Wednesday, December 31, 2008

Happy New Year...


Selamat Tahun Baru Hijrah 1430H dan 2009.

Semoga tahun baru nanti penuh dengan azam baru yang lebih baik dan lebih bermakna dari tahun ini.. :)

have a nice weekends... ;)

Sunday, December 28, 2008

majlis kesyukuran amsyar..


pada malam tadi, saya sempat menghadiri majlis kesyukuran amsyar wafiq... putera sulung kepada june, my best friend.. dan adi ariff..

tak dapat nak snap byk gambar sbb iman buat perangai... ada a few gambar saya cilok dr fotopages june... ;)

ni iman yang nakal... :D

antara menu yang ada...

cenderahati dr tuan rumah...

tuan rumah... :) bonda kepada june..

see... papa pun ada... tolong angkat dulang... hiks...


kenduri kawen @ cyberjaya


2 minggu lepas saya dapat undangan ke majlis perkahwinan kogee kat kelab komuniti taman tasik cyberjaya.

beratur nak amik makan.. siap pinggan abis lg.. tah baper kali pelayan tu tambah pinggan tah...

antara ex-jmti yg hadir... ni ex-classmate masa kt TKK dulu.. dari kiri yo dan din.. :)

ni pun ex-jmti gak... lupe nama la.. :P


bersalam ngan pengantin plak... iman malu2 ayam... hiks...

ni la pengantin dia.. tahniah kogee.. semoga kekal sampai ke hujung nyawa... :)

mek dengan begnya..


macam-macam tingkah anakku yg sorang nih... kali ni nak g kenduri kogee kat cyberjaya.. lepas bersiap semer.. dia pun mula la siap2 amik handbag lama saya terus tunggu kat luar umah.. pastu panggil papa dia, "cepat la papa... papa.. cepattt..." adeih.. layankan ajee...

"tekan lif dulu..."

"papa... cepat skek jalan tu... ai tak sabar nak g soping nehhh..."

"ai dah lambat ni.. ada date ngan mawi.. next time ai bg yu autograf wokey.."

"opss.. cantik kan beg aii... ai beli kat paris tauuu..."

mama : layankan ajeee.... hikss...

Thursday, December 25, 2008

cuci keta kancilku...


ekceli dah lama dah nak basuh keta kancil tuh.. maksudnye... bukan la selama ni tak penah cuci.. tp nak cuci dalaman2 dia... kasik clear habisss.... hehhee...

keta dah bogel dah... ni papa tgh sembur ridsect..

ni a part of the barang2 dalam keta...

senang je rupanye nak bogelkan keta nih.. cuma renyah je la... next time kiter buat lg ye papa... ;)

echa potong rambut..


rambut echa sejak dilahirkan mmg lebat... pastu plak tgk la badan dia.. isk.. isk.. bulat btol.. tu yg kuat berpeluh tu... so, sarah n farid beria2 nak potong rambut echa...

tu diee... dah start menggunting dahhh...

gunting rambut belakang plak...

tgk tu.. sempat lg nak pandang kameraa..

main-main lidah plak die..

wokeyy... dah siap gunting rambut... mandi pulakkk... :D


cahaya imanku...


wajah-wajah comel cahaya hati saya... masa ni dia beria2 nak pakai tudung sama cam mama dia.. hiks.. tudung tu ekceli tudung besar tau... tp saya lipat kat bahagian depan tu... jadi pendek sikit.. :D ni la hasilnye... katanye nak lilit2 cam mamanyee... :) memula tu kelakar.. tp bila dah dipakaikan... fuh... mengancam gak... hahahaa...

ni gambar masa memula amik.. masa ni kelam kelibut nak gerak balik shah alam... takat amik 2 keping je... :D

TAPI... papa suke gambar yg kat bawah nih.. ;) what do u think?


ayu gitew... lapan belas puluh ratus ribu kali lagi lawa dr mamanye... ;)

** sedar diri dulu sebelum orang dok mengata... muahhahaaaa...

Wednesday, December 24, 2008

Menang @ WorldKitchen


sblm ni saya ada mention yg saya menang dinnerware set kat WorldKitchen kan... so, selepas sebulan lebih berurusan dengan World Kitchen yang berpusat di Singapore + Sing Post + Pos Malaysia, finally... dinnerware set tu pun sampai ke tangan saya dengan selamatnyeee... :)

pertama-tama skali, terima kasih sesangat pada staff Sing Post + Pos Malaysia yg sangat peramah + baik hati kerana sudi membantu saya dalam usaha memastikan proses penghantaran dokumen ke Singapura dan proses penghantaran barang ke Malaysia berjalan dengan lancar... lap yuuu... :D

ni kotak die... sangat berat wokey....

amik ko dalam die.. penuh ngan plastic bubble... hiks..

cantikkannnn... :D semernye.. 24pcs...

ni corak dia.. ;)

thanks WorldKitchen... :D

Thursday, December 4, 2008

finally... result dah keluar...


alhamdulillah... itu je la yg mampu saya ucapkan... setelah hampir 5 bulan bertungkus lumus meniti dunia sebagai seorang pelajar... akhirnya, keputusan final keluar jua... sblm ni hanya 2 subjek je yg dah kuar... :D dan result adalah sangat memuaskan... :) akhirnya jua, saya mampu tersenyum lebar hasil dr usaha yang tidak pernah putus selama bergelar seorang pelajar.

walaupun keputusan itu bukanlah seperti yg diharapkan.. (wah.. i wish i could get more than that.. hahhaha...) tp ye la.. hasil usaha yg agak kureng + main2... hiks... dapat hasil yg sebegitu... fuhh.. kalu usaha lebih lg.. sure dapat result spt yg diharapkan... 4 flat maybe... ;) hiksss...

apapun, bersyukur sesangat... jutaan terima kasih diucapkan kepada prof dan lecturer2 yg telah berhempas pulas menurunkan ilmu yang tersangat2 tak mampu saya tadah semuanya... :P (al-maklum la.. saya ni bukanlah genius.. saya ni dalam kategori lembab la juga... hikss... :P) dan kepada classmate yg sudi membantu saya yg x seberapa selain kepada haida yg sudi menumpangkan saya setiap pagi utk ke kelas... jasamu mmg akak kenang sampai bebila... ;)

kiter jumpe sem depan yek.. ;) chaiyok... chaiyok...

Tuesday, December 2, 2008

again...


a few days ni membizi sangat ngan keje2 PPI-Time Series nih... walaupun dah submit utk 200=100 nye.. tp skarang kena buat yg 2005=100 plak...

so, sementara pagi masih berkabus... sebelum hangat mentari menjamah pagi, kiter sarap dulu... :)

ari ni cam biasa la.. sarap waffle (strawberi + coklat) dan milo...


mmm... lately sker sangat menu nih... :P ntah la.. tak tau nape... wokey.. i wanna enjoy my breakfast.. ;) jom serbuuuuuuuuuuuuu..........

Monday, December 1, 2008

I'm on diet....


hiks... rasa nak gelang guling2 gak kat atas meja ni bila taip tajuk entry ari nih.... :D

diet ekk? hik.. milo + roti sardin xtra bakar + waffle (strawberi coklat)... uhuk... that's my breakfast for today...

nape tak makan nasik? lately, takde selera nak makan nasi or something yg heavy for breakfast... bukan sbb diet, bukan sbb jaga makan, bukan sbb nak kurus... (sowy... i like xtra size... hahahhaaaa)

tp.. ntah la.. takde selera... maybe sbb keje tgh byk gile... or sbb takde mood nak keje... ye la... kan dah cuti panjang... tetiba naik keje... membizi ngan hari Q... tu lom agi PPI... ayat paling best dah ayat paling gah didengar...

"mas, spec ni utk price time series... polo je ikut spec... "
"ok.. no problem.. nak bila nih?"
"ptg ni bleh?"

wahhh... lately ni salu cam tu.. ari ni dapat spec.. ari ni gak kena submit.. kenkadang bukan di baginye pagi2.. tp dah tgh hari.. nak dekat2 ptg.. baru bagi spec... tp nak on the same day... that's why bila saya kata saya membizi tuh... dgn menda2 gini la... everything was last minutes... everything want asap...

well... itu menunjukkan keje2 aku semakin cepat dan pantas... dan masa utk 'berpoya-poya' semakin berkurang... hikss...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...