Friday, May 22, 2009

Pengumuman Penting!!


Salam semer kengkawan blogger,

atas sebab-sebab peribadi, blog saya akan di privatekan untuk satu tempoh yg saya pun tak pasti bila... ini adalah kerana kekangan masa termasuk kebizian saya utk mengapdet blog selain dr hal2 lain...

blog ini hanya akan dapat dilihat sehingga 25 Mei 2009..

apabila semua perkara telah selesai di 'clear'kan.. saya akan open semula blog ini utk kengkawan blogger sekalian..

harap maklum...

kesulitan amatlah dikesali...


-Anil Wanina-




Wednesday, May 20, 2009

sabar... sabar... sabar...


orang kata, jangan bercakap kalu dalam keadaan marah...
orang kata, sabar... sabar... sabarr...

TAPI...

bila kesabaran itu melampaui batas sehingga MENYUSAHKAN orang lain gara-gara diri sendiri nak melepaskan diri dari bebanan itu...

...............
...............
...............
...............
...............
...............
...............
...............

STRESS GILEEEEEE....

...............
...............
...............
...............
...............
...............

owh.. lupe plak.. kalu stress nanti tak leh peknen...




Thursday, May 14, 2009

one fun day...


citer lama dahhh... hiks.. baru ada masa nak citer... :D

jumaat lepas, pas balik dr antar kain kat umah acik utk buat baju.. tetiba plak si puteh ni takmo balik.. nak plak naik keta sesama ngan iman.. isk.. isk.. orang kata dah main sesama.. dah mesra.. tu yg takmo berpisah tuu.. so, saya decide utk bawa puteh naik skali keta saya n antar dia balik umah... mak dia bawa keta sendirik la.. apa kes nak naik skali.. abis tu keta dia sape nak bawak.. hikhikk...

nak dijadikan citer.. dah sampai umah.. kekonon nak drop je la... pastu kitorang balik.. si puteh plak takmo turun ikut mak dia.. sudah saya n iman kena polo dia masuk dalam umah.. dah leklok masuk dalam umah tu.. kekonon nak antar gitu2 je la.. pastu si iman plak takmo balik.. hohohooo... badan dah berlengas... semer dah bucuk la.. hikhikk.. tp anak2 tatap takmo berpisah.. nak maen gakkk.. isk.. isk... tak kesian kat mama ke iman????

dalam main2 tu.. sompat je bebudak ni dok posing.. yg baju biru tu la puteh... style senyum dia tu sampai pejam2 mata... ekkeke...

abes umah si mai ni dikerjakan iman n si puteh... bersepah.. isk.. isk.. iman pun tak padan ngan umah orang.. dah umah sendirik disepahkan.. umah orang pun dia nak tulun sepahkan gak.. huhuhu... padahal mama dia yg malas kemas.. hakhakk.. bocor rahsia... hikhik...


sonok tgk dia ni posing.. macam2 gayalah dia buat...

ni plak asalnye iman naik sorang.. pastu diajak plak puteh naik sama.. dah la tempat duduk tu sempit.. gasak kau naik 2 orang.. seb baik sama2 tecit.. kalu saiz badan cam mama ni mmg kompem keta tu roboh.. muahahhaa...

give me "gooooooooodddd signnn.." yeahhhh...

macam2 la layankan dorang ni.. dari asar sampai ke maghrib... dari maghrib sampai ke isya' ... berita buletin utama tu sampai dah nak abis dahhh... sampai saya terpaksa tumpang solat umah mai ni.. isk.. isk.. budak2 mana reti mak dia penat ke apa ke... yg dia tau.. maen.. maen.. maennnnn....

see... papa iman pun sampai dah balik... normally papa iman sampai umah dalam kul 9 gitu.. sendiri mau ingat la.. kul baper dah tu.. kitorang still dok melepak umah orang.. kuikuikuii.. anak2 punye pasal...

hiks.. mak budak pun join sekaki.. :P dah sonok tgk bebudak ni main.. mak budak pun nak tumpang sekaki.. huhuhuhuuuu... layannnnn...



malam tu sampai umah dekat 9.30 malam.. adeih.. lotih...





Monday, May 11, 2009

berakhirnya satu penantian...


akhirnye... penantian itu satu penyeksaan... mesti ramai yg heran nape saya berbelah bahagi samada nak terima or tolak kuarters teres yg saya dapat dulu... tp akhirnye.. saya amik gak.. :P dasar tamak.. tp itu bukan isunye.. isunye di sini... segala penantian tentang sesuatu.. tentang sesuatu yg selama ni saya rahsiakan dr pengetahuan jenjiran dan sahabat.. ececceee... kini saya dedahkan secara ekslusif.. chehhh.. poyosss jee... :P sblm tu.. meh layan gambar dulu.. :)

kunci umah baruuuu... :)

1st time nak buka umah baru... berdebar rasanyee... :P ye la.. kali pertama ada umah sendirikkk.. musti la rasa lain... ye tak.. :)

ni area separuh ruang tamu, separuh dining...

tangga ke tingkat atas... iman suke la dapat tangga ni.. kat P14 tu pun suke naik turun tangga.. tah baper kali tah jatuh tangga... walhal baru sebulan lebih je dok sana... isk.. isk..

check.. check kat area dapur...

ni tandas kat bawah...

tempat pija berdiri tu 2nd bedroom.. sebelah dia yg ada pintu tu tandas...

ni tangga ke tingkat atas...

pakwe ni yg join skali ngan kitorang buat defect check kat umah tu... so far ada la jumpe a few defect... tp tak tulis lg dalam report.. ye la.. kitorang pun kelam kelibut nak g ganu antar pija kan.. by this week.. kitorang g lagi kot..

tu iman dah test2 main suis dah... dah la rendah.. senang la dia nak main bukak tutup lampu...

ok.. sain surat penyerahan kunci...

so, dengan ini.. dengan rasminye.. memperkenalkan.. rumah baru kami.. beli last year.. patut siap on 2010 with CF.. tp tah cemana.. awal plak siap.. sbb masa kitorang beli dulu.. umah ni still dalam progress lg.. cube bayangkan... betapa cepatnye dorang siapkan... kitorang rajin gak datang tgk progress umah kenkadang datang malam.. pun dorang ada buat gak keje.. tu pasal siap cepat... :) pape pun, legaa... atlis dah ada rete duniawi... ye la.. nak carik banglo 3-4 bijik belum mampu kan.. so, ni je la yg termampu... :) hiks... demand lg tu... lagipun, under bajet kitorang... so, pas ni.. rumah ni kitorang dah leh start buat operasi pengubahsuaian.. :) mmm.. duit lg... duit duitt... di mana kauuuu duittttt.... bajet ciput maaa.. hiksss...





Sunday, May 10, 2009

saya sayang mereka...


saya baru dapat emel dari seorang sahabat.. emel yg diforward oleh beliau ni membuatkan hati saya tersentuh... so, sempena hari ibu.. saya share bersama2 rakan2 blogger yg lain dan sama-samalah kiter ambil iktibar dari kata-kata yg saya kira mampu membuatkan jiwa setiap anak di dunia ni tersentuh... paling saya tersentuh bila baca part "Aku ada pasangan hidup sendiri"...

secara realitinya.. memang begitu kan? kadangkala.. ada suami isteri yg sanggup bergaduh dan bermasam muke hanya kerana tak mau duduk bersama dengan mak atau ayah pasangan masing2... ada yg sanggup bercerai berai hanya kerana itu.. walhal, mereka tidak sedar.. apa jua perbuatan dan perlakuan mereka itu.. akan ada balasannye ketika suatu hati nanti.. mereka akan menjadi tua, menjadi mertua / mentua dan apa pula perasaan mereka tatkala anak-anak mereka melakukan perkara sedemikian? begitulah jua perasaan ibubapa kita sekarang yg tentunya hancur luluh hatinye dengan sikap anak menantunya padanya...

saya seringkali berfikir apakah nasib saya apabila saya sudah berumur nanti? dan oleh kerana itu, saya tak nak ibubapa saya berasa terasing di harapan anak-anaknya sendiri walaupun telah dimiliki oleh pasangan masing2... i love them more than everything... why? sbb mereka saya ada di sini.. dan saya rela memendekkan umur saya demi memberikan mereka umur yang lebih panjang dari saya supaya mereka dapat menikmati keindahan kehidupan bersama anak cucu mereka.. saya sayang mak.. saya sayang ayah...


Orang kata aku lahir dari perut mak..
(bukan org kata...memang betul)


Bila dahaga, yang susukan aku....
mak
Bila lapar, yang suapkan aku....
mak
Bila keseorangan, yang sentiasa di sampingku.. ..
mak
Kata mak, perkataan pertama yang aku sebut....
Mak
Bila bangun tidur, aku cari.... mak
Bila nangis, orang pertama yang datang ....
mak
Bila nak bermanja, aku dekati....
mak
Bila nak bergesel, aku duduk sebelah....
mak

Bila sedih, yang boleh memujukku hanya.... mak
Bila nakal, yang memarahi aku....
mak
Bila merajuk, yang memujukku cuma....
mak
Bila melakukan kesalahan, yang paling cepat marah....
mak

Bila takut, yang tenangkan aku.... mak
Bila nak peluk, yang aku suka peluk....
mak
Aku selalu teringatkan ....
mak
Bila sedih, aku mesti talipon....
mak
Bila seronok, orang pertama aku nak beritahu.....
mak
Bila bengang.. aku suka luah pada..
mak

Bila takut, aku selalu panggil... "mmaaakkkk! "
Bila sakit, orang paling risau adalah....
mak
Bila nak exam, orang paling sibuk juga....
mak
Bila buat hal, yang marah aku dulu....
mak
Bila ada masalah, yang paling risau....
mak
Yang masih peluk dan cium aku sampai hari ni..
mak

Yang selalu masak makanan kegemaranku.... mak
kalau balik ke kampung, yang selalu bekalkan ulam & lauk pauk.....
mak
Yang selalu simpan dan kemaskan barang-barang aku....
mak

Yang selalu berleter kat aku... mak
Yang selalu puji aku....
mak
Yang selalu nasihat aku....
mak
Bila nak kahwin..Orang pertama aku tunjuk dan rujuk.....
mak

Aku ada pasangan hidup sendiri....

Bila seronok, aku cari....pasanganku

Bila sedih, aku cari....
mak

Bila berjaya, aku ceritakan pada....pasanganku
Bila gagal, aku ceritakan pada....
mak

Bila bahagia, aku peluk erat....pasanganku

Bila berduka, aku peluk erat....
emakku

Bila nak bercuti, aku bawa....pasanganku
Bila sibuk, aku hantar anak ke rumah....
mak

Bila sambut valentine.. Aku bagi hadiah pada pasanganku

Bila sambut hari ibu...aku cuma dapat ucapkan “Selamat Hari Ibu”

Selalu.. aku ingat pasanganku
Selalu.. mak ingat kat aku


Bila-bila... aku akan talipon pasanganku
Entah bila... aku nak talipon
mak

Selalu...aku belikan hadiah untuk pasanganku
Entah bila... aku nak belikan hadiah untuk
emak

Renungkan:
"Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja... bolehkah kau kirim wang untuk mak?
mak bukan nak banyak... lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah".

Berderai air mata jika kita mendengarnya........


Tapi kalau mak sudah tiada.....
.....
MAKKKKK...RINDU MAK.... RINDU SANGAT....





Berapa ramai yang sanggup
menyuapkan ibunya....
berapa ramai yang sanggup
mencuci muntah ibunya.....
berapa ramai yang sanggup
mengantikan lampin ibunya.....
berapa ramai yang sanggup
membersihkan najis ibunya.......
berapa ramai yang sanggup
membuang ulat dan membersihkan luka kudis ibunya....
berapa ramai yang sanggup berhenti kerja untuk menjaga ibunya.....

dan akhir sekali berapa ramai yang sembahyang JENAZAH ibunya......

Seorang anak mendapatkan ibunya yang sedang sibuk menyediakan makan malam di dapur lalu menghulurkan sekeping kertas yang bertulis sesuatu. Si ibu segera mengesatkan tangan di apron menyambut kertas yang dihulurkan oleh si anak lalu membacanya.Kos upah membantu ibu:

1) Tolong pergi kedai : RM4.00
2) Tolong jaga adik : RM4..00
3) Tolong buang sampah : RM1.00
4) Tolong kemas bilik : RM2.00
5) Tolong siram bunga : RM3.00
6) Tolong sapu sampah : RM3.00
Jumlah : RM17.00

Selesai membaca, si ibu tersenyum memandang si anak sambil sesuatu berlegar-legar si mindanya. Si ibu mencapai sebatang pen dan menulis sesuatu di belakang kertas yang sama.

1) Kos mengandungkanmu selama 9 bulan - PERCUMA
2) Kos berjaga malam kerana menjagamu - PERCUMA
3) Kos air mata yang menitis keranamu - PERCUMA
4) Kos kerunsingan kerana bimbangkanmu - PERCUMA
5) Kos menyediakan makan minum, pakaian, dan keperluanmu -PERCUMA
Jumlah Keseluruhan Nilai Kasihku - PERCUMA


Air mata si anak berlinang setelah membaca apa yang dituliskan oleh siibu. Si anak menatap wajah ibu,memeluknya dan berkata,

"Saya Sayangkan Ibu". Kemudian si anak mengambil pen dan menulis "Telah Dibayar" pada mukasurat yang sama ditulisnya.







Saturday, May 9, 2009

kreatif tak?


on da way balik dr ganu... biasalah xtvt iman ni.. tak duduk diam... dah la keta tu 'beso'.. kejap nak kedepan.. kejap nak kebelakang.. last2.. kasik dia pen ngan kertas.. baru dia dok diam.. tp yg best tu.. kertas yg dibagi tu takmo plak dia conteng.. sbb dah penuh ngan contengan dia masa berangkat ke ganu sabtu tu... so, takmo mengecewakan anakanda terchenta ni.. papa pun tolong mengofferkan sesuatu tempat yg diconteng oleh anakandanyeee...

dah dapat pen dah... kat mana agaknye dia nak conteng ye?

yaa.. itu dia... papa dia yg bijaksana telah mengofferkan betis dia utk dikerjakan oleh anaknye.. amik kauuu.... ponoh betis kiri papanye diconteng... hikhik..

part ni yg tak leh tahan ni.. siap ajak nyanyi lg...

bulat tecil bulat tecil..
bulat yang beshar...
shayang mama, shayang papa..
shayang shemua...
enam kali enam..
tiga puluh enammmm...
tejar shana tejar shini..
anak beruangg...

dapatlah sekor beruang kat bawah tuuu...

ujan ghintik ghintik..
air bergelombang...
mama bagi duit..
iman pegi sholah...
tiga campur tiga...
iman jawab enam..
cikgu tanda ghaitt...
iman jadi oghanggg...

dapatlah muka orang kat belah atas tu plak...

lagu ni saya ajar masa nak gerak g ganu ari tu... tak sangka masa balik tu dia leh ingat... bijak... bijakkk... :)


ni namanyee... ghektengel..

ni la hasil keseluruhan kekreatifan anak kecilku ini... adeih.. layankan ajeee... :D






Friday, May 8, 2009

jika dan mengapa?


I've been tag from dhia.. so, sementara tgh rajin ni.. kasik setel tag dulu... :)

*****************************************************************

1. If you can be an animal, what will u be? Why?
burung.. dapat terbang bebas... :)

2. If you robbed a bank, what do you want to do with the money?
merompak tu kan dose... isk.. isk... tp kalu merompak tu halal.. :P duit tu nak gune utk setel utang2 sedia ada.. pastu belen2 tu sedekah kat anak2 yatim.. then if ada lebih lg.. nak guna utk g umrah 2nd time.. (isk.. isk.. niat baik tu.. tp duit haram... kuangkuangkuangg...)

3. If you can teleport yourself anywhere in the world, where do you want to be? why?
niagara falls.. ekceli dah verangan lama dah nak g ctu.. yg klakar tu, reason dia bukan sbb best ke apa.. tp sbb penah tertengok citer Superman rasanya.. ada buat scene kat niagara falls tu.. kat bilik hotel tu ada katil bentuk bulat... romantik wooo.. dulu siap berangan lg nak hanimun kat ctu.. kuikuikuii...

4. If you know that you are dying, what is the last meal that you want? why?
huk oloo.. kalu dah nak mati ada selera nak makan ke? tp kot la time nak mati tu ada feel hepi.. ye la.. hepi sbb nak mati.. :P makanan terakhir yg nak melahap adalah masakan mak... :D

5. If you can only kill one person in this world, who is the person? why?
nak bunuh tentera israel yg jahat n kejam.. dasar yahudi yg %$#@*&..

6. If you can choose either to have more than 24 hours a day or can live more than 100 years, what is your choice? why?
nak hidup selama-lamanye bersama orang tersayang.. iaitu mak ayah, adik beradik, suami n anak2... :)

7. If you can date celebrities, who is that person? why?
takmo date ngan selebriti.. sbb.. ai tak suke publisiti.. hiks...

8. If you can only have 1 thing in this world, what should that be? Why?
family.. mak ayah, adik badik, suami n anak2.. sebab doranglah orang yg terpenting dalam hidup.. tak tau la cemana life ni if salah sorang dari dorang takde... :(

9. If you have the opportunity to tag 7 of your friends, who are they? why?
1. kak mida
2. june
3. ita
4. suzie
6. akma
7. ynaa

sbb saya pilih dorang.. antara blog yg baru saya visit n suke baca.. :)

siap sudah tag... :)
a




Thursday, May 7, 2009

makan timee....


pas rehat jap kat CBR... kitorang terus kuar g carik makan kat luar... fuh.. lapo tahap gaban ni... dalam kepala dah imagine nak makan macam2 dahh... hiks.. tak byk kedai yg bukak.. so, kitorang jumpe je kedai yg bukak.. terus singgah...

ni la kedai tomyam.. Sri Mahligai Tom Yam.. :D


apa agaknye menu yg menarik ek?

sabar menunggu makanan sampai ke meja... padahal dah lapo gilosss nih...

air dah sampai.. layan air dulu...

antara menu yg sempat di snap... yg lain dah selamat di kerjakan.. hehhe...

tak caye? tgk la.. licin wooo.... yg paling best tu.. kitorang siap topup order utk take-away... hikhik.. ni resakse ke dinasour ni..

ni kitorang order nasik goreng kampung, nasik goreng kerabu ngan yg special kat ctu.. PATRAPHAU KHAIDAU... kitorang nak sebut tu sampai terbelit2 lidah nak menyebut.. sakit perut gelak guling2 menyebut perkataan tu...

ni tgh tunggu side-order utk dibawa balik ke hotel... D sampai je hotel.. mandi2.. rehat... tak sampai 30 minit sambung makan nasi goreng yg take-away tadi... ekekkeke... adik tgk kitorang makan geleng kepala.. mentekedarah tak hengat... :D :






jalan lagii...


sabtu ari tu lepas menyelesaikan 'sesuatu'.. :P kitorang terus gerak ke timur.. agendanye.. nak hantar acik utk praktikal.. akhirnya, dia dapat praktikal kat ganu gak.. mmm.. takpe la... yg penting.. kasik cepat2 abis.. pastu leh teman mak ayah kat umah... :)

sampai cherating dalam kul 5 cam tu.. kitorang terus carik hotel kat area ctu.. memula try kat Residence Inn.. tp ponohh... huwaaa... nak dokkat ctuuu... sbb kat ctu murah la.. bilik dia pun besar n sesangat ok.. tpp.. since time cuti kan.. hotel penuh sokmoo... byk kali pusing2 carik hotel.. paling murah dapat RM320 cam tu.. erk.. last2.. try kol Cherating Bay Resort depan Residence Inn.. mmm.. tak dapat Residence Inn.. depan dia pun jadik la... :P


check in.. rate dia RM252... gomen rate jd RM227.. boleh la... dah terdesak sangat ni.. :P

staff hotel yg agak keliru kot.. :D ye la.. kejap kata ada.. kejap kata takde.. isk.. isk.. tp sbb tu la antara yg termurah.. kitorang check-in je.. :P

kitorang dapat bilik no. 12




ni rupa dalam bilik tu.. boleh la... beso la gak utk rate RM227 tu.. tp yg tak bleh blah nye... takde astro.. buleh? pastu ada bilik yg rege dia lg murah ada plak astro? camno tu? takpo la... yg penting.. ada tempat utk tidooooo.....





saya kemalasan...


pagi ni dok melawat umah jenjiran (blog kengkawan la tu.. :P) tak bagi salam pun.. main masukk jeeee.. baca entri... check ada tag ke tak.. pastu blahhh... nak tinggal msg kat comment box tu.. mak aiii.. rasa malas nooo... menjelang hari ibu ni.. dalam kepala dah pk nak hadiahkan apa kat mak.. tp tak sempat lg nak menjengah kat kedai tuuu... mmm.. tetiba rindu kat mak n ayah... apa khabar la dorang yee.. minggu ni nak balik laa.. rindu kat semer orang...



Wednesday, May 6, 2009

collect adiah..


ari saya ada mention yg saya menang baucer Solvil et Titus kan... so, pas turun dr genting tu.. kitorang pun apalagi.. bergegas bawa keta ala2 merempit.. :D g damansara uptown g collect baucer... since iman tido dalam keta.. papa je la yg g collect... lagipun, atas nama papa kan.. kan.. :)

model cosmo yg menang adiah.. huhh.. takde kena mengena langsung.. :P

zoom innn... bulan Disember nye promotion.. bulan ni baru dapat.. punye la lama dorang nak sorting nama bg adiah.. isk.. isk...

wokey.. ni baucer dia.. baucer ni cuma leh tukar ngan 1 jam tangan je.. if rege jam tangan yg dipilih tu kureng dr RM200, so belen dia tu burn je la.. if lebih dr RM200.. kiter kena topup la.. sendiri mau ingat la.. rege jam tangan Titus tu baper ratus.. ada cecah ribuan.. kalu yg berkenan tu yg ribu-ribuan cemana? hakhakk.. sape nak sponsor? papa jugak... hiksss...






Tuesday, May 5, 2009

Suka Suki di Genting - Part 3


esok paginye.. pas bekpas... kitorang terus turun beli tiket kat kaunter utk Outdoor... hehhee... apa kes naik genting tak main outdoor.. ye tak.. hikhikk... since bateri kamera pun nak kong kang.. ye la... boleh plak kitorang terlupa charge... arghh.. walhal charger elok dalam beg tu.. sengal tul... ni gara2 terlalu penat la nih.. memasing dah terbungkam tak hengat.. ngan bateri tepon pun tak menyempat nak charge... isk.. isk... layankan je la game2 yg kitorang main nih...

naik gajah... iman musti la dok ngan papa... mama dok sensorang.. hiks... yg bestnye kat genting ni.. tak kira la ko umur berapa.. tak kira la ko tua ke muda ke... ko nak main apa jenis mainan pun buleh... contohnye cam gajah ni... ni kalu ikutkan permainan kanak2.. tp ada gak orang2 tua main.. cam kitorang lain la.. mude lg kan.. ececceee... kat cni tak yah malu tak yah segan.. main la apapun.. orang takkan mengata... apa kess.. dah bayo kan.. takkan tgk jee... baper byk game orang2 tua.. kalu ada pun game orang dewasa yg adventure punye.. cube kali main cyclone tu.. mau tercabut nyawa tang2 tu gak.. sape nak jawab? mereka dah keluarga mereka.. hikhik..



ni kat dinasourland..

iman dah keboringan... ye la.. naik bot tgk dinasour.. boring gak utk kanak2 riang kan... :D

posing ngan iman sambil menyurukkan separuh dr badan tu.. kasik nampak kecik skek.. muahahhaa... tak sedo diri dah membulat... :D

yo.. yoo.. wassup.. wassup.. wa bujang anak sorang... vavavavaaaa... berani ngaku bujang ekk?

wahh.. tetiba terasa comel plak gambar ni.. even tak jelas sangat.. tp comel la... hikhik.. masuk bakul angkat2 tak dapatt... berattt.. kuikuikuii...


ni kes nak tangkap gak gambar ngan menda tinggi tu.. nak naik takut.. yela... lemah semangat... :P tp mata tak lepas asik nak tgk jee... hiks...

ni dalam antique car... best wooo.. rasa cam bos2 je.. lelagi dok belakang.. hikhikk..


utk keberapa kali tah.. naik gajah ni.. seb baik la gajah ni tak bersuara.. kalu dia reti bersuara.. musti dia dah bising dah.. "woii.. baper kali ko nak naik ar... dah la berat macam akuu..." kuangkuangkuanggg...

moo moo ni plak papa dapat masa main game apa tah.. ala.. yg pakai token tu.. mahal gak.. satu token RM2.. papa tukar RM20.. dapat moo moo ni satu.. huhuhuu.. boleh la... dr tak dapat.. :D

tidak lupe.. bergambar kenang-kenangan ngan double decker ngan pondok tepon merah ni.. terasa cam kat london.. auw.. owh... gebusnye sayee... perlu ke saya diet? perlu? tidak? perlu? tidak?

** itu saja... kang muntah plak korang tgk gambar kitorang kat genting ni... macam jakun.. kuikuikuii...






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...