.: hendak seribu daya, tak nak seribu dalih :.

now nak belanja sehari RM10 tak tentu cukup.. lagi la ngan kos sara hidup yg wallahhh... kalu dulu, nak belanja kat sekolah.. RM1 pun cukup utk sekolah pagi n sekolah agama.. skang ni.. RM10 pun dapat apa je? mmm.. zaman sudah berubah...

so, hari ni.. saya akan tunjukkan perbelanjaan secara berhemah hanya dengan RM10.. hehe.. berhemah sangat la tu.. :P sblm ni time ada jualan, mesti spent paling kurang pun RM100..

since ari ni ada jualan.. so, of course la.. duit tu kena jimat cermat skek.. so, dengan RM10 tu.. saya spent RM6 utk beli buku tulis utk iman.. since dia pun dah start belajar menulis.. so, sangat eloklah beli buku ni utk dia.. harap dapat improve nombor2 n huruf2 yg dia tulis...

belen dia ada RM4.. saya gunakan utk beli mee rojak.. hanya RM3.. ada belen RM1 lagi.. see.. bukan senang nak berjimat cermat time ada jualan ni.. dan hari ni.. saya berjaya membuktikan.. saya mampu melakukannye.. ngeh ngeh ngehhh...

Ads Click!




Share on Google Plus

About Anil Wanina

Hi, I'm Anil. A full-time Assistant IT Analyst with passion on traveling. Write about travel, lifestyle, parenting, food, beauty, and event.

1 9 orang peminat :

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^