The Other Side of Me

Inspired . Plan. Travel

Follow Saya

Instagram Instagram Facebook Page Twitter

Jemput follow ye ^_^

Monthly Pageviews

Disclaimer

Semua gambar dalam blog ini adalah hakmilik www.anilwanina.com, kecuali jika dinyatakan. Sebarang salinan, cetakan semula, terbitan semula semua gambar dari blog ini tanpa kebenaran pemilik blog adalah dilarang keras. Sekiranya anda ingin berbuat demikian, sila minta kebenaran pemilik blog ini terlebih dahulu.

Mungkin saya tidak nampak, tapi Allah Maha Melihat dan Maha Mengetahui apa yang anda lakukan.


Monday, August 31, 2009

Salam Kemerdekaan


Salam merdeka utk semer warga Malaysia...




Tanggal 31
Bulan lapan lima puluh tujuh
Merdeka ! Merdeka !
Tetaplah merdeka
Ia pasti menjadi sejarah

Tanggal 31
Bulan lapan lima puluh tujuh
Hari yang mulia
Hari bahagia
Sambut dengan jiwa yang merdeka

Mari kita seluruh warga negara
Ramai-ramai menyambut hari merdeka
Merdeka !
Tiga satu bulan lapan lima puluh tujuh
Hari mulia negaraku merdeka

Ads Click!




Sunday, August 30, 2009

korang dah tempah baju raye?


korang dah antar kain buat baju raye?
hiks... musti ramai yg dah antar kan...
hehhee...

rabu lepas baru terhegeh2 saya nak antar kain utk buat baju raye... :D hiks... kena marah ngan acik yg besa buat baju raya saya tu.. ye la.. last year saya la yg paling awal antar... sebulan awal tu... nak bulan pose terus amik baju.. hohooo.. kali ni, dah 5 hari pose baru la saya terhegeh2 nak antar kain.. hikhik...

x byk mana pun kain yg saya antar.. :P betul... saya antar 3 pasang je... pastu lagi 4 meter tu buat baju iman.. dapat 2-3 pasang kain yg sama pun ok.. pesen lain2 maa.. hehhee...

ni tak semer baju yg acik ni dah jahit... ada lg yg lom jahit.. tu diaa.. seb baik acik dapat terima lg tempahan baju raye sayee... hikhik... sile jangan jeles yee... huhuhuuu...


Ads Click!




macam-macam iman..


gelagat iman masa kenduri kawen kawan papa... :P
kenduri ni lama dah... seminggu sblm pose... baru skang terhegeh2 nak share... :D

tu nak mintak dukung la tu.. huh.. tak larat den...




budak ni keje dia... panjat tangga, turun tangga.. gayut kat tiang.. isk.. isk.. takde gaya budak pompuan langsung...

"mama.. silau la mama..."



ready... one two.. lompat... huh.. tangga setingkat jee.... eksen lebey... :D

belakang cermin pun jadik... isk.. macam2...


Ads Click!




Saturday, August 29, 2009

downlight @ living


cantik tak downlight ni? hehhee... ni downlight kat living... 1 gambar je la saya sempat snap.. ni je la progress yg dapat saya updet utk umah saya.. lepas tgh umah.. bayar lg RM2k pada kontraktor.. pas ni pasang grill plak..

Ads Click!




Friday, August 28, 2009

Perkara yang boleh membatalkan pose


masa saya dapat YM dari laili, masa tu dok ingat, wah.. bunyi cam siyes jee... bagus tul budak laili ni.. :P sanggup carik perkara-perkara yg membatalkan pose.. ye la.. kenkadang kite as manusia ni kite lupe kan... lelagi orang melayu ni.. melayu mudah lupaa.. :D

so, mari kite sama2 tgk.. perkara-perkara yg boleh membatalkan pose.. :D


1. MENYENTUH-NYENTUH DENGAN SENGAJA BAHAGIAN PAYUDARA SEBELAH KIRI DARI MANTAN PACAR KITA.

Sedangkan jika menyentuh bahagian payudara sebelah kanan, maka adalah dapat membatalkan puasa juga. Jika menyentuh kedua bahagian tersebut secara bersamaan, maka dosanya menjadi double.

2. TIDUR SIANG DI ATAS BADAN ORANG LAIN YANG BUKAN MUHRIMNYA.
Sedangkan jika tidur siang di bawah badan orang lain yang bukan muhrimnya, maka puasa kita tidak batal, tetapi orang lain yang bukan muhrimnya tersebut puasanya menjadi batal. Tetapi, jika kita turut merasa enjoy, maka puasa kita batal juga.

3. MELOMPAT-LOMPAT DI SAAT MENYAKSIKAN FILM PORNO.
Sedangkan jika kita tidak melompat-lompat di saat menyaksikan filem porno, maka puasa kita tetap batal. Hanya saja, orang yang melompat-lompat bererti lebih batal. Karena berarti gembira di saat menonton filem porno.

4. MELUDAH.
Meludah adalah batal jika air ludah tersebut mengenai alat kelamin lawan jenis kita. Jika air ludah tersebut tidak mengenai alat kelamin lawan jenis, dan diulang terus hingga alat kelamin lawan jenis tersebut akhirnya terkena air ludah dan kemudian menjadi basah, maka puasa kita tetap batal.

5. BERLARI SEKUAT TENAGA.
Berlari sekuat tenaga menuju rumah pelacuran adalah dapat membatalkan puasa. Sedangkan berlari sekuat tenaga tetapi tidak menuju ke tempat pelacuran, tetapi akhirnya kemudian tersasar menuju ke tempat pelacuran dan lalu berhubungan intim dengan salah seorang pelacur, maka puasa orang tersebut menjadi batal. Sedangkan orang yang berlari sekuat tenaga lalu terpeleset dan terjatuh di atas pelacur yang tidak mengenakan selembar kain apapun, dan lalu orang tersebut juga sudah telanjang, maka puasanya juga menjadi batal.

6. BERTERIAK-TERIAK WAKTU SIANG HARI.
Berteriak-teriak waktu siang hari di saat berhubungan intim dengan lawan jenis adalah dapat membatalkan puasa. Sedangkan orang yang mendengar teriakan orang yang berhubungan intim waktu siang hari, lalu orang tersebut mengintip aktiviti tersebut dan merasa enjoy, maka puasa orang tersebut juga menjadi batal.

7. MELEMPAR WANG LOGAM.
Melempar wang logam sehingga mengenai payudara seorang gadis dan lalu kita mengusap-usap payudara tersebut selama 2 jam karena kasihan terhadap gadis tersebut adalah dapat membatalkan puasa. Sedangkan jika wang logam tersebut mengenai payudara seorang gadis dan lalu gadis tersebut meminta kita untuk mengulanginya (sehingga kita menjadi letih dan haus), dan lalu kita minum teh botol bersama gadis tersebut dan lalu gadis tersebut mengajak kita untuk berhubungan intim dan kita menyetujuinya, maka puasa kita menjadi batal.

8. MEMPERBAIKI KOMPUTER YANG RUSAK.
Memperbaiki komputer yang rusak di rumah seorang gadis seksi dan kemudian gadis seksi tersebut menggoda kita untuk berhubungan intim dan kemudian kita tergoda dan akhirnya kita tidak jadi memperbaiki komputer tetapi malah berhubungan intim, maka puasa kita menjadi batal. Sedangkan jika kita hendak memperbaiki komputer yang rusak di rumah seorang gadis seksi, tetapi ternyata gadis seksi tersebut tidak memiliki komputer tetapi akhirnya kita memperkosa gadis seksi tersebut, maka puasa kita juga menjadi batal.

9. MEMBACA BUKU PELAJARAN.
Membaca buku pelajaran tetapi di dalam buku pelajaran tersebut terdapat buku stensil "enny arrow" adalah dapat membatalkan puasa. Sedangkan jika di dalam buku pelajaran tersebut tidak terdapat buku stensil "enny arrow", tetapi kita lalu meminjam buku stensil "enny arrow" kepada seorang pelacur dan lalu pelacur tersebut mengajak kita berhubungan
intim dan kita menyetujuinya, maka puasa kita juga menjadi batal.

10. DUDUK.
Duduk sambil makan nasi padang adalah dapat membatalkan puasa. Sedangkan duduk sambil menggoda ibu penjual nasi padang, lalu berselingkuh dengan ibu tersebut, juga membatalkan puasa.

nota : Aku yakin kamu tahu yang aku cuma copy & paste sahaja. Aku dan isteri dah pecah perut gelak. Aku nak cari perkara yang batalkan puasa yang betul-betul, tapi ini yang aku dapat. Sebab aku nak kamu pun pecah perut, aku post kan di sini. grin Ikhlas, selamat berpuasa. Dan ini perkara-perkara yang membatalkan puasa (serius ni!!) :-

  • Makan dan minum dengan sengaja
  • Bersetubuh dengan sengaja di siang hari
  • Muntah dengan sengaja seperti memasukkan jari ke dalam mulut
  • Memasukkan sesuatu ke dalam rongga seperti hidung, telinga, dan sebagainya
  • Bersalin
  • Hilang akal disebabkan gila atau mabuk dengan sengaja
  • Kedatangan haid bagi perempuan
  • Mengeluarkan mani dengan sengaja pada waktu siang hari tetapi jika bermimpi tidak batal puasanya
  • Murtad

Selamat Berpuasa.

hok ni saya copy paste je dari blog Lelabu sangat kelakar okkk... :)

Ads Click!




Wednesday, August 26, 2009

adik balik hari ni...


Lately takde mood nak updet blog.. takat blogwalking, pastu ngan tak tinggal jejak terus blah.. :P agaknye sbb bulan pose ni.. mood jd kureng... hehe.. alasan sokmoo..

hari ni adik saya yg bongsu akan balik dari Jordan.. ahh.. tak sabar rasanya nak jumpa dia.. ye la.. dah 2 tahun tak jumpa dia.. takat berhantar emel, berYM.. dan kali ni juga dia akan beraya dengan kami sekeluarga... utk raya kali ni, lengkaplah kami sekeluarga berkumpul.. ye.. dah lama kitorang tak berkumpul as family.. frankly speaking, saya sangat terasa akan kekurangan kemeriahan berbuka puasa tanpa keluarga di sisi.. masa saya belajar di Penang dulu, jarang2 skali merasai kekurangan kemeriahan tu.. ye la.. masa tu budak2 kan... now bila dah berkeluarga, somehow boleh terfikir.. once my daughter dah besar nanti.. bila dia dah ada family sendiri.. tinggallah saya n suami.. berdua sahaja.. suasana kemeriahan tu cuma tinggal samar2 sahaja..

also, bila sekali sekala saya call mak ayah kat kampung.. tanya sape ada kat sana... dan jawapannya amat memeritkan hati saya.. "mak ngan abah je la ada kat sini.. sape lg ada.." yess.. hati saya jadi sebak.. teringat lagi dulu2.. masa kami adik beradik kecik2.. berjanji sakan dengan mak ayah... bila dah besar nanti, orang nak belikan mak rumah besar tu.. pas tu, kite semer dok ramai2.. mesti seronok..

tapi tu semer angan2 seorang kanak-kanak.. bila semakin dewasa.. semer tu tinggal kenangan tinggal harapan.. bila masing2 dah bawa diri.. masing2 terpaksa ikut pasangan masing2.. yang adakalanya tak sanggup jejak kaki ke rumah mertua sendiri.. dengan alasan tidak selesa, tiada kebebasan.. mmm.. inilah adat manusia...

Ads Click!




Sunday, August 23, 2009

dah start dah..


minggu lepas kitorang dah sebulat suara nak hired contractor utk pasang cornice + grill kat umah belah sana...

20' unit lampu downlight
dome + cornice + plaster ceiling utk living + dining + master
tambahan switch lampu + kipas
tambahan plug (lupe baper)
grill utk satu umah
bayaran utk MPSj utk pengubahsuaian rumah

semer skali RM8000.. hohohooo.. masa memula dengar jumlah RM tu.. rasa cam.. ala.. murah je.. tp bila dah kira total semer skali ngan kos lampu utk umah nanti.. ngan KC lagi.. aiyaiyaiiii... mau dekat RM20k gitu... takpe... mokcik kan kaye.. hohoohoooo...

so, meh kite tgk progress umah sana pada hari ahad lepas... ;)


ni kat living.. lampu tak letak lg.. ;)


ni apa tah nama dia.. akan di letak @ tengah2 siling utk kipas... ada 2, satu utk living satu lg utk master.


alemak senget la plak.. ni kat bilik kedua rasanya.. lampu dah siap pasang..

yg ni plak utk diletak @ sebelah bulatan yg kat atas nun.. tak tau apa kenamanyee... patutnye corak dia bukanlah corak bunga.. tp tah cemana.. dorang salah print.. :( skang dah siap pasang.. tak dapek la nak ubah.. uwaaa.... takpe.. insya allah.. dapat cover ngan lampu kitorang yg cantik tu.. hohooo...

ni keseluruhan living + dining.. hat dome tu punx masuk lg.. lubang dah siap dah.. bersepah tak hengat...


Ads Click!




Saturday, August 22, 2009

Welcome Nor Bahirah


Welcome to our new members of family, Nor Bahirah binti Shahrul Hanaffi. Lahir pada 12 Ogos 2009.. Ni la adik baru Adam.. time siang asal kena bedung, tido je... tp bila dah tak berbedung.. fuh sore dia... kalah siti nurhaliza... nyaring tak hengat... bingit satu umah... yep... iman sangat jeles bila saya dukung baby ni.. hiks..




Ads Click!




Friday, August 21, 2009

Salam Ramadhan


Do'a malaikat Jibril menjelang Ramadhan " "Ya Allah tolong abaikan puasa ummat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yang berikut:

* Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada);
* Tidak berma'afan terlebih dahulu antara suami isteri;
* Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya.

Maka Rasulullah pun mengatakan Amin sebanyak 3 kali. Dapatkah kita bayangkan, yang berdo'a adalah Malaikat dan yang meng-aminkan adalah Rasullullah dan para sahabat , dan dilakukan pada hari Jumaat.


SELAMAT MENYAMBUT RAMADAN , SEMOGA MEMPEROLEHI KEBERKATAN DAN KEAMPUNAN PADA RAMADAN INI "

Ads Click!




Tuesday, August 18, 2009

berbedak lagi...


apa ekau buat ni nak oiii....
ni dah kali ke baper ko perabihkan bodak omak ehh...
isk.. isk...
den maleh nak kaboo...
ekau tgh la sendirik...
sile abaikan ubah yg bersepah tu.. hakhakhakk...

tu muke hangin tu.. sbb omak dia dok kaco dia main bodak tak hengat...

ekau tengok haa.. sekali 2 bodak dikerjakannye...

maleh nak marah... saya soh dia basuh muke.. pastu buatkan susu... tu tgh bace doa makan... pastu soh baca doa titun...

tido sudah.. nak soh mandi dah malam... nak soh salin dia takmo... hiks... budak...



Ads Click!




Pelancaran Kempen Kibar Jalur Gemilang


12 Ogos yg lepas saya adalah antara yg dijemput / dipilih utk menghadiri Pelancaran Kempen Kibar Jalur Gemilang yg bertempat di Kompleks Sukan Air Presint 6. Orang kata, bukan mudah jd orang yg terpilih ni.. ececeeeee... perasan plak...

kenal tak sape tu? tu la ibu amsyar... lebih kurus dr biasa.. hikhikhikk..

ni sape? sape la yg bolat ni.. ahhaha...

since Kompleks Sukan Air, Presint 6 ni akan dipenuhi dengan ramai orang.. so, sebarang kemungkinan kemalangan / kepengsanan mungkin akan berlaku.. so, adalah khemah2 utk orang2 yg pengsan semer ni disediakan utk pengunjung yg bakal pengsan.. heehhee..

apa yg kitorang dapat? bendera, pamplet berkenaan dengan jalur gemilang dan cam biasa la.. musti ada tentatif program.. ;) makan? huhuhuuu.. tak dapek la kamek.. sbb masa beratur tu dah abis dahhh... :(

cakkk.. anak sape yg comel lote tu.. hahahha...

belon ni kalu dapat kat iman... fuh... boleh terbang ala2 citer 'Up' tu.. hiks...

lagi muke blogger tegar katenye... eh.. muka akak kat belakang tu pun ada..

masa ni tgk praktis nyanyi katenye... semangat wooo... i likeee...


penyerahan Jalur Gemilang kepada wakil2 agensi.. tu maknanye.. kena kibarkan Jalur Gemilang kat opis memasing...

kebasahan adik2 yg lengkap berpakaian tradisi utk kaum masing2.. dorang ni adalah antara yg buat persembahan atas air masa pelancaran tu...

punye la ramai umat manusia.. tak dapat kira ngan jari la.. kena kira ngan kalkulator baru leh.. hehehhe..

majlis abis dalam kul 3.30 ptg gitu.. sempat la salam2 ngan Dato' Shahrizat.. siap tanya lg.. "dah makan?" apakan daya.. lidah saya kelu.. tak terkata... tp dia sangat sweet... very humble.. peluh2 pun still nak salam2 ngan kitorang yg batak tak hengat... :D

ni antara kenderaan2 yg terlibat dalam perarakan kempen kibar jalur gemilang.. macam2 jenis kenderaan ada.. yg baru yg antik.. pendek kata.. suma pun ada...



sempat gak snap muka Dato' Seri Najib ngan timbalannye..




Ads Click!




Friday, August 14, 2009

cube teka baper RM kitorang kena?


dah byk kali lalu kat restoran ni.. tp tiap kali pun saje2 lalu je... tak singgah pun.. :P sbb kedai ni cam tak ramai orang... tp orang kata, jgn nilai kedai berdasarkan ketiadaan orangnye.. hehhee... pi dulu baru tauu...

kedai yg saya maksudkan adalah Restoran Selatern & Western yg terletak di Bandar Baru Bangi. Alemak.. lupe plak seksyen baper.. nanti saya check.. :P

menu dia boleh tahan la.. byk jugak... harga dia juga sangat berpatutan...

sempat je amik gambo ngan bebehku yg sorang ni.. hiks... adeih.. sembab noo muka tuu.. ni lotih tahap gaban la ni.. ececee.. alasan.. :P


iman ngan papa plak.. 2-3 menjak ni mmg dia manje gile ngan papa die... mmm.. mentang2 la sblm ni mama dia dok tinggal dia seminggu.. elok je dia dok bercanda ngan papa die.. takde dengar leteran halilintar mama die.. hikhik...

tu dia manje diee... tak sanggup nak tgk.. :P

apa yg kitorang order?
kitorang order set makan utk 2 orang..
tambah 1 pinggan nasik..
apa yg kitorang dapat?

air sirap limau utk 2 orang... iman ngan papa je.. mama selesema... tak dapek la nak menikmati sirap limau yg lazat tuu..


mama? minum air suam jerk..

ni antara menu yg kitorang dapat utk set yg kitorang order..

telur dadar..

tomyam seafood.. boleh tahan isi die...

daging masak merah... nyum.. nyum... tedap... daging dia lembut...

kangkung goreng belacan.. walla... semer rasee...

ikan siakap masam manis... nyum.. nyum...

tu dia tgk.. makan tak pandang.... kuah tomyam tu pun dah abis dikerjakan...

result? abis semer... hiks... sape la yg makan tak hengat tu.. :P

abang cashier tgh kira bil.. korang agak2 baper RM?
meh kite buat kuiz jap... :P


sape dapat teka dengan tepat saya bg adiah misteri.. hehhe...
betul ni.. tak main2..
teka jgn tak teka...


Ads Click!