The Other Side of Me

Inspired . Plan. Travel

Follow Saya

Instagram Instagram Facebook Page Twitter

Jemput follow ye ^_^

Monthly Pageviews

Disclaimer

Semua gambar dalam blog ini adalah hakmilik www.anilwanina.com, kecuali jika dinyatakan. Sebarang salinan, cetakan semula, terbitan semula semua gambar dari blog ini tanpa kebenaran pemilik blog adalah dilarang keras. Sekiranya anda ingin berbuat demikian, sila minta kebenaran pemilik blog ini terlebih dahulu.

Mungkin saya tidak nampak, tapi Allah Maha Melihat dan Maha Mengetahui apa yang anda lakukan.


Tuesday, December 1, 2009

.: Apa orang sangka? :.


Bukan mudah untuk menjadi seorang GS...
Orang sangka kerja sebagai GS ni sangat mudah...
Orang sangka kerja sebagai GS ni sangat enjoy...
Orang sangka kerja sebagai GS ni sangat relaks...

Ye ke?

Pada pandangan mata saya, tidak mudah sebenarnya...
Mungkin kerana persekitaran kerja saya yg membuatkan ianya menjadi sangat sukar...
Kadangkala ianya sangat seronok..
Kadangkala ianya sangat mencabar minda...
Kadangkala ianya sangat menduga emosi..
Kadangkala ianya sangat mengguris hati...
Kadangkala bisa membuatkan jiwa bergelodak menahan amarah...
Kadangkala... bisa membuatkan diri meronta2 minta dilepaskan...

Tapi.. semuanya tidak mudah...
Antara staff kesayangan mahupun staff yang tidak disukai..
Siapakah saya di antara mereka?

Antara rela hati dan paksa rela...
Tatkala hati rela melaksanakan tanggungjawab...
Tatkala hati gundah memikirkan bebanan kerja yang bertambah...
Di tambah pula dengan kata-kata nista manusia hina...
Menambah garam pada luka yang siap sedia berdarah...
Membuatkan hati memberontak...
Membuatkan diri dibendung amarah...
Membuatkan jiwa menjadi kacau...

"Apa ko pikir aku takde keje lain ke sesuka ati ko je query nape aku tak buat keje!! dah aku paksa rela nak tolong ko, ko buat taik.. amik koo.. buat sendirik... ko tak suke, aku lagi tak suke.. ngertiiii..."

Apa yang mampu bermain di jiwa...

"Saat ini mungkin harimu.. esok lusa... akan kau tahu betapa tingginya langit di mana kau hanya berada di hujung tapak kakiku..."

"Get out from my life..."

** agak2 gile 2-3 hari ni.. pening, stress ngan suasana yg agak2 bangang kat opis... sila abaikan jika tidak berkenaan..

Ads Click!




1 comment:

  1. stress kak??huhu..amik mase..rileks k...ewah..pndai plak ina ckp..ekekke..

    ReplyDelete

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^