Thursday, January 15, 2009

Journey To The Office...

macam ni la perjalanan ke opis hari-hari... berbeza sesaat je, keadaan jalanraya akan jadi sesak.. so, bukan KL je yg jammed tauu.. kat putrajaya pun jammed gak... owh.... bila saya nak pindah nihhh...


see.. masa ni lom kul 7.30 lagi... saya stuck kat roundabout besar Presint 1.. Adalah dalam 3-4 kali traffic light tu bertukar warna, tapi saya masih kekal kat lokasi yg sama..

ni dah lepas main traffic light... tp lom sampai 2nd traffic light lg kat Parcel E..

patut le jammed.. tetiba polis letak kon... nak separated jalan parcel E ngan D,C , B dan A. Biasanya, penyebab utama jammed pepagi ni sbb keta dr lorong kanan nak masuk parcel E. Patutnye time nak masuk roundabout tu, dah sesiap plan nak masuk lorong..

dah lepas 2nd traffic light.. dah kurang skek jammed dia.. time nak masuk parcel C tu pun kurang skek sesak dia berbanding parcel E. Tp depends gak.. kalu dah waktu puncak.. kenkadang lg teruk dr jammed kat parcel E.

yee.. dah masuk parcel C. ni pun kenkadang stuck gak.. bukan pasal apa.. kenkadang ada keta sengal amik lorong kiri.. tetiba nak masuk kanan... yg kanan nak masuk kiri.. tah pape..

see... parking tepi2 tu pun dah penuh... biasanya kat area JPA n Peguam ni.. cepat je penuh...

parking belakang JP ni pun kalu dah pas 7.30 tu.. mmg payah skek la nak dapat masuk.. salu kat tepi bukit tu dah ada keta.. kalu ada owner keta yg lagi pandai dan educated, dorang main park je kat tengah2 jalan atas bukit tu.. huhuuu....

dah penuh dah parking... lom kul 8 lg nih... kalu yg masuk kul 8.30 pagi tu.. tak tau la parking kat mana... biasa dorang main block2 keta jee...


mmm... moralnye.. kat mana2 pun akan ada perkara2 cam ni... jammed... takde parking... huhuuu... niat orang g keje skarang ni bukan kejar keje yg bertimbun.. tp mengejar parking... hahahaaa... ada gak yg masuk keje kul 8.30 pagi.. tp lom kul 7 dah sampai opis.. sbb takmo parking jauh2... hiks...


Anil Wanina
Anil Wanina

I'm a full-time Assistant IT Analyst with passion on travelling. Write about travel, lifestyle, parenting, food, beauty and event. Give some love and good comments so we can share thought and experience together. ^_^

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^