Wednesday, August 26, 2009

adik balik hari ni...

Lately takde mood nak updet blog.. takat blogwalking, pastu ngan tak tinggal jejak terus blah.. :P agaknye sbb bulan pose ni.. mood jd kureng... hehe.. alasan sokmoo..

hari ni adik saya yg bongsu akan balik dari Jordan.. ahh.. tak sabar rasanya nak jumpa dia.. ye la.. dah 2 tahun tak jumpa dia.. takat berhantar emel, berYM.. dan kali ni juga dia akan beraya dengan kami sekeluarga... utk raya kali ni, lengkaplah kami sekeluarga berkumpul.. ye.. dah lama kitorang tak berkumpul as family.. frankly speaking, saya sangat terasa akan kekurangan kemeriahan berbuka puasa tanpa keluarga di sisi.. masa saya belajar di Penang dulu, jarang2 skali merasai kekurangan kemeriahan tu.. ye la.. masa tu budak2 kan... now bila dah berkeluarga, somehow boleh terfikir.. once my daughter dah besar nanti.. bila dia dah ada family sendiri.. tinggallah saya n suami.. berdua sahaja.. suasana kemeriahan tu cuma tinggal samar2 sahaja..

also, bila sekali sekala saya call mak ayah kat kampung.. tanya sape ada kat sana... dan jawapannya amat memeritkan hati saya.. "mak ngan abah je la ada kat sini.. sape lg ada.." yess.. hati saya jadi sebak.. teringat lagi dulu2.. masa kami adik beradik kecik2.. berjanji sakan dengan mak ayah... bila dah besar nanti, orang nak belikan mak rumah besar tu.. pas tu, kite semer dok ramai2.. mesti seronok..

tapi tu semer angan2 seorang kanak-kanak.. bila semakin dewasa.. semer tu tinggal kenangan tinggal harapan.. bila masing2 dah bawa diri.. masing2 terpaksa ikut pasangan masing2.. yang adakalanya tak sanggup jejak kaki ke rumah mertua sendiri.. dengan alasan tidak selesa, tiada kebebasan.. mmm.. inilah adat manusia...

Ads Click!




Anil Wanina
Anil Wanina

I'm a full-time Assistant IT Analyst with passion on travelling. Write about travel, lifestyle, parenting, food, beauty and event. Give some love and good comments so we can share thought and experience together. ^_^

1 comment:

  1. kesian kan bila kenangkan mak ayah kite kt kmpung. kalau ikut ati nk pindah duk kg jer. tp raya ni lah best.. sebab ada masa lepak kg lelama sket

    ReplyDelete

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^