Friday, October 9, 2009

bunga-bunga cinta...


seumur hidup saya... baru 2 kali saya dihadiahi dengan sejambak bunga oleh orang yg saya sayang...
pertama... masa konvo saya..
masa ni.. lom kawen lg.. tp dah tunang.. :)
kedua... masa besday saya bebaru ni...

ntah apa angin dia tetiba nak bagi bunga saya pun tak tau..
nak kata masa ni saya merajuk.. tak juga...
nak kata masa ni hari special.. maybe la..

salu bila mintak bunga.. macam2 alasan dibaginye...
"dari bagi bunga.. baik beli makan.. atlis kenyang..."
"bagi bunga wat pe.. bagi adiah le..."

dan macam2 alasan lg la...
orang laki... mmg byk alasan.. :P

so, bila saya dapat bunga ni.. saya rasa sangat suke.. hepi.. seronok...
n saya amat hargai pemberian dia kali ni..
malam nak tido tu.. saya hidu bunga tu byk kali...
supaya kewangian dia dapat meresapi jiwa saya...
supaya dapat mimpi yang indah2...
hehari saya sembur ngan air... bagi nampakm segar...

see.. saya sangat appreciate pemberian org especially bunga.. :P
sbb saya tau..
tak ramai lelaki yg nak belikan bunga utk org yg dia sayang...
maklumlah.. byk 'alasan'...

thanks sayang.. i really appreciate that..

i know u want to gimme more than that...
tapi ini pun dah cukup utk mama..
mama tak nak adiah yg besar2...
mama tak nak celebration yg melampau2...
cukuplah...
sekadar memori dan kenangan manis...
yg telah dan sedang kita kecapi...
dan mama harap..
ianya akan terus kekal sampai ke hujung nyawa...
amin.. amin...

i love you bebeh...

Ads Click!




10 comments:

  1. Wahh..dpt bunga ler.

    Hmm..situasi akak sama ler..tapi akak yg selalu tak mau pasal rasa rugi aje beli bunga mahal2 tu..lebih baik belanja makan. Anak2 pun dpt makan sekali.
    Tapi tingin gak nak rasa perasaan bila suami bg bunga ni.
    Tunggu ler kalo ada gi Cameron Highlands lagi..mintak cik abg belikan bunga pasal kat sana murah2 sket, hehe..

    Hepi besday walaupun akak terlambat ucap..semoga pjg usia, murah rezeki dan diberi kesihatan yg baik selalu..AMIN

    ReplyDelete
  2. selamat ulang tahun...moga diberkati selalu...

    p/s : saye tk pnh dpt munger....huwaaa

    ReplyDelete
  3. perghh smlm dpt hadiah dr kwn blogger..hr ni dpt bunga2 cinta plak..romantik btol..soooo sweet..hehe

    ReplyDelete
  4. last weekend,hubby tanya noy if nak bunga(waktu tu weols kat florist)...siap tanya dulu tu yg buang mood tu...bagi jer lah..biar surprise.. :)

    ReplyDelete
  5. owang lelaki mmg cam gituh laa.. noy, mmg bengang kan org lelaki ni tak reti wat surprise.. kekadang ajer la wat..

    best kan anil dpt surprise camni..ee

    ReplyDelete
  6. kak cinta,
    makasih.. :) bukan senang nak dapat bunge nih.. once dah dapat... mmg sesangat hargainye... walaupun akhirnye ke tong sampah.. heheh...

    ReplyDelete
  7. mamarempit,
    belum terbuka ati nak bg bunge kot... :D

    ReplyDelete
  8. suziey,
    tu husband salu kata saya tak bersyukur dpt suami romantik cam dia.. hahah.. romantik ke? hiks.. pastu plak kite dok demand2 nak itu nak ini.. hahah...

    ReplyDelete
  9. noy,
    laki mmg cam tu.. saya pun sbb tiap kali lalu depan kedai bunga dok cakap.. best nye kali dapat bunge.. sampai dia lali la... pastu agaknye sbb kali ni takde adiah lain.. tu yg dibaginye bunga tu.. ngeh ngehhh...

    ReplyDelete
  10. adda,
    dulu masa memula kawen, kite la yg salu buat suprise kat dia.. pastu yg tak bleh blah tu.. dia bleh plak dok cakap tak yah susah2 la.. ceh.. kite dok beria nak suprise kan dia.. dia plak spoil kan keadaan... chett...

    ReplyDelete

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^