The Other Side of Me

Inspired . Plan. Travel

Follow Saya

Instagram Instagram Facebook Page Twitter

Jemput follow ye ^_^

Monthly Pageviews

Disclaimer

Semua gambar dalam blog ini adalah hakmilik www.anilwanina.com, kecuali jika dinyatakan. Sebarang salinan, cetakan semula, terbitan semula semua gambar dari blog ini tanpa kebenaran pemilik blog adalah dilarang keras. Sekiranya anda ingin berbuat demikian, sila minta kebenaran pemilik blog ini terlebih dahulu.

Mungkin saya tidak nampak, tapi Allah Maha Melihat dan Maha Mengetahui apa yang anda lakukan.


Wednesday, January 28, 2009

bibik.. gosok bajuu...


"bibik... gosok baju ya.. esok tuan mau kerja..."
"baik ibuk.. iron sama boardnya sudah siap.. sebenter lagi saya ambil bajunya.."


mula-mula gosok seluar dulu ya... gosok sampai licin... gini ya caranya.. pastikan cara pegangnya betul...
sudah siap.. jangan lupa.. hanger seluar kemas-kemas...

kemudian.. gosok bajunya pula.. sudah siap iron di bahagian depan.. kita iron di bahagian belakang pula yaa..
ok.. lepas tu, hanger baju bersama-sama seluar yang telah digosok tadi okk..
jangan lupa.. kalu seluar panjang di gosok.. seluar di dalam pun musti gosok juga...
gosok.. jangan tak gosok.. sampai licin...

"bibikk... sudah siap gosok belum?"
"belum lagi ibuk.. ada lagi baju ibuk sama baju non iman belum gosok lagik..."
"cepeten gosok.. jangan asik berangan sajaa..."
"baik ibukkk.."


ginilah gelagat iman ni.. set mainan iron tu baru je beli smalam.. dandan pas sampai umah terus dia angkut semer baju2 kotor dalam bakul tu.. dikeluarkan nak gosok.. malam tadi, dekat kul 12 dia tido.. gara2 menggosok baju... hahaha... sabo je la...

5 comments:

  1. pasni bole la gosokkan baju acik yg dh berzmn tak berlipat tu ek.. ekekekekeke...

    ReplyDelete
  2. baek bik awokk.. anterkan saja baju-bajunya yaa... ahakss...

    ReplyDelete
  3. mm, aritu adi ade ternampak set vakum utk bdk2, comel jgk kalo iman ade set tuh, hehehe...

    ReplyDelete
  4. br ari ni smpt melawat blog mas...nnt akak akan masuk smp dpt pengunguung bertuah huahahhaa...pos hadiah mai sini tau..

    dah lama x tgk iman...rambut dia pun dah panjang...dulu x de rambut...hrp2 besar sok rajin buat keje umah hihi...

    ReplyDelete
  5. iman tulun gosok baju acik sekali ek... maleh tul acik nk gosok baju..heheheh

    ReplyDelete

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^