Tuesday, June 30, 2009

adiah utk mazaya...


hadiah utk lucky person, mazaya telahpun saya pos kelmarin.. alhamdulillah... harap nur suke ngan adiah tu yekkk... if tak suke g tau gak.. nanti akak ganti lain.. hehhee...



ni baru trace td... dah sampai kat muar dah.. ptg ni sampai la kot... if tak sampai ari ni.. sok la kot.. :P

Ads Click!




lemon rosemary chicken...


sebenarnya saya sangat terliur bila dok baca entri2 pasal LRC ni kat blog DJ LRC... so, last week saya dah pasang niat dahhh.. saya mmg nak order from kak didi... n finally.. lepas a few messages yg saya antar... saya set appointment nak amik LRC kat masjid putra.. hehe... dalam hati tu.. dah berbunga2... ye la.. saya ni peminat setia ayam... tak kira apa jua jenis ayam.. :D masa peknenkan iman dulu pun... leh dikatakan hehari dok belasah Rasamas.. sampai krew Rasamas kat alamanda tu kenal muke dahhh.. asal saya masuk je.. dah tau order apa.. n yg penting sos lebih.. hehehhe... ok citer pasal DJ LRC ni, saya dapat tau pasal blog ni thru blog kak red.. dia juga antara pelanggan setia DJ LRC.. so, bila dah bukak blog DJ LRC ni, perasaan nak mengorder lebih membuak2 dek baca dia nye testimoni... so, ari ni.. giliran saya pulakk.. ;)

ni saya tambah skali ngan baked potatoo... dia nye baked potatooo.. wallaahhh.. sedap.. sedappp... rugi order satu jee... siap rebut2 ngan iman lg...

ni packing ayam DJ LRC..

ni baked potato dia.. tgk dalam dia.. macam2 adaaa.... sedap plak tu..

ni saya yg tgh dok meratah baked potato.. dapat gambo tangan je la.. sbb dah free hair kan.. :P

seedapp weii.. hingga menjilat jarii..

ni dok suap iman pertama kali... pastu...

terus mintak tambah suap berkali2...

tu yg saya kata... rugi order satu je... dapat makan skek je... even baked potato dia beso.. tp dah iman dok hadap sorang.. saya dapat takat merasa je la... lagi plak nak tau sedap ke tak.. if iman makan tak hengat tu.. maknanya mmg sedap la.. iman ni memilih makan... sama cam mak die.. hikhik...

seee.. abis dikerjakan diaa... tinggal kulit ngan foil je...

ni ayam LRC yg telah dihidangkan... hehhee... ayam dia if ikut tekak saya sedap la.. saya dok ratah2 gitu je.. yg klakarnyee.. dok ratah2 ngan husband sampai tinggal rangka.. last2... pagi ahad tu.. saya goreng rangka LRC ni ngan tepung.. :P rasa masam manis tu still ada... saya bg rating 8/10 utk ayam LRC ni.. nanti bebila saya teringin.. pasti saya akan order lagi.. ;)


Ads Click!




Monday, June 29, 2009

Saturday, June 27, 2009

merisik bunga di taman...


16pcs choc moist cupcake
with rosette buttercream

cuppies ni di order oleh nurul.. ni order nurul yg ke-2.. thank nurul... utk makan2 time majlis merisik akak kembar dia.. hikss.. congrats.. sbb akan bertunang tidak lama lg.. :) nurul bila lg? hikss...

more info @ http://cupcake-and-me.blogspot.com

Ads Click!




from reza with love...


25pcs and 9pcs choc moist cupcake
with swirling & rosette buttercream and sugarpaste

ordered by reza utk tunang tersayang... thanks beb.. ;) also for ferry utk makan2.. same design as above..

** owh.. gambar kat atas tu ada 9pcs je sbb saya tak sempat nak amik gambar yg 25pcs sbb bateri kamera kong kong kang... too bad..

more info @ http://cupcake-and-me.blogspot.com

Ads Click!




Friday, June 26, 2009

rehearsal apc...


sampai opis pepagi terus siap nak gerak g PICC... ari ni ada raptai utk majlis APC... since keta saya parking jauh.. :P alasan.. saya tumpang orang sajaa... ye la.. berkongsi kereta kan elok utk alam sekitar.. hikhik.. alasan sajoo..


cakk.. i ken sii yuuu... :D

takde orang nak amik gambo kiter... kiter amik la gambo sendirik.. hikhik..

isk.. isk.. asik senget benget je... takpe.. janji ayuuu.. hahhaa.. larikkkk...

APC ni dibuat skali ngan Malam Perangkaan.. mm.. tak penah2 dornag buat cam ni.. salu hari yg sama.. tp APC siang.. dinner malam.. (eh.. dinner musti la malam.. takkan pepagi kot.. :P) tp kali ni, disekalikan plak.. so, nak tak nak.. suke tak suke.. kena la g dinner tu skali.. bayaran utk gambar RM30.. utk dinner RM45.. fuh.. mentang2 memasing dapat imbuhan dr APC tu.. takpe la... bukan salu.. ye tak.. :P

montaj dia kali ni.. agak2 gempak la gak.. n saya suke... siap ada bunga api ngan sound effect dia skali.. isk.. isk.. rugi tak rakam td... orang kata.. kali ni sangat grand la sbb APC di sambut skali ngan dinner.. salu dinner je yg grand2... bayaran pun grand... hakhakk..

dimana tu? Di dewan B, PICC.. meh la ramai2 datang.. tgk saya amik sijil.. hehhee...

antara staff BTM lain yg dapat APC.. Elisah (ni tokei Apricol MM), kak ton, kak zaridah n kak ismi.. siyess... bukan nak belagak.. kat opis kitorang ni.. susah noo nak dapat APC.. tak cam opis lain.. ada yg siap rotate lg.. sape2 lom dapat APC.. bagi nama.. kompem dapat... kat cni, ada yg dah keje sampai pencen pun tak dapat APC.. cam saya ni takde la baguss sangat dalam keje.. salu kena marah, salu kena buli, salu melawan cakap... tp mungkin sbb saya aktif berpersatuan gak la kot.. ntah la.. kena tanya orang yg pilih le...

antara staff lain yg dapat APC gak... kalu ikut senarai yg dia tunjuk.. ada dalam 233 orang penerima la... pape pun, congrats utk semer yg dapat... yg tak dapat pun.. insya allah.. saya doakan.. tahun depan leh dapat... saya tau.. ramai lg staff2 kat JP especially kat BTM yg lebih bagus n lebih layak dr saya utk dapat APC ni.. tp dah rezeki saya dapat tahun ni.. mana tau rezeki korang next year... sape tau kan?

ni kat dalam dewan.. masih dalam susunan lg.. saya pun malas nak snap byk2.. bising sana sini.. bikin kepala pusing... owh.. tema mlm ni batik.. mmm.. apa saya nak pakai yee??? mmm.. ntah muat lg tak baju batik liplap2 saya tu.. if muat saya pakai.. if tak muat... carik la baju lain.. :D



Ads Click!




pitam + pening + muntah2 = peknen?


owh.. smalam saya MC.. :(

pitam... sakit kepala.. muntah2... pening... rasa berdebar2....
............................
............................
............................
............................
............................
............................
............................
............................
............................
............................
............................
............................
............................
............................
............................

pas tu g klinik, sempat la baring kat katil sebelah meja doktor tu... tak larat sehh... nampak itam je semer...

Doc : Ye puan.. nape?
Me : Saya pitam.
Doc : Pagi ni dah makan?
Me : Lom.. takde selera...
Doc : Bila last makan?
Me : Malam tadik.
Doc : Bila last peyed?
Me : Lupe la.. start piyed ingat la..
Doc : Bila start piyed?
Me : 7 Jun
Doc : Ok.. kite check tekanan darah dulu ye...

pastu dia pakaikan yg kat tangan tu.. tekan tekan tekan...

Doc : Ok.. tekanan ok.. tak tinggi...
Doc : Kiter check darah plak ek..
Me : Ala.. nak kena amik darah ke.. tak amik tak leh?
Doc : eh.. nape?
Me : Saya takut kena cucuk jarum..
Doc : Ala.. skek je..
Me : Ok la.. (pastu tutup2 mata..)

sapu ubat apa tah kat jari.. pastu cucuk jarum kot kat jari manis.. sakit wooo...

Doc : Ok dah.. leh bukak mata... amik kapas ni tekan kuat2 kat jari ek..
Me : Ok..

pastu apa tah dia check kat alat dia tu...

Doc : awak nye kandungan gula dalam darah ni tinggi... pasni awak rehat.. saya bagi ubat pening, vitamin n ubat tenaga.. awak kena pose sebulan, kurangkan or kalau bleh jangan makan makanan bergula.. pas sebulan.. datang cni balik check up..
Me : ok.. makasih..

pas rasa ok skek.. baru saya drive balik... tak penah2 saya bawak keta slow2.. mmm.. mungkin ada hikmahnye.. ye la.. sblm ni merempit tak hengat... kot la ada yg menyumpah.. hiks...

balik tu.. saya terus masak megi.. pas makan, makan ubat... tidooo... sampai ke tengah hari.. pastu sambung lg sampai ptg... even sampai skang pun still pening2... mmm.. tu la.. sendirik carik penyakit kan... padan muka kat diri sendirik...

moralnye di sini.. kurangkan makan makanan manis... mau tidaknye.. pepagi saya dah hadap limau ais.. tgh hari sirap ais.. huh.. mano tak tinggi gula dalam darah.. hamek kooo.. sendiri buat.. sendiri tanggung..

jenjiran kat opis semer buat speku saya peknen.. huhh.. kalu betul.. saya takmo bayo duit g bandung.. kira cancel la... wakakkaaa...

Ads Click!




indahnye berada di atas...


yee... saya di jemput... :)


mencik2 saya ngan jabatan ni pun dapat gak APC.. mmm.. ini yg dikatakan rezeki selama ni susah payah, hangin2 ngan SA ngan user sampai stress2... kalau nak ikutkan sangat.. takde la cemerlang sangat pun.. ye la.. keje tunggang langgang.. kalu suke buat.. tak suke.. tolak tepi... tgk meja lg la... hukhuk... dah macam sarang tikuss... dr plastik, kertas, sampah sarap.. macam2 ada... :P agaknye tu kot kriteria yg dorang tgk utk carik orang cemerlang ni.. hikhikk.. apapun, saya percaya pada rezeki.. pada hukum karma.. dah lama saya berada di bawah.. mungkin dah sampai masa saya menikmati pandangan dari atas walaupun hanya utk seketika.. asalkan saya pernah merasainye... saya sudah puas...

** letih gile... pagi tadi ada raptai utk function mlm ni... adeih.. sblm pegi kena isi perut dulu.. if tak.. mau pitam time naik pentas nanti... :P


Ads Click!




Wednesday, June 24, 2009

echa gebusss...


makin hari makin gebusss si echa ni... makin hari makin geram... nak cubit2 je rasa.. hiks...



cam biasa.. iman mesti nak enterprem punye... hikss...

tu diaa... naik VIVA... hohohooo...


Ads Click!




belon dari papa, bunga dari ibu...


16 pcs choc moist cupcake
with buttercream


ordered by mira utk birthday anaknya, anis yg berumur 8 tahun... dia nak design simple... takmo tulisan... masa antar emel tu dia turut sertakan sebuah nukilan yg saya kira sangat indah..

belon dari papa...
bunga dari ibu...
dirimu ibarat rama-rama...
cantik dan sering mendekati warna..
ibu dan papa sayang anis...


since dorang pun cuma buat makan2 kat umah je.. saya pun lukis gambar belon n hati sebagai tanda kasih sayang mira utk anaknya... thanks mira.. ;)


** heran gak naper ramai yg order takmo ada tulisan... tp akhirnya saya sendiri faham sbb gambar melambangkan lebih dari kata-kata... :)

more info @ http://cupcake-and-me.blogspot.com

Ads Click!




Tuesday, June 23, 2009

cupcake for zila..



24 pcs choc moist cupcake
with steam buttercream and jelly

cuppies ni diorder oleh zila utk di makan di opis.. dia takmo tulisan cuma nak gambar2 je.. byk kali reconfirm ngan dia.. betul ke takmo tulis pape.. dia kata tak yah.. lukis je ikan, umah, rama2 n gajah.. dia kata dia suke ngan menda2 tu... so, u ask for it.. yu got it.. ;)

more info @ http://cupcake-and-me.blogspot.com

Ads Click!




Monday, June 22, 2009

tahniah untuk mazaya.... :)


tahniah diucapkan kepada nur mazaya aka maksujabar kerana telah menjadi blogger yg bertuah saya... :) :clap: :clap: :clap:

siyes.. memula saya dok konpius... sape la nur istimewa yg email saya with attachment dengan no bertuah tu.. dok belek2.. owhh.. rupanye.. nur mazaya... hehhe... sorry dik.. akak tak cam pagi tadik.. ngan kelam kelibutnye masuk meeting, pening ngan kebengongan sistem n macam2 lg la... hehe.. pandai je saya bagi alasan kan.. hiks.. takpe.. yg penting.. saya dah tau sape yg bertuah itu.. :)


jangan lupe bagi nama, alamat n no phone thru email utk proses penghantaran hadiah.. hehe..


** saya masih utang satu adiah lg kan.. nanti bila saya dah free saya akan umumkan... :) tunggu ya...

Ads Click!




Sunday, June 21, 2009

siap nak g sekolah..


kenangan di rumah lama...

iman dah sesiap nak g sekolah dah ni...

cepatlah mama...

comel tak iman pakai baju sekolah?


Ads Click!




Saturday, June 20, 2009

jom.. jom.. heboh.. hebohh...


dok belek2 gambar dalam folder kat pc ni.. terjumpa plak gambar ni.. rasanya tak penah masuk.. :P gambar ni masa jom heboh penghujung tahun 2008.. yg kat bukit jalil tu.. fuh.. kira kira 2nd time saya g jom heboh ni.. 1st time masa anak dare.. ececee... :P kat putrajaya.. lama dah.. kali ni pas beberapa tahun.. iman pun masa tu dah 2 tahun lebih dah... lama la tak g jom heboh ni.. dok tgk kat tv jee... reason dia malas nak g sbb sure susah dapat parking.. pastu musti ramai gile umat manusia.. isk.. isk.. tp kali ni g gak.. sbb anak dareku yg sorang ni nak sangat pegi.. sape nak bawak kalu bukak mak pak dia kan.. :P

tgk ar parking dia.. isk.. isk.. sepanjang perjalanan... penuh ngan keta parking tepi jalan.. kitorang pun parking jauh gile.. dekat depan skolah apa tah namanye.. tu pun ada orang jaga.. pandai dorang carik makan.. parking2 tepi jalan yg patutnye kena saman, leh je dorang mintak bayaran RM2.. isk.. isk..

iman ngan papa posing dulu...

ni salah satu cara supaya kita tak penat mendukung anak.. ye la.. nak bawa stroller lecehh.. dukung cam ni tangan tak penat... tp leher lenguh le.. takpe.. tu papa nye keje.. hikhik... ini juga salah satu cara dari mengelakkan anak2 kita dari berlari sana sini dalam jutaan umat manusia.. skang byk wooo kes culik budak.. so, takpe penat skek.. asal tak menyesal dikemudian hari..

penat dukung kat kepala.. dukung tangan plak.. gilir2 la.. kejap papa.. kejap mama.. sape tak sayang anak oiiii...

ni budak tecit ni nak sangat posing kat motor tecit tu.. isk.. comel sangat motor tu.. sesuai ngan saya yg comel ni.. auww...

nasrizal ngasri ngan pelakon citer pak pandir.. lupe nama dia...

tgh hari bute pun still ramai orang datang berpusu2.. sama2 dok meriahkan jom heboh.. bertambah2 heboh... tahun ni, if ada buat lg kat sini.. saya nak g lagi.. best sebenarnya.. cuma saya ni malas nak berjalan panas2... maklumle.. puteri lilin.. hikhik...


Ads Click!




persembahan tahunan cendekiawan educare..


setiap tahun sekolah / nurseri iman akan buat majlis penganugerahan & persembahan tahunan.. so, alhamdulillah tahun lepas iman berkesempatan utk join dalam persembahan dalam majlis tu.. hiks.. mama dia plak yg terlebih hepi.. hehehe... bukan pe.. iman ni pemalu skek especially bila nak buat persembahan depan orang ramai.. macam mama dia gak.. :P tu yg bila cikgu dia kata iman terpilih utk persembahan tu, wahhh... bangganyeee.. hikss...

sempat posing sblm start persembahan..

ni persembahan koir dr kelas 4 tahun..

ni persembahan dari kelas 5 tahun..

siyes.. byk2 persembahan.. persembahan ni yg saya paling suke.. sbb sangat comel n anak2 kecil ni sangat sporting...


persembahan kelas 3 tahun plak adalah nyanyi lagu twinkle2 little star ala2 koir gak la.. tp yg spoil tu, lagu dia kuat sangat... sore dalam lagu tu pun kuat.. so sore budak2 tu jd tak dengar sangat..


huk oloo.. anak sape la yg nangis tu.. hakhakk.. iman la tu.. isk.. isk... buleh plak dia nangis atas pentas tu... sabo je la... tetiba rasa cuak semer orang pandang... pastu kena paksa ngan mama n papa dia naik pentas... hakhakk..

siap nak lari turun dr pentas lg.. isk.. last2 saya pun dok kat atas sama nyanyi sama2 ngan dia.. ye la.. takkan persembahan tak abis lg dah nak turun kan... dah abis persembahan semer orang turun.. barulah kitorang turun skali... :D

dah abis persembahan, dapat cenderahati... tak nyanyi pun dapat... hiks... tgk mata still berair... budak manjee... :P


Ads Click!