet Keknil cuma menang entrance tiket ke Angry Bird je.. Hahaha..
  


Dalam cabutan kedua ni, Keknil telah berjaya membuat cabutan tiket penerbangan... Ehem.. kemanakah?

Tiket Penerbangan Pergi Balik Kelas Ekonomi ke Colombo
tajaan Malindo Air


debaran berakhir


Yeay.. menang

Syukur...  alhamdulillah... ini adalah rezeki dan Insya Allah.. Keknil takkan lepaskan peluang untuk melawat Colombo walaupun tak pernah buat research pasal Colombo.. Hihihi

Bagi korang yang ingin ke Matta Fair tahun ini, jangan gusar kerana Matta Fair diadakan 2 kali setahun tau.. Dengan Matta Fair ni, bukan sahaja korang boleh jimat malah boleh dapatkan pelbagai pakej percutian, penginapan, hotel dan tiket penerbangan dengan harga mampu milik.

MATTA FAIR akan datang

MATTA FAIR SEPTEMBER 2016
2-4 SEPTEMBER 2016
PWTC

MATTA FAIR MARCH 2017
17-19 MARCH 2017
PWTC



till then,

tatababai