.: menyambut hari kualiti yg tak seberapanye :.

jumaat minggu lepas sepatutnye saya cuti tanpa rekod.. tp ada event opis yg memerlukan saya utk hadir.. so terpaksa rela la menghadirkan diri utk event ni.. event ni adalah Majlis Sambutan Hari Kualiti Jabatan.. mmm.. setakat yg saya ingat la.. ni kali pertama saya menyertai event ni.. sebelum ni.. tak penah la saya pegi.. lagi nak cengkelat ada.. hahhaa.. nampak sangat takde semangat jabatan.. hahhaa...

kali ni saya join event ni bukan sbb suka suki.. maklum la.. ptg tu saya ada final exam kat yayasan selangor, kg baru. My last paper, pemodelan dan simulasi.. fuh... memula cam tak nak pegi.. dah main tarik tali ngan CC.. last2 dia kata pegi la... wakil BTM.. so, pegi la... dengan keadaan paksa rela... tp sehari sblm tu.. dah sesiap study utk exam abis2an la.. maklum la.. kalu dah g majlis ni.. mana nak bukak bukunye.. nak hafal formula lagik.. isk.. isk...

sampai sirim dalam kul 8.30am.. jalan agak jammed sbb ujan.. seb baik pas kuar tol batu 3 tu ternampak bas opis.. alhamdulillah.. sbb saya tak lambat.. ngeh ngeh ngehhh... sbb kalu ikut jadual dia kata kena sampai by 8.00am.. huhuhuu...

antara orang yg bekerja di balik tabir.. sape lagi.. orang2 BTM la.. termasuklah Timbalan Pengarah yg dikasihi.. chewahhh...

time ni function dah start.. yg tak bleh blah tu.. start kul 9.30am ok.. beria2 kelam kabut dr putrajaya.. sabo je la... nak bg dewan tu penuh dulu kot.. tp patut2 la.. hiks... baju hitam oren tu la baju korporat jabatan.. patutnye setiap orang kena beli.. tp saya sendiri tak beli.. :P sbb rasa2 cam tak nak dok lama kat jabatan ni.. hiks... :P aci tak jawapan tu? hehe..

kenapa saya kena hadir gak walaupun sepatutnye ari tu saya sedang bercuti tanpa rekod? sbbnye saya adalah antara penerima sijil dalam majlis ni.. tu yg kena hadir tu...

buku aturcara..


antara penerima2 sijil.. ni saya dah hirzi.. :)


antara warga jabatan yang hadir...

apa door gift yang saya dapat?
sijil, makanan, minuman, buah pear, ngan cenderahati jabatan...

cenderahati jabatan?
kalu ikutkan leh kira la berapa byk cenderahati jabatan yg saya dapat..
yg ni pun kira bernasib baik sbb sesambil meraikan Hari Kualiti ngan lagu baru jabatan, logo baru jabatan.. dapat lah mug jabatan yg sangat ekslusif.. takde kat mana2.. ada kat jabatan ni je.. :)
function abis @ 12 tgh hari.. kelam kabut koling2 suami soh amik n antar ke yayasan selangor.. Bukan pe.. takut lambat.. ngan jammed lagi kl tu.. bukan tak tauuu.. hehhe..

Ads Click!




Share on Google Plus

About Anil Wanina

Hi, I'm Anil. A full-time Assistant IT Analyst with passion on traveling. Write about travel, lifestyle, parenting, food, beauty, and event.

0 9 orang peminat :

Post a Comment

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^