Saturday, January 31, 2009

anak dare baru pas mandi..

ari sabtu tu, pas mandi.. pakai baju.. terus iman g amik kamera dalam beg.. soh mama amik gambo.. tak padan ngan tecik.. nak berposing jeee.... hikss... layankan gambo iman baru pas mandi nih... hehehee...

Continue Reading
1 comment
Share:

Friday, January 30, 2009

biru itu...

bunga biru lambang keharmonian...
TAPI.. kenapa bunga biru ni tak diletakkan dalam pasu?


SEBAB.. ia digunakan sebagai pemberat utk menekan butang ENTER.. kwangkwangkwang... sape punye keje la ni ek?


YA!!! sayalah orang yg sengal itu.. hakhakhakkk...
al-kisahnye.. member saya ni, tgh try testing program dia.. skali masa try tu asik kuar msgbox jee.. so, sbb malas nak dok menekan ENTER key.. so, dia pun cari inisiatif lain.. amik bunga kristal biru tu.. then, letak kat butang ENTER tu.. hikss.. bijakk... bijakkk...

Continue Reading
No comments
Share:

Thursday, January 29, 2009

semakin menghampiri azam...

sesaper yg perasan saya letak azam tahun baru kat sidebar sebelah kanan tu kan... antaranya, nak kurus.. hiks.. bukan pe.. sejak dua tiga menjak nih.. cepat mengah.. ye la.. dah la gumuks.. buncit plak tu.. huhuu... ai sedar wokey... ;) sampai satu tahap tu.. semer orang ingat saya peknen.. tah pape tah... gosip sangat tak berasas wokey.. :P

tp best tau buncit ni.. sbb saya penah naik bas.. pastu dok gatal usap2 perut.. ada la insan yg baik hati bagi tempat duduk.. hahahaaa... see... ada hikmah disebalik kebuncitan perut ai tauuu... hikss...

ok.. sambung citer pasal azam tu kan.. so, since dah ada kemajuan dalam proses penurunan berat badan ni.. ecececee... macam bagus jee.. so, saya letakkan kat sidebar sebelah kanan tu, ringan2 saya yg terkini.. will be updated every month.. :P

so, kot la ada blogger yg nak challenge berat terkini saya.. hahhaa.. or dalam tempoh 5-6 bulan.. kiter tgk.. sape yg berjaya ringankan badan paling byk... hikss... kiter tgkkk.. sape yg kena.... huhuhuuu... bukan pe.. kalu buat cam ni.. orang kata leh dijadikan perangsang la.. ye la.. bukan senang tau nak kurus ni.. nak gemuk senang la... hahahahaaa...

Continue Reading
No comments
Share:

Wednesday, January 28, 2009

bibik.. gosok bajuu...

"bibik... gosok baju ya.. esok tuan mau kerja..."
"baik ibuk.. iron sama boardnya sudah siap.. sebenter lagi saya ambil bajunya.."


mula-mula gosok seluar dulu ya... gosok sampai licin... gini ya caranya.. pastikan cara pegangnya betul...
sudah siap.. jangan lupa.. hanger seluar kemas-kemas...

kemudian.. gosok bajunya pula.. sudah siap iron di bahagian depan.. kita iron di bahagian belakang pula yaa..
ok.. lepas tu, hanger baju bersama-sama seluar yang telah digosok tadi okk..
jangan lupa.. kalu seluar panjang di gosok.. seluar di dalam pun musti gosok juga...
gosok.. jangan tak gosok.. sampai licin...

"bibikk... sudah siap gosok belum?"
"belum lagi ibuk.. ada lagi baju ibuk sama baju non iman belum gosok lagik..."
"cepeten gosok.. jangan asik berangan sajaa..."
"baik ibukkk.."


ginilah gelagat iman ni.. set mainan iron tu baru je beli smalam.. dandan pas sampai umah terus dia angkut semer baju2 kotor dalam bakul tu.. dikeluarkan nak gosok.. malam tadi, dekat kul 12 dia tido.. gara2 menggosok baju... hahaha... sabo je la...

Continue Reading
5 comments
Share:

Tuesday, January 27, 2009

we are family...





apa yg korang fikir bila tgk gambar ni? pada masa saya snap gambar ni.. hanya satu ayat yg bermain dalam fikiran.. "FAMILY".. betapa teguhnya ikatan kekeluargaan yang di miliki oleh 'keluarga' ni.. berjalan bersama2.. dan saat salah satu darinya jatuh.. maka yg lagi satu turut membantu... adakah kita begitu?

TEPUK DADA, TANYA SELERA...

Continue Reading
No comments
Share:

Monday, January 26, 2009

kenduri akikah @ banting

nak gak buat entri masa kenduri kat banting.. :P ni baby girl yg diraikan.. cumel kan... nama dia Aina Badrishah.. tiap kali datang kat dia, dia asik tido je.. geram ngan pipi dia...


ni mama Aina, Dilla.. owh.. rasa cam baru je g kenduri kawen dia.. hiks...
time majlis cukur jambul di buat.. byk gambar tak clear.. ye la.. saya amik dr atas rumah.. nak turun amik gambo dekat2.... segan sehhh... kalu dalam America Next Top Model tu, Tyra Banks akan cakap, "This is your best shot.."

Continue Reading
No comments
Share:

Sunday, January 25, 2009

citer ari ahad...

i've plan everything.. ari ni balik kapar, esok g kenduri kat banting.. lusa spent time utk iman... tp sbb satu perkara yg last minit diberitahu.. it spoil everything... tak suke.. tak suke.. tak sukee... :(

bukan tak suke.. tp tu le.. esok nak buat kenduri.. ari ni baru g tau.. nape tak g tau esok terus.. isk.. isk..

mmg la.. kenduri kat banting tu takde la lama sangat.. tp kalu dah rushing2 ni.. tak best la.. pastu bila tanya kenduri kat sana start kul baper? dia jawab lepas maghrib.. kelam kabut gerak dr banting ke sana.. sampai je sana.. tgk tak siap masak lg.. siap sindir2 lagik.. aik.. kan dah cakap.. ai ada kenduri akikah kat banting... bukan saya yg janji nak datang kul 4.. dah tentu kenduri tu start ptg.. kitorang pun datang naik kancil je tauu.. kalu naik evo tu lain citer la.. 5 minit leh sampai... isk.. isk.. terpaksa jadik mangsa keadaan.. :( sabo.. saboo...

malas nak bertekak.. layankan aje.. yo la.. mengaku jo la.. den salah... pastu kelam kabut masak2.. saya cam biasa la.. time orang buat kenduri.. dah ngadap awal2 kat sinki.. ye la.. kalu kenduri.. sure pinggan mangkuk periuk belanga byk nak disental.. hiks.. sampai sakit2 pinggang dok membasuh pinggan kat sinki tu.. tp takpe.. sabo.. sabo...

pas maghrib.. takde orang datang pun.. pastu tanya balik.. kul baper kendurinye? pas isyak... pulak... kata pas maghrib... mmmm... layannn....

malam tu, pas isyak.. barulah orang masjid datang utk kenduri doa selamat.. cam biasa... saya masuk lg dok kat dapur.. melayan pinggan mangkuk kat sinki.. dekat kul 10.30 gitu.. baru siap.. tu pun takat pinggan mangkuk hidang + makan yg kat dalam.. yg kat luar tak termasuk... sbb dorang dah angkat letak luar.. so, tak sempat saya nak amik alih.. orang lain dah amik alih dulu... so, pas abis membasuh.. menyapu plak kat ruang tamu.. pastu, baru duduk rehat.. dalam 11.30 tu, kitorang pun mintak diri.. nak balik putrajaya... sbb sok ada plan lain...

** mesti heran kan.. nape tak tido je kat sana.. sbb kitorang dah tetapkan rule.. takde tido2 kat umah orang unless kenduri beso2 or hari raya.. even hari raya aidiladha pun kitorang sambut kat putrajaya.. hikss... tu yg jauh camne pun.. kitorang tetap balik umah.. semer ni bagi mengelakkan perkara-perkara yang tidak diingini dalam rumahtangga kitorang berlaku.. tempat jauh lagi dikenang.. inikan pula.. umah sendirik.. ahakss..

Continue Reading
No comments
Share:

echa yg bulat..

isk.. bertambah bulat budak tecik nih.. geram.. geram.... ari ni teruk echa saya kerjakan.. time ni dia tgh tido.. huhuu..


punye la geram dok picit2 pipi dia.. sampai dia bangun.. hahahhaaa... keji's sungguh mak ngah yee... kohkohkohkohhh...

marah dia kena kaco ngan mak ngah... hiks..


dah kena kaco.. apa lagi.. meragam laa... tido saya terganggu la mak ngahh...
ni ubat dia.. sumbat susu kat mulut dia...

minggu depan mak ngah nak balik kaco echa lagik.. hahahaa... ready gooooo...

Continue Reading
No comments
Share:

lunch soto @ sungai serdang

pas balik dr spital.. terus bergegas balik kapar.. tp MIL takde.. g kenduri la plak.. since masa kitorang sampai pun dah kul 2.30 ptg.. rasanya kenduri pun dah abis kot.. so, sementara tunggu MIL balik.. kitorang g makan2 dulu kat Sg Serdang.. dah lama teringin nak makan soto kat cni.. ye la.. asik dengar orang cakap.. sedap.. sedap.. tp kiter tak penah makan kan.. so, bila nak rasa.. baru leh komen.. hiks... :D

ni warung dia.. hubby kata.. dulu warung ni kecik je.. tp dah maju kan.. so, dah dibesarkan... ;)

nampak tak tu? KECIL > RM3.00 BESAR > RM4.00 so, kitorang amik 2 beso utk mama n papa.. 1 kecik utk iman... :P

ni mama punye... huhuu.. byk gile ayam dia dalam tu.. padan la ngan rege RM4 tu.. yg kecik pun byk gak ayam dia.. cuma beza saiz je.. tp takde la byk sangat beza.. baik amik beso.. :D


papa n iman tgh tunggu mama makan.. :D

ops.. ai tgh makan dgn pelahapnye.. so, tak leh expose.. hiks.. yg mangkuk besar yg dah takde isi tu la mangkuk soto yg saya makan.. yg mangkuk kecik tu, iman punye.. dia takmo plak.. so, ai pun terpaksa abiskan.. huhuuu..

see.. sbb terpaksa abiskan iman punye soto kan.. terpaksa gak ai abiskan.. muahhaaa... cam mimpi jee... saya makan 2 mangkuk? biar bonar nehhh...

komen : vavavavaaa... sodap banget... papa.. lenkali bawa mama lagi makan kat cni tauuu!!! :D

Continue Reading
No comments
Share:

new baby..

pagi ahad mak kol.. kata piza dah bersalin.. (fiza ni isteri kepada ijan aka sepupu saya) kat hospital putrajaya pulak tu.. bertuah punye budak.. tak g tau pong.. ni yg ai geram nih... pastu, kitorang anak beranak pun sesiap nak g hospital.. waktu melawat bukak kul 12.. so, kul 12 baru kitorang kuar.. huhuhuuu...

sampai je kat wad 2A.. terus carik katil 8.. hiks.. seb baik ada lagik.. sbb ijan kata naku kuar spital ari ni..

sampai2.. terus je marah piza.. nape tak g tau.. bla.. bla.. bla... leh plak dia kata lupe.. cesss... dah masuk wad ari khamis.. ari ahad baru kitorang tau.. buleh? sabo je laa..

piza g tau kedudukan baby songsang.. since air ketuban dah makin kurang.. so terpaksa caesar.. ohhh.. i knew how's her feel.. tp takpe piza.. pantang orang caesar ni senang je.. ahakss...


ni baby fahim... welkam to the family babe... ;) nampak tak hidung dia.. mancung sehh.. ikut idung sape la tu ek... :D

fahim ngan nenek eton... fahim ni, suke kalu orang pegang dia.. kalu diletakkan nanti kejap je dia nangis.. manja lebih ni ekk... :P

ni la piza.. mama fahim.. hiks.. piza... welkam to da klab.. hehhee.. pas ni, bertambah kurang la tidomuu.. huhuuu...

Continue Reading
No comments
Share:

Friday, January 23, 2009

iman @ opis...

ari ni stay back kat opis sbb ada byk sangat keje... kul 5.30 ptg.. amik iman kat sekolah.. pastu, terus rush balik opis.. cadangnye nak siapkan keje n balik umah sblm kul 7.. sudahnye.. dok terlanjur ngadap keje + layan iman... sampai kul 9 baru keje siap.. then, sesiap kemas meja.. baru balik... sepanjang malam iman dok opis ni, alhamdulillah.. takde la byk sangat karenah.. ye la.. lg plak dah malam kan.. dia pun takut2 skek la... tu yg duduk je.. tarik kerusi june.. pastu dudukkan dia kat kerusi tu, then, bagi buku baca + buku conteng kat dia.. pastu pakaikan headphone.. huhuu.. dapat la jimat masa byk skek dr melayan dia main kejar2.. kalu tak, sure kul 9 pun tak siap keje lg.. ni antara gelagat iman masa kat opis.. ;)

baru nak bukak buku... :P


"eh.. lagu geng geng sholah... :D"

"alaa... lagu geng-geng sholah dah abiss... iman baru nak nyanyi.."

"kasik kiss cikit kat mama... sbb pasangkan lagu geng-geng sholah iman.. muahhh..."

"p.r.i.n.c.e.s.s.. PRINCESS.. mama princess tu apa?"

"tgk gambar la pulak... iman dah warna kat cni.. cantik tak mana?"

"alamak.. jatuh pulak tinga iman.. "

"mama.. dia goyang2.. macam mana nak pacang ni?"

"skru cabut ke mama?"
"mama.. tak leh pakai.. camne ni?"
"macam ni ke mama?"

"okey.. iman betulkan dulu.. cenget la pulak.."
"yeee... dah betul dah.. iman pandai kan mama.."
"iman nak balik dah.. pas pakai tali pinggang, kunci tali pinggang pulak yee..."
"iman dah ngantuk dah mama.. jom la balik...."

Continue Reading
No comments
Share: