terbanglah burung terbang...

if petang2 salu kiter tgk kat langit.. musti ada layang2... dah macam pesta layang2... macam2 jenis, corak, warna dan bentuk yg ada... alkisahnye... papa kan baru beli layang2 ari tu.. so, ni 1st time la kononnye nak test.. ye la.. dah lama tak naikkan layang2... tetiba tgk orang lain dok berpesta main layang2... dia pun nak join sekaki.. lagi satu reason.. pasal budak tecit aka iman tu le.. yg paling sibuk nak layang2..

so, di satu tgh hari yg sangat terik.. isk.. isk.. macam takde waktu lain je dia nak main layang2 ni.. main la ptg2, dah redup skek.. ni tgh hari bute.. isk.. isk.. takpe la... janji hepi... papa pun try la naikkan layang2 dia.. wallaa.. berjayeee....

skill musti mau ada maa... kalu tak.. kompem tak naik.. hiks...

sempat je tu nak snap gambar layang2 dia... isk.. isk.. ntah nampak ntah tidak tuu..

ni budak tecit pun nak join sekaki.. nak tolong pegang katenyee... layankan ajee...

sampai terduduk koo.. tgk bayang2 papa tu.. betul2 masa tu matahari atas kepala.. isk.. isk..

nampak tak layang2 tu? yg dalam bulatan tu.. tinggi woooo.... ikut panjang tali leh sampai 500 kaki.. tp masa saya pegang tu.. panjang lg tali reserve.. maknanye.. leh lg tinggi tu...

zoom skek lg... nampak tak? tak nampak gak?

k last.. ni zoom yg paling last dah ni.. pun still nampak sekecik tu.. mmm.. layang2 ni bentuk burung helang.. bila melayang kat langit.. mmg nampak real cam burung tgk terbang.. ada gak a few times the real burung gagak datang dekat.. tp agaknye dia tau tu tipu.. dia pusing2 2-3 kali je.. pastu dia blah.. hiks...


Ads Click!




Share on Google Plus

About Anil Wanina

Hi, I'm Anil. A full-time Assistant IT Analyst with passion on traveling. Write about travel, lifestyle, parenting, food, beauty, and event.

3 orang suka :

  1. dah lama wanie tak men layang2... huhuhu. arwah pakcik sgt pandai buat layang2....

    ReplyDelete
  2. berjaya naik kan layang-layang!!!!!best nyaaaa.....

    ReplyDelete
  3. dasatnye...naseb bek tak terputus. Yelah..bila dah tinggi sangat tu..tekanan angin kekadang leh putuskan tali lelayang.

    ReplyDelete

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^