The Other Side of Me

Inspired . Plan. Travel

Follow Saya

Instagram Instagram Facebook Page Twitter

Jemput follow ye ^_^

Monthly Pageviews

Disclaimer

Semua gambar dalam blog ini adalah hakmilik www.anilwanina.com, kecuali jika dinyatakan. Sebarang salinan, cetakan semula, terbitan semula semua gambar dari blog ini tanpa kebenaran pemilik blog adalah dilarang keras. Sekiranya anda ingin berbuat demikian, sila minta kebenaran pemilik blog ini terlebih dahulu.

Mungkin saya tidak nampak, tapi Allah Maha Melihat dan Maha Mengetahui apa yang anda lakukan.


Tuesday, February 24, 2009

cemana nak copy tag?


KHAS buat blogger yg nak copy tag dr blog saya.. seperti yg sedia maklum.. blog saya tak leh right click kan.. utk protection katanye.. ahakss.. takde maknanyeee... ok.. sila guna cara ni utk copy tag yee... ;)

ok.. yg dapat tag dr saya, biasanya saya akan tinggalkan msg kat chat box memasing, pastu korang akan buka blog saya n amik tag.. btol kan?

Step 1:
ok.. bila dah jumpe tag yg saya bg tu.. highlight (drag tetikus pada each wording yg uols nak copy tu, so, dia akan jadi cam kat atas nun...) lepas highlightkan tag tersebut, uols tekan kat keyboard button [Ctrl] -jgn lepas.. diikuti dengan button [C]..

Step 2:
pastu, uols buka notepad dulu.. just utk pastikan tag yg uols copy dapat dicopy dengan betul.. then tekan kat keyboard butan [Ctrl] - jgn lepas... di ikuti dengan butang [V].. so, tag yg uols copy tu akan di pastekan ke dalam notepad tu.. ;)

Step 3 :
pastu, login dalam blog uols.. then, klik pada New Post, then, paste.. senang kann.. bg yg dah terer... leh abaikan step ke-2..


selamat mencuba...

0 orang suka:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^