berakhirnya satu penantian...

by - 8:00:00 AM

akhirnye... penantian itu satu penyeksaan... mesti ramai yg heran nape saya berbelah bahagi samada nak terima or tolak kuarters teres yg saya dapat dulu... tp akhirnye.. saya amik gak.. :P dasar tamak.. tp itu bukan isunye.. isunye di sini... segala penantian tentang sesuatu.. tentang sesuatu yg selama ni saya rahsiakan dr pengetahuan jenjiran dan sahabat.. ececceee... kini saya dedahkan secara ekslusif.. chehhh.. poyosss jee... :P sblm tu.. meh layan gambar dulu.. :)

kunci umah baruuuu... :)

1st time nak buka umah baru... berdebar rasanyee... :P ye la.. kali pertama ada umah sendirikkk.. musti la rasa lain... ye tak.. :)

ni area separuh ruang tamu, separuh dining...

tangga ke tingkat atas... iman suke la dapat tangga ni.. kat P14 tu pun suke naik turun tangga.. tah baper kali tah jatuh tangga... walhal baru sebulan lebih je dok sana... isk.. isk..

check.. check kat area dapur...

ni tandas kat bawah...

tempat pija berdiri tu 2nd bedroom.. sebelah dia yg ada pintu tu tandas...

ni tangga ke tingkat atas...

pakwe ni yg join skali ngan kitorang buat defect check kat umah tu... so far ada la jumpe a few defect... tp tak tulis lg dalam report.. ye la.. kitorang pun kelam kelibut nak g ganu antar pija kan.. by this week.. kitorang g lagi kot..

tu iman dah test2 main suis dah... dah la rendah.. senang la dia nak main bukak tutup lampu...

ok.. sain surat penyerahan kunci...

so, dengan ini.. dengan rasminye.. memperkenalkan.. rumah baru kami.. beli last year.. patut siap on 2010 with CF.. tp tah cemana.. awal plak siap.. sbb masa kitorang beli dulu.. umah ni still dalam progress lg.. cube bayangkan... betapa cepatnye dorang siapkan... kitorang rajin gak datang tgk progress umah kenkadang datang malam.. pun dorang ada buat gak keje.. tu pasal siap cepat... :) pape pun, legaa... atlis dah ada rete duniawi... ye la.. nak carik banglo 3-4 bijik belum mampu kan.. so, ni je la yg termampu... :) hiks... demand lg tu... lagipun, under bajet kitorang... so, pas ni.. rumah ni kitorang dah leh start buat operasi pengubahsuaian.. :) mmm.. duit lg... duit duitt... di mana kauuuu duittttt.... bajet ciput maaa.. hiksss...





You May Also Like

7 orang suka

  1. akhirnya terdedah sudah resia... eheheh cepat mas umah ko siap tahniah2.... dah ada rumah sendiri.. aku bila lagik yea??? emmmm

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  3. hiks... akhirnyee.. terdedah gak ekk.. :P lambat lg nye nak pindah tu.. carik bajet dulu... hikhik...

    ReplyDelete
  4. cepat2 la reno... wat house warming jgn lupe ajak kitorang...

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah..

    bukan tamak.. tapi rezeki Tuhan :)
    best best best!!

    ReplyDelete
  6. wanie,
    hehhe.. btol.. btol.. think +ve.. hiks...

    ReplyDelete
  7. wah...
    beshhhnyerrr dah ader umah sndrik..
    tahniah..
    nih msti berangan2 nak hias cmne kan...ahakssss
    tssskk..biler ler turn kta ekkk

    ReplyDelete

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^