Wednesday, July 29, 2009

jom join contest...


I'm crazy with contest... as yg korang tau.. skang ni.. dok gile menang sana menang sini.. tp tak penah puas... hikss... dasar manusia... dah dapat itu.. ko nak ini.. nak dapat ini ko nak yg lain plak.. hikhik... apakan daya.. lumrah manusia.. gitu la... hehehe...

so, kali ni contest yg saya join adalah contest dr Shopping Lifestyle.. terbuka kepada warganegara Malaysia dan Singapore sahaja.. utk warga Brunei.. sorry... tp korang leh join gak.. guna je alamat sedara mara kat mesia ni.. hiks...

senang je soklan dia.. jawab sana jawab sini, takde slogan pun... utk join contest ni.. sila klik pada link Win a Louis Vuitton Handbag, or gambar beg cam kat bawah ni kat sebelah nunnn...


good luck ek korang.. if dapat adiah ni.. jgn lupe share2.. heheh...



Ads Click!




Tuesday, July 28, 2009

Sunday, July 26, 2009

marriage proposal contest..


a few month before, saya ada join satu contest ni... ekceli.. saje suke2 je join contest ni.. sbb cam menarik.. lg plak.. saya ni suke berimaginasi... :P so, saya join contest The Marriage Proposal..

yg ni saya join thru nuffnang tp kena register kat GSC dulu.. so, kebetulan mmg dah ada akaun kat GSC.. so, apalagi.. gunakan kesempatan yg ada.. kebetulan pula... masa tu.. idea mencurah2... ye la.. saya ni kan dalam kategori yg kuat berangan.. kuikuikuii..


cemana tak kuat verangan dik oiii... tgk la adiah dia.. salu saya menang adiak tecit2 jee... paling grand pun.. yg saya salu menang kat majalah cosmopolitan tu.. dr majalah jelita pun ada la menang sekali dua.. paling mahal pun if tak silap.. yg saya menang set pinggan mangkuk Corelle dr singapore tu... so, saya pun cube2 nasib je... mana la tau kan.. if tak dapat pun.. atlis dapatlah verangan.. hikhik...



so, a few days ago, saya ada dapat satu email.. siyes.. mmg tak sangka.. menang beb.. bukanlah menang grand prize.. tp ala2 consolidation prize la.. n entitle utk bertanding antara 330 peserta lain bagi merebut adiah utama dia.. hiks.. agak2 korang.. saya pegi ke tak? meh kiter buat teka teki ek..
sape teka saya pegi?
sape teka saya tak pegi?
saya pun heran gak.. apa yg membuatkan my marriage proposal menarik sampai leh menang? saya rasa biasa2 je.. tp pada masa yg sama.. saya rasa amat romantik.. ececeee.. takmo kalah tu.. :P nanti saya sharekan apa marriage proposal yg saya antar n melayakkan saya utk menang antara 330 peserta lain yg berjaya., :P cehh.. macam bagus jee.. :P
Ads Click!

































jalan @ tanjung aru


where am i? saya di sabah bahh... apalagi.. kerja.. kerja.. kerja lagi... penat sudah bahh.. badan letih sudah.. di sini kitorang dok kat le meridien.. isk.. isk.. kitorang dapat bilik rege RM300++.. lupe la baper rate dia.. tp utk 2 malam.. kena bayo deposit RM800.. gigil jap... seb baik ada kat plastik.. hohooh.. tu pun shima yg bayo.. hikss... deposit jee.. kang time check out bayar asing maa...

thanks to helen n her friends anja yg sudi bawa kami jalan2 ke tanjung aru.. tgk sunset... romantik gila... mau aja saya bukakan pintu doraemon n bawak husband n iman datang sini bercuti.. tapi apakan daya.. mereka jauh di sana... saya sendiri di sini..


sempat jua berposing.. tapi hati berada di semenanjung..

jauh benar fikiran melayang... tp badan tetap maintain... bukan makin kurus.. ekekke...


peacee... saya di sabah bah... itu masa hari rabu.. kini saya sudah kembali ke opis.. kembali ke dunia sebenar.. lotihh...











Ads Click!





















Saturday, July 25, 2009

makan ikut tekak..


kat sarawak ni macam2 ada.. makanan yg takde kat semenanjung.. ada je kat sarawak ni... orang kata, if g sarawak.. wajib makan mee kolok, teh c special, n macam2 lg la.. kenkadang nama pelik2.. tp orang kata, ikut tekak sendiri la kan.. if nama pelik tp tekak leh je terima.. no problemoo.. heheh...


ni namanye White Lady.. dia cam ABC.. tp lain skek.. if korang perasan.. ABC kat semenanjung.. dia letak ais dulu.. then baru lauk2 dia kan.. kat cni lain plak.. dia letak macam2 lauk.. dr buah peach sampailah ke tembikai, limau dll.. pastu baru dia letak ais n susu cair.. sedap sehhh.. rasa cam nak order lg.. tp dah orang belanja.. takkan mintak lelebih kot.. hiks...
ni plak makan malam kat tepi sungai sarawak tohh.. apa sih namanya.. nasi goreng thai special.. harganya juga special.. RM9 satu pinggan.. beserta ngan air bandung blend yg harganya RM8 segelas... burpp... makan n minum semahal tu.. takkan tak kenyang.. huhuhu...

Ads Click!









jalan-jalan... tp keje..


saya telah berada di sarawak atas urusan kerja dari senin hingga rabu lepas.. tak nape.. saya boleh langsung tak terfikir nak amik gambar sana sini.. tp atas ehsan my boss.. hehhe... thanks helen.. yg sudi amik gambar.. dia plak yg jadi cam tourist.. amik gambar sana sini.. yg kitornag ni selamba badak cam dah bertahun dok sini.. kuikuikuii..

owh.. alangkah indahnye jika dapat tgk sunset ngan suami terchenta..




me with shima..

ni dorang tgh practice utk Pesta Regatta kat Sarawak.. by that day, kitorang dah balik KL.. huhuhu... best tgk dorang dok berkayuh pastu ada kata2 semangat lg... chaiyok... chaiyokk..


sape la yg over tu.. kuikuikuii...


opss.. terlebih sudah.. jangan marah ye.. hikss...

















Ads Click!





























oh noo....




bulatnye sayaa... oh nooo... kena kurus balik ni.. nak kurus.. nak kuruss...




Ads Click!












Friday, July 24, 2009

aku kerinduan...


Owh.. rindunya pada anakku... ari ni genap 5 hari tak berjumpa iman... :( smalam kol mak.. tp adik yg angkat.. kata iman nangis2 sbb carik mak pak dia takde... :( mana tidaknye.. now saya di sabah... hubby plak di singapore.. sian anakku sensorang ngan nenek n makcik2 nye... minggu depan saya ke labuan pulak.. semuanya atas urusan kerja...

boleh tak pas ni saya nak cuti 2-3 hari spend time ngan iman..

boss... bule ka? hikss...

Ads Click!




BMW theme..



choc moist cupcake
with buttercream and M&M


ordered by yusrina.. my ex-classmate on tekrokrat.. thanks frens.. hope u enjoy the cuppies.. the themes are BMW with M&M.. is the car is really the car? :P


Ads Click!












akhirnye... dapat gak tgk transformers


dah lama dah hasrat di hati ni nak tgk citer Transformers.. asik dengar orang dok kata.. best la... ada gak yg kata tak best.. tp hati tetap meronta2 nak tgk.. nak tgk.. hiks... saya dah aim citer ni sejak saya tgk trailer dia.. mmg nak tgk sangattt.... so, ahad lepas.. lepas kelas.. apa lg... bercanda bersukaria tanpa ingat anak dah suami di rumah... hiks.. (ingat sebenarnye... serba salah lg... tp apakan daya... tak daya melawan nafsu nak tgk transformers ni.. :P)


alemak.. tiket blur pulak..


tgk citer ni ngan haida.. yg tak bestnye... kitorang dok kerusi asing2.. sbb kerusi penuh.. masa kitorang beli tu.. ada belen 3 kerusi je lg.. 2 kerusi ni la yg paling dekat.. so, nak tak nak.. tgk je... lagipun hati mmg dah lama nak tgk kan.. layankan je hati ni.. hikhik..€

see.. saya sorang2 je kat belakang...

haida dok depan... depan belakang je... tp tak best gak.. sbb tak leh citer2 pasal setiap action dia..


suke la tu.. dapat tgk transformers... hikhik.. sukakk.. sukakk...
** kesimpulannye.. saya sangat suke ngan citer ni.. pada pandangan peribadi saya.. citer ni sangat best..... tak sesia la tiket wayang mahal... sanggup ku beli jua demi citer transformers ni.. hohooh..
Ads Click!
























Thursday, July 23, 2009

lrc pilihanku...


ini adalah kali kedua saya mengorder LRC dari DJ-LRC.. selepas pertama kali mencubanye... saya sudah jatuh chenta ngan keenakannye malah ngan baked potatonye... hiks... so, utk kali keduanya ni.. saya order utk celebrate besday mak saya... kitorang adik beradik dah pakat2.. buat makan2 biasa je kat umah.. kalu sblm ni.. biasa kitorang order KFC or beli je ayam golek kat Giant or Tesco.. tp kali ni.. saya menyesponsorkan diri.. hehee.. utk mengeluarkan belanja utk semer kos makanan.. apa lagi.. LRC le... hikss... memula tu, ingat nak amik kat Kompleks PKNS, Shah Alam.. tp dah petang2 tu.. kitorang masih dok landing2 kat umah tunggu MU vs Mesia... tunggu punye tunggu... last2.. tak leh jadi ni.. takut tak sempat... so, tukar pickup point.. amik kat McD Taman Equine.. :P seb baik kak didi n abg jaz memahami.. hiks...
kali ni saya order 1LRC + 6 BP (baked potato) ye la... yg memula tu.. order 1 je... tp tak puas makan sbb abis dikerjakan iman... so, kali ni.. utk tidak menghampakan semua.. dapat la sorang separuh at least.. tu pun ada yg dok hadap sorang satu.. isk.. isk..


yee... ni dia LRC yg masih fresh.. baru kuar oven.. hiks..


kalu dulu.. LRC ni saya tak potong2.. ye la.. makan 3 orang anak beranak kan.. kali ni terpaksa la potong.. sbb makan adik beradik.. if tak potong.. mau berebut2an... dah potong ni pun dok berebut2 lg... dia nak peha, dia nak kepak.. isi2.. tinggal.. kuikuikuii... sape la yg potong ye? sape lg.. mak le.. saya tak pandai potong ayam.. ekekke...

menu tambahan... kerabu mangga... nyum.. nyum....ngan fries... sangat simple kan...

LRC yg telah siap dihidang bersama2 ngan baked potatoo... nyum.. nyum... gambar pas makan tidak dapat diambil kerana dah selamat ditongsampahkan.. hehehe... siyess... sodap wei.. sesuai la sape2 nak diet tu.. sbb tak berminyak... n low kolesterol.. i likee... ai kan kekonon nak diet... wakakka... diet menda... kalu dah makan mentekedarah cam tu.. kuikuikuii... anyway, bulan pose nanti.. sure nafsu serakah utk meratah LRC ni akan sangat2 la tinggi... so, LRC... tungguuu... i'll be bekkk.. hehhee...

Ads Click!

























training day...


ni citer lama... tp baru ari ni terhegeh2 nak updet... hikss... siyess.. bukan sengaja nak melambat2kan updet ni.. dah plan baekkk punyee nak updet masa kat sarawak ari tu.. tp malangnye... tenet berbayo plak... dah la sejam RM20.. tak mampu denn... so, bersabar je la.. kat sabah ni baru leh updet.. :P ok tak alasan ni? hiks.. tp betul.. tak tipunyee...
ingat tak sblm ni saya ada citer pasal hubby dok beratur kemain panjang semata2 nak dapatkan training pas MU vs Mesia... huhh... ari jumaat tu, siap cuti lg...cehhh.. semata2 nak dapat kerusi paling dekat ngan team kesayangan dia tuu... team Mesia start training dalam 4 lebih.. then, MU nye training start 5 lebih... kul 3 lebih dah tercongok depan stadium bukit jalil tu..

ni time team mesia dok training... ada lg kerusi yg kosong...


ni plak time team MU yg training.. tgk tu... ponohhh setiap sudut kerusi tuu... fuhh... mmg fanatik fantastik MU tul....

tu kauu.. berapa ramai paparazzi dok bertenggek tepi tembok tu semata2 nak dapatkan gambar team peberet dorang ngan lebih dekat lg...

termasuk la laki den ni hah... zoom habis2an... tu orang kata.. kalu dah minat.. apa pun leh jadi.. takpe la sayang... minat bola ok.. jgn minat tang lain yee...


Ads Click!

























Wednesday, July 15, 2009

Tuesday, July 14, 2009

Monday, July 13, 2009

korang dah beli tiket?


last saturday pepagi kitorang sekeluarga (saya, papa n iman) dah kuar g One Utama... ingatkan kitorang la orang pertama.. rupa-rupanyee... dah ramai yg menunggu...


ni baru sebahagian yg tunggu seawal 9 pagi... cube bayangkan kul baper agaknye dorang ni sampai...

see... siap pakai uniform lg.. eh.. uniform ke? :P pakaian seragam utk team Malaysia... :)

semer ni gara2 tiket percuma yg diberi oleh surat khabar The Star utk perlawanan antara MU vs Malaysia sabtu ni... hehehe... takmo kuar duit beli tiket nye pasal.. ekkeke.. korang dah beli tiket ke?


sempat la iman amik gambo ngan pemain MU yg ada kat ctu.. hehehhee... bukan pemain betul.. gambo jeee... hikhikk..


kul 10am... cenggini kau ramainyee....

mana papa ek?

owh... kat cni rupanyee.... papa agak kecewa la.. sbb ingatkan dia yg paling awal.. rupanye ada lg yg lagi awal... masa beratur tu.. kira dah pusingan kedua dah barisan tu berpusing sampai belakang One Utama.. panjang gilee....

ni adalah antara orang pertama yg sampai utk collect tiket free... siap bawak bekal tu.. mmm... agaknye dorang pasang khemah tido kat cni kot...

iman pun dah penat menunggu... dalam kul 11am gitu baru dorang agihkan tiket utk 1st 500 readers yg beratur.. nampaknye.. papa bukanlah antara 500 pembaca yg bertuah tu... :( tapi... papa dapat....

training pas utk tgk MU berlatih one day before match... heheh... papa mgm dah cakap.. dia tak harap sangat tiket tu.. dia cuma nak tgk MU jalani training dorang kat bukit jalil tu on this Friday.. so, i'm hepi for papa... :)


ni la dia rupa training pas tu... mmm.. suke nooo... dok gantung je kat leher tu... hikhik...

sape sokong MU????


sape sokong Mesia????

heheh.. saya tanya papa soklan yg sama... dia kata dia nak tgk Mesia lawan MU.. pastu saya tanya.. if antara dua team tu, dedua dapat masuk gol.. nak sorak yg mana? papa kata, nak sorak utk MU la... mesia takkan dapat masuk gol punye... hikhikk... kiter tgk sape yg kenaaaa...

Ads Click!