Friday, April 24, 2009

Sekitar besday iman...

masa besday iman ni ekceli kitorang agak kelam kelibut sbb masa tu la nak serah kunci umah lama, masa tu la nak terminate tepon.. time tu la nak beli barang, time tu la nak packing... pendek kata, semer nak buat time tuuuu gakkkk... walaupun asalnye everything dah plan baekkk punye... tp tu le.. dah kena pindah last minit kan.. so, semer menda2 yg dah plan tu terpaksa di ubah n terjadi plak unplan event... huhuhuhuuu... ale.. kitorang buat bese2 je... yg beso2 tu nanti2 ek.. hehehe... kasik setel semer dulu... hikhik...

ni antara goodies bag yg kitorang pack utk diberi kepada kengkawan iman kat sekolah...

masa nak bukak kek ni, semer orang berebut2 nak tgk kek.. fuh... berkerumun cam semut... ada plak cupcake yg saya tempah dr anna KMC... mmg dorang suke la.. berebut2... ada yg nak pensel, ada yg nak buku, yg nak huruf pun ada... hiks... owh.. muka saya time ni adalah sangat pucat.. yo la.. berkejar sana sini.. fuh.. lotihhh...

ni adalah cupcake yg menjadi rebutan bebudak... tu dia... pensel ada, buku ada.. bunga ada.. macam2 ada... yg paling klakar tu, dorang panggil saya cikgu.. hiks.. best woo.. dulu kan cecita saya nak jd cikgu.. tp apakan daya.. terpaksa jadik tukun yg hebat kat cni.. kuangkuangkuanggg... saya pun turut memainkan peranan la.. layankan aje karenah bebudak tu.. i likeee... :D

"yee.. suha nak apa?"
"saya nak pensel cikgu..."
"cikgu.. cikgu... saya nak buku cikgu.. nanti boleh pandai.. tak payah baca buku.."

hohohoo.. jawapan yg hebat... pandai bebudak ni.. tp terlebih pandai la plak.. hikhikk..

kek ni plak saya tempah dr anna bake freshly.. wah.. byk sungguh nama anna ni.. terpaksa mention anna yg mana.. hehehe... tema dia adalah, DIBO THE GIFT DRAGON.. sbbnye.. iman suke sangat kartun ni.. lg pun, kitorang plan nak bg adiah kt kawan2 iman.. tak semer la kan.. ye la.. under bajet maaa... ala2 dibo yg suke bg adiah kat kawan2 die... hehheee...

owh.. time ni sebenarnya semer orang tgh nyanyi... tp hubby g amik gambo kek je.. layankan aje la... kat belakang tabir nun saya sedang memainkan peranan sebagai 'cikgu' kepada bebudak kelas 4 tahun ni.. :D

"ok semua... kita nyanyi lagu hepi besday ramai2 ye.."
"1.. 2... 3... hepi besday tu yuu..."
"epi besday tu yuuu...."
"epi besday tu iman hannani..."
"epi besday tu yuuuuuu..."
"ok.. tepuk tangan semuaaa..." hiks.. tersyok sendirik.. hahaha..

potong kek timeee... dah nyanyi.. apa lagi.. potong kek la kan... hehhe..

amik gambar ngan besday gurl... wahh.. kitorang sangat comot... terutama yg baju kaler maroon nun.. hiks.. ngan tak berbedak, tak berlipstik.. chaitt.. selekeh gilee...

ok.. anak murid semer dah amik tempat... cikgu nak potong kek utk anak murid.. :D

suke sangat tgk gelagat dorang nih... ye la.. makan dalam group.. pastu comel2 tgk cara dorang makan.. :D

yg berebut ada.. yg main2 ada... pendek kata... macam2 karenah..



owh.. gambar besday gurl musti la ada kan.. hehhe... suke dia makan kek tu.. ye la.. kek sedap.. sape tak sukee... :D


ok.. time utk bg adiah ngan goodies bag plak..
"ok murid2 duduk kat dinding... sape dapat jawab soklan cikgu... cikgu bagi adiah..."

antara yg dapat adiah... ada 6 set je yg saya letak adiah kat dalam goodies bag tu..

dalam tu saya letak pensel box je... even menda kecik2 cam tu.. tp bebudak sangat suke... so, yg tak dapat adiah tu.. dapat goodies bag je... yg paling kesian tu.. bila ada yg dah bukak goodies bag tu siap cakap lg.. "cikgu.. saya tak dapat pensel boks..." owhhh... apa saya nak jawab ni.. seb baik saya bijak.. hehhe... "owh.. cikgu lupe.. lain kali cikgu bagi yeee..." hakhakhakk.. jawapan diklomasi tu.. kuangkuangkuanggg... tp betul.. saya janji.. ada rezeki lebih nanti.. saya akan bagi.. insya allah.... :)

tu je la antara gambar yg sempat di snap.. kebetulan kat luar tu ujan selebat2 alam.. so, ngan guruh ngan petir nye.. kitorang pun terpaksa la beransur dulu... lagipun dah kul 5 kan.. ramai yg dah nak balik...

owh ye.. utk besday iman ni.. kitorang tak provide makan2... sbb dorang baru pas makan ptg.. kitorang cume bawa kek ngan air jee... hiks... bajet... bajet... kuikuikuiii...





Anil Wanina
Anil Wanina

I'm a full-time Assistant IT Analyst with passion on travelling. Write about travel, lifestyle, parenting, food, beauty and event. Give some love and good comments so we can share thought and experience together. ^_^

1 comment:

  1. waaaa sedapnye kek iman..happy belated besday iman :) amboih penuh mulut mkn kek:D cupcake tu tempah kt tpt tu jgk ke anil buat sdiri? comel:)

    ReplyDelete

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^