Monday, September 28, 2009

sepi di hari raye..


lama nau blog ni menyepi.. bukan sengaja takmo updet... dah planning baek punyee... tp tu la.. kite hanya merancang.. tp Allah dah tentukan... dan hasilnye.. saya tak dapat updet blog... huhuhuu.. :(

di kesempatan ini, saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin utk semua yang mengenali diri saya.

tak sempat sangat nak buat sticky mode utk ucapan selamat ari raye sblm raye ari tu.. maklum le.. lately ni, masalah semakin menjadik2... memula, jarang-jarang... pastu kadang-kadang, then, sikit-sikit.. lama-lama... banyak-banyak... adeih...

apapun, terima kasih pada yg tau pasal masalah ni n sudi mendoakan saya.. alhamdulillah.. berkat doa kalian.. saya dh ok skek..

Ads Click!




Tuesday, September 8, 2009

we call it group support


Bersiaran secara langsung dari Imperial International Hotel, Kota Kinabalu Sabah.. hehe.. a bit tired sbb semalam dah semalaman dok ejas slide utk presentation ari ni pastu ngan berjanggutnye nak upload presentation slide ke semer collegue yg bakal o/station nanti..

well.. lega finally everything goes ok n all the problem regarding the scanner machine dah ada jalan penyelesaian n yg pasti, semua orang puas ati..

i'm not saying that i'm perfecto.. but what i can say about what happen here in sabah and all group support that we had in HQ, i call it as group support..

thanks a lot to Ferry sbb sudi guide kitorang yg bodo2 alang especially saya la.. hiks..
thanks also to helena yg sudi membantu kitorang regarding the ICR machine..
really.. really sangat membantu kitorang dalam sesi soal jawab ngan user n yg kelakarnye.. macam kitorang plak yg buat sistem tu.. hohohoooo...

n tonite.. saya rasa lega sesangat.. malah rasa best la.. sbb atlis dapat menyumbang even tak banyak, sedikit sebanyak dapat mengurangkan beban kerja kengkawan saya yg bakal bertemu ngan user negeri nanti.. heheh... jenuh la nak menjawab soklan dorang.. seb baik orang borneo ni sesangat la faham n sesangat la baik.. boleh la.. next time antar kitorang lagi.. hahahhaa..

sekian, laporan ringkas dan sedikit luahan rasa mlm2 ni..

tak sabar nak balik ni.. rindu papa n iman.. sian dorang kena tinggal.. time bulan pose plak tu.. mmm.. what to do.. saya yang menurut perintah... :P

Ads Click!




Saturday, September 5, 2009

ari ni saya genap 18 tahun...


Epi bufday to mee...
Epi bufday to mee...
Epi bufday toooo meeee.....

Epi bufday to mee... :D

meh mengucapkan epi bufday utk diri sendiri.. :clap: :clap: :clap:

ari ni genaplah umur saya 18 tahun... hakhakhakk.. ye ke 18 tahun? hahaha.. (sile tambah 10 ye.. ) :P

makasih yg antar emel.. yg antar sms.. yg kol pun ada... tak sangka.. ingat korang kat saya ekk.. sempena besday saya ni.. saje nak menggatal bagi adiah.. bule? hikhik...

tunggu entri esok ye.. saya akan g tau.. ;)

k la.. nak g celebrate besday ngan pakwe ni.. hikhik...

Ads Click!




Wednesday, September 2, 2009

menu buke pose...


ni order yg tah keberapa kali tah dr kak didi LRC.. ceh.. macam dah berpuluh2 kali order je.. :P ekceli, ada sebab nape saya order LRC kali ni.. tambahan pula di bulan pose.. yg saya faham.. mesti byk order yg kak didi n abg jaz amik.. saya order kali ni sbb adik saya yg balik bercuti dari jordan.. heheh.. ye la.. bukan selalu ye dia balik.. within tempoh 2 tahun ni, baru skali dia balik... memula rasa odd skek, sbb jarang2 panggil mak usu.. asik tersasul je ngan nama mak ude.. :P tp orang kata, lama2 kang bese la.. hehhee...

kali ni saya order 4 baked potato yg sememangnye nyum.. nyum... ngan 1 LRC yg saya request garing2... hikhik... yep.. bukan tak suke yg bese tu.. tp sbb saya mmg suke garing2.. hangus lagi best... hohooo.. tak la sampai cam tu.. :P




ni LRC yg sedang di lapah oleh mak saya... eh.. sebenarnya saya nak buat.. tp mak yg rela hati nak buat.. ececeee... sebenarnya diri sendiri yg malas... wakakka... (sbb salu kitorang main tarik2 je... :P)


ni LRC yg telah siap di perah ngan lemon ngan di tuang ngan sos dia yg lazat... nyum.. nyum...

menu lain utk berbuka pose ari tu adalah, nasik lomak... ni sambal udang.. slurpp.. sambal mak adalah yg terbaekkk.... wallaaa...

selain tu.. saya ada bawak balik tiramisu.. owh.. ni buat sendirik ye..

dan air belimbing yg sangat fresh... belimbing ni saya beli dr opismate.. fresh dari kebun.. bawak balik buat jus... slurppp... nyamannnnn...


Ads Click!




Tuesday, September 1, 2009

8k hangus..


semalam secara rasminye segala modal yg dikeluarkan sebanyak RM8k telah selesai dilaksanakan...
uik.. menda tu?
umah le... ari tu kan ke kuar modal nak pasang cornice la, plaster ceiling la, downlight bagai... ni kira dah siap la ni...
penghabisannye adalah pemasangan grill...
saya tak sempat snap gambar masa pemasangan tu..
tau2 je.. pagi semalam dapat sms dr kontraktor..

"bila nak pasang lampu kipas?"

dok heran gak.. takkan dah siap.. bayo pun tak abis lg... dok utang ngan dia RM4500 lg seh... takkan la dah siap... so, tanpa segan silunye, soh husband kol balik kontraktor tu.. bla.. bla.. bla...

"dah siap la mama... ptg ni kite g tgk.."

isk.. biar betik.. dah siap... ada utang lg ni... salu kan orang buat berperingkat... pas siap ni.. bayo dulu.. baru buat peringkat ni plak.. ni baru bayo tak sampai separuh dah siap.. isk.. isk...

"takpe... ptg nanti kan kitorang nak tgk.."

oh ye.. utk grill ni pun saya skek punye banyak songeh.. memula dah cakap kat dia.. nak design besa2 je... amik contoh dr umah orang la... pastu plak, saya ni mmg gatal tangan search sana sini... tuptup jumpa plak design cam kat bawah ni.. cantik kan... design ni lama dah jumpe.. tp cam tak praktikal plak nak buat gril.. sbb cam tak kukuh.. pastu sbb dah dalam hati dok kuat kata, "nak jugak.. nak jugak..." dek kerana hati ni degil takmo dengar cakap otak yg kata "tak leh.. tak leh..." maka saya pun siap bawa laptop g jumpe kontraktor tu.. cakap kat dia.. nak design cam ni.. alkisahnye, terkedulah jua kontraktor tu arakian memberi alasan grill yg asal tu dah siap separuh... tp sbb saya yg degil bertambah degil bagaikan kotoran degil pada baju yg dilimpahi dengan sos-sos mayonis.. mengatakan, "nak jugak.. nak jugak..." maka, kontraktor pun terpaksa jua bersetuju... itupun dengan penambahan kos.. apalagi.. saya pun pujuk rayu la kat dia.. takmo la tambah kos.. :P

huh.. dah la mintak tukar design.. pastu takmo tambah kos.. apa punye customer.. :P musti inilah yg diumpat keji oleh kontraktor itu.. :P tp atas niat nak tolong orang melayu gakk.. so, dia pun ok kan je la.. hehehe....

hasilnye.... :) sangat memuaskan... i likee... design ni mmg nampak simple mimple.. paling best.. kitorang nye umah je design odd skek cam tu.. hikhik... belagak nak mampuss... :P

dengar kata, biasanya dorang buat gril dalam 4-5 hari je.. tp utk kes gril umah saya yg spesel ni, dorang buat sampai 10 hari.. isk.. isk.. patut la lambat pasang.. :P apapun, saya puas ati ngan keje dia... if ada yg tak puas ati pun.. dia dah marah n tegur pekerja dia.. n saya puas ati gak la... that's why, pemahaman tu penting.. make sure apa yg kite paham, sama ngan apa yg dia paham, n apa yg dia faham, sama ngan apa yg kite faham.. :)


ni gambar keseluruhan bahagian depan... kekotoran di depan umah pun dia bersihkan skali.. bagus.. bagus.... :)

ni pintu depan..

ni kat sliding door..

ni kat tingkap sebelah main door..

ni kat belah dapur...

tingkat atas dari belakang..

so, minggu ni kena kasik setel belen utang2 buat umah ni.. pastu ngan lampu lg.. erk... adalah dalam 10k habis utk 2 menda tu je.. lom KC lagik.. hukhukhukk... perabot dll... huhuhu... alamat, lambat lg la nak duduk umah baru.. besooo angan2 utk umah baru ni.. takpe.. kite buat satu2... biar lambat, asal siap.. :)


Ads Click!