Wednesday, December 31, 2008

Happy New Year...

Selamat Tahun Baru Hijrah 1430H dan 2009.

Semoga tahun baru nanti penuh dengan azam baru yang lebih baik dan lebih bermakna dari tahun ini.. :)

have a nice weekends... ;)

Continue Reading
No comments
Share:

Sunday, December 28, 2008

majlis kesyukuran amsyar..

pada malam tadi, saya sempat menghadiri majlis kesyukuran amsyar wafiq... putera sulung kepada june, my best friend.. dan adi ariff..

tak dapat nak snap byk gambar sbb iman buat perangai... ada a few gambar saya cilok dr fotopages june... ;)

ni iman yang nakal... :D

antara menu yang ada...

cenderahati dr tuan rumah...

tuan rumah... :) bonda kepada june..

see... papa pun ada... tolong angkat dulang... hiks...


Continue Reading
1 comment
Share:

kenduri kawen @ cyberjaya

2 minggu lepas saya dapat undangan ke majlis perkahwinan kogee kat kelab komuniti taman tasik cyberjaya.

beratur nak amik makan.. siap pinggan abis lg.. tah baper kali pelayan tu tambah pinggan tah...

antara ex-jmti yg hadir... ni ex-classmate masa kt TKK dulu.. dari kiri yo dan din.. :)

ni pun ex-jmti gak... lupe nama la.. :P


bersalam ngan pengantin plak... iman malu2 ayam... hiks...

ni la pengantin dia.. tahniah kogee.. semoga kekal sampai ke hujung nyawa... :)

Continue Reading
No comments
Share:

mek dengan begnya..

macam-macam tingkah anakku yg sorang nih... kali ni nak g kenduri kogee kat cyberjaya.. lepas bersiap semer.. dia pun mula la siap2 amik handbag lama saya terus tunggu kat luar umah.. pastu panggil papa dia, "cepat la papa... papa.. cepattt..." adeih.. layankan ajee...

"tekan lif dulu..."

"papa... cepat skek jalan tu... ai tak sabar nak g soping nehhh..."

"ai dah lambat ni.. ada date ngan mawi.. next time ai bg yu autograf wokey.."

"opss.. cantik kan beg aii... ai beli kat paris tauuu..."

mama : layankan ajeee.... hikss...

Continue Reading
No comments
Share:

Thursday, December 25, 2008

cuci keta kancilku...

ekceli dah lama dah nak basuh keta kancil tuh.. maksudnye... bukan la selama ni tak penah cuci.. tp nak cuci dalaman2 dia... kasik clear habisss.... hehhee...

keta dah bogel dah... ni papa tgh sembur ridsect..

ni a part of the barang2 dalam keta...

senang je rupanye nak bogelkan keta nih.. cuma renyah je la... next time kiter buat lg ye papa... ;)

Continue Reading
No comments
Share:

echa potong rambut..

rambut echa sejak dilahirkan mmg lebat... pastu plak tgk la badan dia.. isk.. isk.. bulat btol.. tu yg kuat berpeluh tu... so, sarah n farid beria2 nak potong rambut echa...

tu diee... dah start menggunting dahhh...

gunting rambut belakang plak...

tgk tu.. sempat lg nak pandang kameraa..

main-main lidah plak die..

wokeyy... dah siap gunting rambut... mandi pulakkk... :D


Continue Reading
No comments
Share:

cahaya imanku...

wajah-wajah comel cahaya hati saya... masa ni dia beria2 nak pakai tudung sama cam mama dia.. hiks.. tudung tu ekceli tudung besar tau... tp saya lipat kat bahagian depan tu... jadi pendek sikit.. :D ni la hasilnye... katanye nak lilit2 cam mamanyee... :) memula tu kelakar.. tp bila dah dipakaikan... fuh... mengancam gak... hahahaa...

ni gambar masa memula amik.. masa ni kelam kelibut nak gerak balik shah alam... takat amik 2 keping je... :D

TAPI... papa suke gambar yg kat bawah nih.. ;) what do u think?


ayu gitew... lapan belas puluh ratus ribu kali lagi lawa dr mamanye... ;)

** sedar diri dulu sebelum orang dok mengata... muahhahaaaa...

Continue Reading
No comments
Share:

Wednesday, December 24, 2008

Menang @ WorldKitchen

sblm ni saya ada mention yg saya menang dinnerware set kat WorldKitchen kan... so, selepas sebulan lebih berurusan dengan World Kitchen yang berpusat di Singapore + Sing Post + Pos Malaysia, finally... dinnerware set tu pun sampai ke tangan saya dengan selamatnyeee... :)

pertama-tama skali, terima kasih sesangat pada staff Sing Post + Pos Malaysia yg sangat peramah + baik hati kerana sudi membantu saya dalam usaha memastikan proses penghantaran dokumen ke Singapura dan proses penghantaran barang ke Malaysia berjalan dengan lancar... lap yuuu... :D

ni kotak die... sangat berat wokey....

amik ko dalam die.. penuh ngan plastic bubble... hiks..

cantikkannnn... :D semernye.. 24pcs...

ni corak dia.. ;)

thanks WorldKitchen... :D

Continue Reading
No comments
Share:

Thursday, December 4, 2008

finally... result dah keluar...

alhamdulillah... itu je la yg mampu saya ucapkan... setelah hampir 5 bulan bertungkus lumus meniti dunia sebagai seorang pelajar... akhirnya, keputusan final keluar jua... sblm ni hanya 2 subjek je yg dah kuar... :D dan result adalah sangat memuaskan... :) akhirnya jua, saya mampu tersenyum lebar hasil dr usaha yang tidak pernah putus selama bergelar seorang pelajar.

walaupun keputusan itu bukanlah seperti yg diharapkan.. (wah.. i wish i could get more than that.. hahhaha...) tp ye la.. hasil usaha yg agak kureng + main2... hiks... dapat hasil yg sebegitu... fuhh.. kalu usaha lebih lg.. sure dapat result spt yg diharapkan... 4 flat maybe... ;) hiksss...

apapun, bersyukur sesangat... jutaan terima kasih diucapkan kepada prof dan lecturer2 yg telah berhempas pulas menurunkan ilmu yang tersangat2 tak mampu saya tadah semuanya... :P (al-maklum la.. saya ni bukanlah genius.. saya ni dalam kategori lembab la juga... hikss... :P) dan kepada classmate yg sudi membantu saya yg x seberapa selain kepada haida yg sudi menumpangkan saya setiap pagi utk ke kelas... jasamu mmg akak kenang sampai bebila... ;)

kiter jumpe sem depan yek.. ;) chaiyok... chaiyok...

Continue Reading
No comments
Share:

Tuesday, December 2, 2008

again...

a few days ni membizi sangat ngan keje2 PPI-Time Series nih... walaupun dah submit utk 200=100 nye.. tp skarang kena buat yg 2005=100 plak...

so, sementara pagi masih berkabus... sebelum hangat mentari menjamah pagi, kiter sarap dulu... :)

ari ni cam biasa la.. sarap waffle (strawberi + coklat) dan milo...


mmm... lately sker sangat menu nih... :P ntah la.. tak tau nape... wokey.. i wanna enjoy my breakfast.. ;) jom serbuuuuuuuuuuuuu..........

Continue Reading
No comments
Share:

Monday, December 1, 2008

I'm on diet....

hiks... rasa nak gelang guling2 gak kat atas meja ni bila taip tajuk entry ari nih.... :D

diet ekk? hik.. milo + roti sardin xtra bakar + waffle (strawberi coklat)... uhuk... that's my breakfast for today...

nape tak makan nasik? lately, takde selera nak makan nasi or something yg heavy for breakfast... bukan sbb diet, bukan sbb jaga makan, bukan sbb nak kurus... (sowy... i like xtra size... hahahhaaaa)

tp.. ntah la.. takde selera... maybe sbb keje tgh byk gile... or sbb takde mood nak keje... ye la... kan dah cuti panjang... tetiba naik keje... membizi ngan hari Q... tu lom agi PPI... ayat paling best dah ayat paling gah didengar...

"mas, spec ni utk price time series... polo je ikut spec... "
"ok.. no problem.. nak bila nih?"
"ptg ni bleh?"

wahhh... lately ni salu cam tu.. ari ni dapat spec.. ari ni gak kena submit.. kenkadang bukan di baginye pagi2.. tp dah tgh hari.. nak dekat2 ptg.. baru bagi spec... tp nak on the same day... that's why bila saya kata saya membizi tuh... dgn menda2 gini la... everything was last minutes... everything want asap...

well... itu menunjukkan keje2 aku semakin cepat dan pantas... dan masa utk 'berpoya-poya' semakin berkurang... hikss...

Continue Reading
No comments
Share:

Thursday, November 27, 2008

Upgrading my blog...

I'm still updating and upgrading my blog... any comments, idea or suggestion... please leave ur message in this comment box...






thank you... :)

Continue Reading
No comments
Share:

Wednesday, November 26, 2008

result yang dinanti-nantikan...

setelah bertungkus lumus berusaha... chewah.. usaha kunun... ye la.. siap amik cuti bagai.. pastu tak tido malam sampai pagi.. kira usaha la tu kan... hiks... finally, result yg tak official lg dah kuar...

dimulai dengan result TP2, pastu ngan result SCI.. finally, yg masih belum pasti lagik.. result HCI.. hiks..

walaupun result tak menepati syarat piawaian.. tp still berpuas ati sbb ye la... bukan senang nak dapat keputusan cam tuh... lelagi lepas dah lama meninggalkan alam persekolahan kan.. kan...

Continue Reading
No comments
Share:

contest @ worldkitchen

World Kitchen's Shoot & Win Stand to win 15 sets fabulous prize worth USD$125. Each prize includes a set of Baker's Secret 8pc Bakeware, 4pc Napkin Set (Design: Bliss) and a Recipe Book by United Nation!



cara nak menang.. main game nih... kalu dapat markah tinggi.. submit kat dorang... utk lebih peluang, main lagi game ni sampai pengsan... sesuwai utk dipakai sendirik @ dihadiahkan kepada mak, makwe atau isteri... hehehhe... nak bagi kawan as adiah kawen pun wokey gak.... hiks...



selamat mencubeee!!!

Continue Reading
No comments
Share:

saya menang set pinggan mangkuk...

hehhehehheee... teruja tak baca tajuk entry? hiks...

ekceli.. last month saya ada join satu contest nih kat website.. website ni mmg byk buat contest... tp yg saya join nih.. yg sevey2 je la.. saje2 je buang masa join sevey tu.. pastu sbb dah lama kan.. so jadik lupe la.. nak dijadikan citer... naik keje je... check emel satu2... skali nampak satu emel nih.. CONGRATULATION! eh.. kusangkakan emel spam ke hape ke.. sesaje la bukak.. isk.. isk.. rupanye saya adalah salah sorang dr pemenang dalam sevey tuh..

kalu tak caye... g check kat cni Winner :P

so, inilah set pinggan mangkuk yg saya menang... :D


CORELLE gold series dinnerware 26pc set (Design: Autumn) lawa tak? hehehe...

lom g amik lg.. sbb kena amik kat Singapore.. tp dah emel kat dia.. soh dia antar kat mesia... hiks.. tak sabar neh nak dapat adiah... hiksss...

Continue Reading
1 comment
Share:

Tuesday, November 25, 2008

Keje... keje... keje...

ari ni secara officially masuk keje... hiks... maka berakhirlah saat2 manis, masam, pahit kelat selama bercuti2 mesia selama 3 minggu tuh... :D

keje rasmi bila baru naik keje nih... apalagik... check emel yg selambak tu leee... humang aiii... beribu2 lemon emel masyuk... tak terlarat nak delete... mana yg penting tu, simpanlah.. yg tak penting tuh.. cam biasa... simpan dalam tongsampah.. hiks...

oh ye... ada berita gumbira... hiks... saya memang sesuatu... nak tau apa? check it out kt next entry... :D

Continue Reading
No comments
Share:

Thursday, November 6, 2008

jalan2 makan mee udang...

2nd day kursus kat IPN tu.. petangnye, dorang bawa kitorang g makan mee udang kat BNO..

fuhhh... sodap gilee.. udang dia... tak cukup jari tangan nak kira...kena topup jari kaki sehhh.... adalah lebih dr 10 ekor udang dia.. isk.. isk... dasat...

pas makan... kitorang santai2 kat tepi pantai.. fuh.. rasa cam berchenta... hiks... angin sepoi2 bahase... pastu ngan langit yg mendung berarak lalu... huhuhuuu...

ni anak salah sorang peserta kursus tuh.. dia bawa wife dia skali.. ni la anak die.. memula dia takmo.. pastu amik secara paksa.. harharharr.. pastu dok jauh2 dr mak die... tunjuk kat dia ikan kat air tu... tunjuk laut.. terus sonyap.. hiks... - ada harapan ni nak tambah sorang lagik neh... hehehe..
ni ngan ferry plak... saje sorok belakang dia.. nampak kurus skek.. wakakkaaa...

ni mak budak tuh... comel kan... :D

wokey.. sblm balik bergambar ngan geng2 pompuan yg g makan2 kat BNO tuh... :)


siyes... best kursus ngan korang... next time kiter apply lagik ekk... :)

Continue Reading
1 comment
Share:

kursus di IPN...

perasaan??? fuh... best gile...

eh... apa kena mengena perasaan ngan tajuk entry neh??? hiks... ekceli, perasaan g kursus kat IPN tu... best gile... kursus dia best... makan dia best... bilik dia best... pendek kata, serba serbi best la... ahaks...

kursus start 3 - 5hb ari tu.. g ngan cik wan aka ferry... hehehe.. thanks ferry sbb sudi tumpangkan saya... ni yg bertambah cayang ngan ferry neh... (kang saya bg brooch ek.. hiks...)

suasana dalam bilik kursus... tgh khusyuk nehhh....


jgn tertipu.. ni bukan penceramah.. tp salah sorang student gak.. ececee.. ni dia tgk setup wireless router tu as wireless server.. terer tau die nehhh...

bersungguh-sungguh nak ajar member neh... itulah semangat setiakawan... hiks..

ni pun semangat gak... kuikuikuiii...

makan timeee... hehehheeee....

Continue Reading
No comments
Share:

Tuesday, October 21, 2008

hari itu pasti akan datang...

rasa kejap je... isk.. isk.. dah nak final dah... rasa cam mimpi plak.. hiks... tak study hape lg neh... isk.. isk.. bulan depan start cuti2 mesia... ekceli cuti nak berjaga malam sampai pagi... hahahhaaaa... ye la... kang lambat bangun, lambat g opis... sape yg kena marah? mereka dah keluarga mereka...

doakan saya ye.... ;)

Continue Reading
No comments
Share:

Thursday, October 16, 2008

Bulan yang bizi...

dah lama gile tak update... membizi bagai nak gile... isk.. isk.. tensen + stress....

Continue Reading
No comments
Share:

Friday, October 10, 2008

background




till then, tatababai

What's New

Continue Reading
No comments
Share:

Saturday, September 6, 2008

adiah enibeseri...

ni adiah dr saya utk papa... :)


ni adiah dr papa utk saya... (^_^)

Continue Reading
No comments
Share:

4rd Anniversary

orang kata, sambutan ulangtahun perkahwinan itu indah... apatah lagi sambutan ulangtahun perkahwinan yang pertama...

tapi, syukur alhamdulillah.. sambutan anniversary saya yg keempat berlangsung dengan jayanya.. chewah.. ekceli.. seronok tau.. sbb walaupun dah tahun keempat.. tp still rasa cam baru2 kawen... ecececee... macam bagus je.. :P

pagi tu, pas antar iman ke umah pengasuh, kitorang pun terus gerak.. plan nak g sunway piramid nih.. nak tgk wayang.. hiks.. lama gile tak tgk wayang... so, salah satu acara wajib time enibeseri ni tgk wayang le.. :D

sampai je kat sunway piramid, terus naik atas... tgk ada citer apa.. time ni takde citer yg menarik.. so, sekadar nak melengkapkan jadual enibeseri kitorang... kitorang pun decide nak tgk citer SUPEHERO MOVIE...
buhsan gile citer ni sbb plot citer dia cam SPIDERMAN.. tahpapetah citer nih.. layankan ajeee...
time ni tgh iklan2 dia... punye la byk iklan2 dia.. cess...

abis je citer tu.. ntah nape.. tetiba je rasa lain macam... kepala jadik pening.. pastu, ada bunyi2 yg pelik...

hiks... rupanye lapooo... kuikuikuii... so, apalagi.. carik tempat makan la... hehhe... kitorang mmg dah plan.. nak g makan kat Chicken Hartz Buffet... kekonon sbb dah lama x makan kat cni la.. pastu carik punye carik.. rupanye tempat dia dah pindah... :(

cedih gile.. memula cam dah give up gak la... tp last2 cemana tah leh jumpe... :D hiks.. apalagi.. tak tunggu lama sbb perut pun dah nyanyi lagu doraemon kan.. hiks..

memula masuk2 je terus bayo bil dia..

alemaks.. lupe la baper hengget.. :P tp yg best kat cni.. bayo byk tu je.. pastu makanlah apa saja yg ada kat dalam tuh... tp limited la time dia... 2 jam je.. tp dah kira lama la tuh...

tgh makan... :Pni menu papa... isk.. sikitnye papa makan... uhuks.. tu baru 1st round.... hiks...

ni menu 2nd round... ahaks...

adalah dalam sejam kitorang duduk makan... huh... tah baper kali round tah kitorang bangun duduk bangun duduk g amik makan... ekekke...

bila dah puas.. baru la blah... hehhe...

pastu adalah a few xtvt lg yg tak sempat nak snap gambar... lagipun phone nye bateri pun dah tak baper nak ada...

ptg tu.. balik umah dalam keadaan yg best gile.. ye le.. sbb dapat adiah enibeseri... hiks... sape yg tak suke.. cuba habaq mai... :P

Continue Reading
No comments
Share: