Nak putih sebelum raya? Sempat lagi dengan Transbella

Assalammualaikum

Nak kulit cantik dan cerah menjelang Syawal tahun ni? Jangan risau, masih sempat lagi. Keknil pasti, ramai yang berlumba lumba nak putih sebelum raya ni kan...

Dengan hashtag #sempatlaginakcantik #sempatlaginakputih oleh Zenia Beauty, Syarikat pengeluar supplement kecantikan terutamanya yang mahu memutihkan kulit serta mencantikkan kulit dari dalam, sekarang ini sedang mengadakan RAMADHAN SALE Zenia Beauty bermula dari hari ini sehingga terjual 100 botol unit setiap satu sahaja.

Dengan setiap pembelian 2 botol Transgluta/Transbella atau Combo Zenia Collagen anda akan menerima Sampul Duit Raya Zenia Beauty FREE sebanyak 10 keping! Berikut ialah senarai harga promosi untuk Transgluta, Transbella dan Zenia Collagen.

SENARAI HARGA PRODUK ZENIA BEAUTY SEMPENA RAMADHAN SALE 2016

2 Transgluta = RM120.00 (Previous promo price RM70.00/bottle) Jimat RM20.00
2 Transbella = RM130.00 (Previous promo price RM80.00/bottle) Jimat RM30.00
1 Transgluta + 1 Transbella = RM125.00 (Jimat RM25.00)
Zenia Collagen = RM80.00 (Original Pirce RM150.00) Jimat RM70.00
Zenia Collagen + Transgluta = RM150.00 (Jimat RM70.00)
Zenia Collagen + Transbella = RM155.00 (Jimat RM75.00)

*FREE POSTAGE for Zenia Combo only. For Transbella/Trangluta price excluded postage

Untuk melihat testimonial dari pengguna product Zenia Beauty yang semakin cantik, putih dan berseri-seri boleh check di Instagram mereka iaitu @Transgluta. Untuk sebarang pertanyaan dan tempahan, sila WhatsApp ke 012-9184042 (Suraya) sekarang. Jom cantik dan gebu menjelang Syawal. Baru semangat nak raya. Heeeeeeee.

Citarasa Ramadhan Pengikat Selera Hotel Bangi - Putrajaya

Assalammualaikum

Alhamdulillah.. Ramadhan pertama Keknil anak beranak dah berjaya harungi dengan jayanya. Walaupun dalam keadaan demam yang agak teruk jugalah, dari Keknil.. berjangkit ke encik suami.. lepas tu Iman pula.. Haihh.. memang dugaan yang agak berat dalam menyambut puasa kali ini.











Dalam pada itu, syukur juga kerana kami sekeluarga dijemput untuk meraikan Ramadhan pertama dengan sajian istimewa dari Hotel Bangi-Putrajaya yang bukan sahaja menawarkan citarasa tradisional, tetapi juga menu oriental dan bakar-bakar. Apalah ada pada buffet ramadhan tanpa kambing goleknya kan.. Pendek kata, semua menu yang terhidang di sini.. semuanya menarik tertarik dan membuatkan selera kami bertambah-tambah...







Istimewanya di sini, setiap suapannya penuh dengan rempah ratus dan sos yang disediakan khas oleh chef terkemuka di sini. Pasti tak menyesal mencuba !

Bagi pengunjung yang menikmati buffet Ramadhan di sini, anda juga berpeluang untuk menyumbangkan sebanyak RM3.50 kepada Islamic Relief Malaysia. See, bukan saja korang dapat menikmati hidangan yang enak-enak semasa berbuka puasa, tapi juga dapat menyumbangkan kepada mereka yang memerlukan.. ^_^

Dengan ruang berbuka puasa yang luas dan selesa, Keknil pasti, korang dapat menjamu selera dalam keadaan yang santai. Turut disediakan surau bagi memudahkan pengunjung menunaikan solat dan kembali menikmati hidangan di Cafe Lavista. ^_^








Buffet Ramadhan di Hotel Bangi - Putrajaya boleh dinikmati dengan harga RM90 nett (dewasa) dan RM45 nett (kanak-kanak) dari 6-9 Jun 2016 dan 3-5 Julai 2016.

Manakala RM100 nett (dewasa) dan RM50 nett (kanak-kanak) dari 10 Jun - 2 Julai 2016.

Untuk tempahan, sila hubungi :

Telefon : 03-8210 2222 
Emel : fb_reservations@hotelbangi-putrajaya.com

Selera Timur Pilihan Bangi Golf Resort

Assalammualaikum

Banyak betul jemputan food review sempena bulan Ramadhan yang bakal menjelma tidak lama lagi.. ada yang Keknil sempat pergi.. ada yang tak sempat.. tapi kebanyakkannya memang tak sempat la sebab mostly dibuat pada hari kerja.. tapi takpe.. mungkin tahun ni bukan rezeki Keknil untuk meraikannya bersama mereka.. mana tahu tahun depan pula kan.. ^_^

Kali ni, Keknil nak share salah satu tempat kegemaran Keknil untuk berbuka puasa iaitu di Bangi Golf Resort. Menawarkan harga yang berpatutan dan aneka juadah yang enak, Bangi Golf Resort (BGR) menawarkan sehingga 200 menu pilihan yang bercirikan masakan popular Ala Melayu, Barat dan Timur.

Jangan risau tentang status Halal, kerana sejak dari tahun 2009, BGR merupakan antara resort golf di Malaysia yang telah menerima sijil Halal oleh JAKIM. Jadi, korang boleh makan di sini tanpa was-was.

BGR new signature drink

Apalah ada pada menu Selera Timur tanpa Nasi Kerabu dilengkapi dengan menu sampingan seperti ulam, ikan masin dan keropok ikan. Pasti menyelerakan dan mengundang rasa kerinduan pada masakan bonda di Pantai Timur. Selain dari itu, pilihan masakan lain seperti Rendang Daging Taik Minyak dan Sambal Sotong Kembang pasti mengujakan sesiapa yang menikmatinya.









Bagi yang ingin menikmati menu Oriental, jangan gusar kerana korang juga boleh menikmatinya di sini. Menu seperti Mee Goreng, Kue Teow Goreng, Butter Prawn, Daging Masak Lada Hitam dan Filet Ikan bersama Sos Serai pastinya serasi bersama dinikmati bersama hidangan utama lain. Mari telan ailio secara berjemaah !







Hahh.. bagi penggemar masakan Ala Barat.. Korang mesti cuba signature menu di BGR iaitu Sous Vide Effs with Mushroom Espuma yang saban tahun menjadi kegemaran Keknil dan ramai pengunjung lain. Rasanya lain dari yang lain tau ! Mesti cuba !



Ehemm.. ada penggemar kambing di sini? Korang boleh saksikan sendiri Kambing Bakar yang dibakar secara LIVE di depan mata korang.. nikmati kehangatan kambing bersama sos istimewa dan tidak lupa Sate Ayam dan Daging bersama kuah kacang yang di perap istimewa. Memang tidak mengecewakan.





Tahun ini lebih istimewa kerana para tetamu akan disajikan dengan hidangan istimewa iaitu Aiskrim Gelato BGR yang terdiri dari pelbagai perisa. Keknil dah rasa Aiskrim Gelato berperisa Cendol.. Fuhhh.. memang awesome !






Pencuci mulut di BGR ni memang WIN sebab memang banyak pilihan dan semuanya sedap ! Paling Keknil puas makan adalah Tiramisunya yang cukup rasa tapi tak cukup makan sebekas. Kena amik 3-4 bekas baru cukup rasa.. Huhuhu

















Korang boleh dapatkan buffet Ramadhan di BGR dengan harga RM58 bagi dewasa manakala RM29 bagi kanak-kanak. Tetamu juga akan dihiburkan dengan persembahan muzik secara 'LIVE' dari jam 6.30 petang - 9.30 malam setiap hari. So, boleh enjoy makan sambil dengar muzik.










BGR turut menyediakan lebih dari 800 ruang parkir serta ruang solat untuk para tetamu.

Untuk pertanyaan dan tempahan, sila hubungi :

No Telefon : 03-8925 3728 / 03-8210 0265
Alamat :
No 1, Persiaran Bandar, Bandar Baru Bangi, 43650 Selangor
Koordinat GPS :
2.95716N, 101.76518E

till then, tatababai