Monday, February 23, 2009

mari tgk wayanggg... pikir masa depannnn...


sabtu ptg tu, kitorang mmg dah nekad nak tgk citer ni.. so, kitorang guna phone booking.. nak try book utk ari ahad..

7.30pm -> FULL
8.30pm -> FULL

9.30pm -> ada 3 kosong

tanpa menunggu byk masa.. terus kitorang BOOK.. huhuhuu...

so, ahad pas balik dr kl, sampai umah.. terus siap2kan iman.. pastu dlm kul 5.00ptg gitu.. terus g alamanda putrajaya.. lapo katanyee... ye la... harus saya lapar sbb masa rehat saya cuma makan laksa jee.. dah la masin.. kureng selera aii.. tu yg kelaparan tu.. :P hiks.. alasannn...

so, sampai2.. g carik makan maa... takdenye amik gambo makan2.. dah lapo nye pasal.. dah lupe dah mana letak kamera.. lupa segala2nye.. ingat makan.. makan.. makannn... hiks...

pas makan, jalan2 pusing2 satu alamanda.. yo la.. wayang kitorang start kul 9.30pm kan.. skarang baru kul 7pm.. wakakkaa... punye la sangap ronda2 kat alamanda.. pendek kata, movie ni nye pasal.. makan alamanda, solat alamanda, air kecik air besar alamanda.. mandi alamanda.. semer kat alamanda laa.. hakhakhakk..

isk.. citer pe laa yg kitorang gile sangat nak tgk ni yee... citer ni lee...

warghhh.. makan budaakkkkk... hikss...

hiks.. citer ni la yg kitorang nak tgk.. see... iman sangat excited tauuu... siap cakap lg, "iman nak tgk upin ipin.. nanti dia cakap.. betul.. betul.. betul..." mm.. dia dah leh sebut ngan betul.. berkat ajaran cikgu cikgi kat sekolah... hiks..

"isk.. pukul baper dah ni.. tak sabar nak tgk upin ipin niii..."

yaa... ni la tiket dia... utk 3 orang.. 2 dewasa, 1 kanak2... hiks..

promosikan diri sendiri kat poster geng upin ipin... :D

menatang apa tah iman tgh tunjuk tu.. tak pasan plak saya.. :P

see.. begitu ramai orang yg tgk citer ni.. jgn tak tauu.. yg ramai2 ni.. nak tgk movie kul 8.30pm.. kitorang nye start kul 9.30pm.. hukhukhukk.. tunggu.. tunggu.. dan tunggu lg...

sesambil tunggu.. kiter makan dulu pop corn yeee... huhuhuuu... ada 2 jam lg sblm tayangan masa pop corn ni dibeli.. hakhakhakk...

time ni iman dah ngantuk.. tp kitorang dok gigih ajak dia main lari2.. ye la.. kang tido dalam tu.. rugi plak.. dah iman yg beria2 nak tgk kan.. ecececeeee... sape yg beria2 tuu.. huhuhuu..

see.. muka excited + mengantuk dia.. :P

"yoo.. peace mamaa... bila nak start niii..."

muke saya pun dah ngantuk.. tp tetap gigih nak tgk citer ni.. :D

wokey.. panggung dah open.. mari.. mari.. mari.. beratur kemain panjang... kalu air asia mmg dah bg keutamaan kat parents yg bawa budak.. tp dah semer orang bawa budak tgk citer ni.. takde keutamaam lg dah utk kitorang.. samarata jerkk...

see.. panjang kan beratur dia... kitorang ni antara yg tgh2 la... kat belakang nun ada lg yg beratur.. huhuhu...

finally.. abis gak citer ni.. dalam kul 11.15 gitu.. alamanda sangat lengang.. di bawah itu adalah antara penonton2 genggg.... ada lagi.. dorang parking kat luar tuu... :D

yoo.. bayo parking yee... masa ni iman takut sangat.. ye la.. gulap gulita...

see.. keta kitorang je ada kat ctu.. mana keta lain? racing dalam ni pun best ni.. hukhukhukk..

masuk keta je.. terus iman tarik bantal dia atas peha papa.. then, terus landing.. baek punyeee... mmg letih la dia..


KESIMPULAN : YA AMPUNNN... BEST BANGET CITER NIHH.. RUGIII WOOOO.. SAPE TAK TGK... NAK CITER PART YG BEST? SEMER PART BEST.. dr time Badrul kat KL lg.. sampai la dorang sampai kat kg naik bas, pastu naik lori.. papa.. jom tgk lagi jumaat nih.. ahaksss... saya bagi 20 bintang tuk citer nih.. sesape yg tak tgk lg tu.. saya sangat syorkan citer nih.. baik tgk citer ni dr tgk citer omputih.. sokong industri tanahair.. hikhikk..

3 comments:

  1. hahaha..cite ni mmg best!dlm cinema tu, bukan budak2 yg kuat gelak,mak bapak budak yg gelak sakan! :)

    ReplyDelete
  2. huhuhuu nk tengok...amsyar letak mane..sob.sob.sob..

    ReplyDelete
  3. hiks.. bawak jee... dok atas riba.. musti amsyar pun suke tgk.. "btol.. btol.. btol..." hiks...

    ReplyDelete

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^