Thursday, January 7, 2010

.: berukband :.


bukan mudah sebenarnya nak buat keputusan ni... ye la.. sana offer gini.. sini offer gitu.. situ offer lain plak.. tanpa berfikir panjang.. akhirnya saya buat keputusan utk menyambar maxis broadband ni satu.. mulanya nak amik streamyx terus.. tp since kitorang pun dah plan nak pindah kan.. cadang2 nak tunggu kat umah baru nanti baru nak setup streamyx.. tp.. dah agen maxis tu approach baekk punye.. terus rembat maxis broadband ni tanpa memikirkan baik buruknye...

package dia hanya utk gomen servant yg mana murah gak la kot.. RM78 monthly utk 7.2Mbps.. dapat la beg kecik utk budak2 ni.. cooler beg rasanya ni.. tak sempat tgk dah jadi reta iman siap letak botol, bedak bagai dalam beg tu..

pada mulanye.. sangat la tak puas ati.. isk.. rasa cam nak return je.. sbb line kat presint 14 tu pun cam ampeh.. sampai rosak2 tepon saya..

satu malam yg sunyi.. jeng.. jeng.. jengg... saya yg agak2 geram.. sakit ati ngan service broadband yg cam ampeh ni.. bising2 kat encik suami.. last2 encik suami pun cadangkan.. "jom la pindahkan pc ni dalam bilik... kalu kat tepi2 tingkap ni line senang dapat..." huh.. ye la tu.. tp utk tidak menghampakan encik suami yg bertungkus lumus mengangkat monitor.. ngan iman yg tolong bawa keyboard.. saya pun setuplah pc kat tepi tingkap nun.. dok harap.. pas ni ok la.. tak ok gak.. ngan pc2 ni skali kena campak kat luar tingkap..

pasang balik cable.. cucuk2 mouse kat usb.. pasang suis.. dah on pc.. try reconnect balik..

wallah.. line ponoh.. ngeh ngeh ngehh... tanpa berlengah2 lagi.. terus memulakan aktiviti yang telah lama tertangguh.. kebun sayur ku yg semakin hari semakin kureng hasil kutipannye akibat dicuri orang... chef2 berpengalaman yg dah takde menu yg nak dimasak sbb takde bos yg nak arahkan dorang soh masak..

so, kini kembali aktif semula ngan aktiviti2 fesbuk.. ngeeee....


Ads Click!




2 comments:

  1. betul eh tepi2 tingkap line senang dpt??penuh...huhu...pas ni ina kene pindah tepi tingkap gak la..hehe...

    ape2 pon..slamat kembali bercucuk tanam n masak memasak kak.. :)

    ReplyDelete
  2. ina,
    tak tau la betul ke tak.. sbb sblm ni letak pc kat tengah umah mmg line 1 or takde line.. bila pindah pc tepi tingkap.. pastu letak broadband tu dekat2 ngan tingkap.. penuh plak tu.. mejik kan.. leh try.. heheh..

    ReplyDelete

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...