Sunday, January 10, 2010

.: The Best Nasi Lemak Kukus In Town :.

di suatu malam yang sunyi... terjadinya dialog antara satu pasangan..

saya : "papa.. laparlah.. jom jalan2 carik makan jommm.."
encik suami : "ok.. mama nak makan apa?"

mmm.. pk jap...

saya : "oh.. kite beli nasik lemak sedap tu nak?"
encik suami : "uik.. semalam dah beli.. takkan nak beli lagi ari ni?"
saya : "tu semalam.. ni ari ni.. jom ar..."
encik suami : "mm.. ok la.. tapi mama g beli la.. papa segan.. smalam dah beli.. ari ni beli lagik..."
saya : "hiks.. ok.."

keta pun berjalan.. terkedek-kedek.. maklum la.. kancil.. mana je kancil berenang.. hahahhaa... parking je.. terus encik suami cakap, "papa polo skali la.. kang macam2 mama order.." hikhik..


nama gerai tu Delimas.. lokasi dia.. alahai.. saya tak reti nak guide la.. tp dia dekat2 dah ngan MPI.. nanti saya tanya encik suami.. orang bangi ni kompem tau... gerai ni salu ramai ornag.. maklum la.. sedap...

nasik lemak kukus.. dia tak masak sekali set dalam periuk.. dia masak satu2 dalam mangkuk.. so, tak lembik sangat.. tak keras sangat...

ayam goreng yg sedang digoreng.. bau dia.. walla.. menyelerakan...

akak yg amik order ari ni sangat kelam kabut.. time kitorang tgh tunggu tu.. ada la sorang mamat ni selamba je potong queue.. pastu akak ni pun g amik order mamat tu dulu... sabo je la...

kat gerai ni selain nasik lemak kukus, ada gak nasik kerabu.. tp since saya dah gilakan nasik lemak dia.. so, tapau nasik lomak sesajo.. tu pun 2 bungkus.. satu utk saya.. satu utk iman.. encik suami order nasik kerabu... antara menu dia, ada sambal kerang, lauk2 utk nasik kerabu spt sambal paru, ikan goreng...

bila order nasik lemak kukus kat sini.. saya suka mintak sambal lebih.. kenkadnag tu nampak sambal sesajo.. tak nampak nasik.. sbb sambal dia sangat sedap...

ni sambal paru.. tak clear la plak..

ni saya nye nasik lemak kukus.. dah sekerat makan dah.. wajib ada sambal lebih, ngan sambal kerang.. nasik dah abis pun sambal dia still banyak lagi.. apalagi.. ratah ar.. kate sedap.. :D

nasik kerabu tak sempat nak snap.. dah abis dibelasah encik suami.. katanye lapar.. :D

Ads Click!




Anil Wanina
Anil Wanina

I'm a full-time Assistant IT Analyst with passion on travelling. Write about travel, lifestyle, parenting, food, beauty and event. Give some love and good comments so we can share thought and experience together. ^_^

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^