tgk kuarters baru...

rabu lepas saya ditemankan oleh June (naik keta June) g ke BPH utk amik surat tawaran kuarters... ye la.. dah dorang offer kan.. so, amik je laa... kalu tak sker.. leh tolak.. hiks... niattt... sungguh tak murni wokey...

so, pas amik surat tawaran tu.. g isi minyak dulu kat Shell.. pastu baru g tgk umah kat P14.. dalam hati tu dok doa2, moga kuarters yg saya bakal dapat ni tak cantik la.. tak sesuai la.. hiks.. ni sbb saya dah mmg niat nak tolak ni.. siyes.. betul.. :P

so, pusing2 satu P14 tu dok mencarik mana la kuarters baru saya ni.. hiks.. :P pusing punye pusing... baru jumpe... 1st time nampak rumah area ctu.. hati saya dah tak tentu hala dahhh.. mana idaknyee... area umah tu dah lama saya usha woooo... cuma tak sangka jee leh dapat area ctu... uwaaaaa.... pastu june drive slow2 carik lorong... ok.. jumpe.. carik no umah plak.. huk oloo.. tak jauh mana... kat tepi jalan tu jee.. tp uols tauu.. saya geram.. kalu tak cayee.. tgk gambo kat bawah nunn...


saya dapat kuarters corner lot tuu... uwaaa... cedih.. cedihhh... baru plan nak tolakkk.. skarang dah berbelah bahagi dah hati cayeee... :( dah la design umah ni saya mmg suke.. sbb dia modern kann.. kan... even takde la beso mana.. tp tetap sukeee... sukeee dan sukeee...


ni belakang umah... ada balkoni tu... pastu sbb umah ni umah corner.. ada 2 balkoni kat belah atas... isk.. isk..

nombor rumah yg 'bertuah' tuh...

luas gak la dalam dia... tak leh masuk.. sbb tak amik kunci lg... ada 1 bilik kat bawah..

ni ruang dapur dia..

dry yard...

belakang umah... jalan beso n ada playground...

ni sebelah umah... pencawang letrik punye la tinggi... siap ada lombu2 yg jaga lg.. hiks..

skarang ni saya tgh serba salah... nak amik ke takmo umah ni??? nak ke tak nak? nak ke tak nak???
Share on Google Plus

About Anil Wanina

Hi, I'm Anil. A full-time Assistant IT Analyst with passion on traveling. Write about travel, lifestyle, parenting, food, beauty, and event.

6 9 orang peminat :

  1. tanteknya umah nih..dh laam ke anil apply umah ni? klau xnk meh kasi kat sy la...derang bole kasi x kalu keje glc..ekekeke:D
    sume org idamkan umah cengginig..pucuk dicita ulam mendatg..dh la free jek..siap ade kabinet lagi..huhuhu..jgn la tolak..rugii

    ReplyDelete
  2. jelesnyaaa...

    tapi kalu wanie, sure tak larat nak mgemas... ghumah setingkat ni pun dah tungkang langkang.. heheheh

    ReplyDelete
  3. fuh! cantik rumah tu...
    best...best...

    ReplyDelete
  4. fulamakkk..cantekkk
    jawapan cres..hamek rumah tu!! haha

    ReplyDelete
  5. cantekklah umah tu...jgn ler tolak....rugi klu tolak.....area presint 14 yg dekat nak g bangi jalan belakang tu ke?

    ReplyDelete

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^