Sunday, February 28, 2010

.: lama tak update :.

bersawang dah blog ni ngan cicak, tikus, lipas semer ada... :P rasanya tikus pun dah beranak pinak dah.. :D

seriously, bukan sengaja nak tinggalkan blog ni bersawang cam ni nye lama.. tp atas sebab2 masa.. tak dapek nak update blog ni...

since my internet connection pun a bit problem right now... just nak maklumkan.. hadiah utk semua pemenang yg respons dalam contest yg lalu akan diposkan secara rasminya bermula dari 8 Mac 2010. Maaf atas kelewatan n saya akui, ianya adalah atas kesilapan saya sendiri.. sorry.. sorry.. harap hadiah yg diberi berbaloi2 dengan penantian korang.. :)

furthermore, pasa kes iman.. so far alhamdulillah.. dia dah ok.. n saya pun dalam proses nak tukarkan iman ke nurseri lain... insya allah.. by tomorrow (1 Mac) kitorang ada registerkan iman ke nurseri baru..

n about me.. well.. cam biasa la.. too busy utk berada di depan pc n bukak internet.. tak tau la apa menda yg bz nye.. tp yg pasti.. mmg sangat sibuk ngan keje2 harian...

saya akan start bercuti2 mesia bermula 1 Mac ni.. n setakat ni.. semua rancangan berjalan dengan lancar.. doakan kami selamat bercuti n selamat kembali.. :D

n again.. saya akan cuba back to the track on all my story mori about me, myself and family.. ;)

miss yaa...


Ads Click!




Continue Reading
No comments
Share:

Monday, February 15, 2010

.: luka yang berdarah :.

2 minggu yg lalu buat kali kedua dalam sejarah persekolahan iman.. dia telah mengalami kecederaan pada mukanye... masa kali pertama dulu, masa iman 2 tahun.. kat nurseri yg sama, mata kena cucuk ngan pensil kaler.. bertitik hitam la mata putihnye.. g klinik check keadaan mata n nasib baik takde pape... take time dalam seminggu gak ar utk kesan hitam dalam mata iman tu hilang...

so, kali ni, kecederaan yg iman alami agak serius gak la.. alkisah yg diceritakan cikgu cikgi iman, kata iman main panjat2 meja kat sekolah ngan kawan2.. dah dilarang beberapa kali.. tp takmo dengar... so, nak dijadikan cerita yg lebih menarik.. iman terjatuh dr meja n dagu dia terkena bucu meja.. saya pun tak pasti bucu meja dia tu setajam mana sbb masa saya tanya pun, dorang kata dah simpan meja tu... tapi bila tgk kesan dia.. rasanya mmg tajam la...

so, ptg tu, cikgu iman call saya.. n serius.. tak penah2 dorang call saya since saya antar iman kat nurseri tu.. masa dapat call tu.. dah agak dah.. ada something bad happen to iman.. hati dah berdebar2..

"saya dah larang dah dia main panjat2.. tapi dia degil takmo dengar... lepas tu dia jatuh.. kena bucu meja..."

pastu apa menda yg cikgu dia kata saya dah tak berapa amik pedulik dah... terus saya tanya balik..

"dia nangis tak?"

"masa jatuh tu dia nangis la.." kata cikgu dia..

"bukan.. sekarang ni dia nangis lagi tak?" saya tanya..

"owh.. sekarang dah tak nangis dah.." jawab cikgu dia..

n saya rasa lega sekejap.. sbb saya tau.. kalau iman nangis berterusan.. mmg ianya sangat sakit tak boleh ditahan2.. n kalau dia tak nangis berlarutan.. maknanye.. dia dapat tahan..

so, saya cakap kat cikgu dia.. "hari ni saya ambil iman awal.."

n perkara yg jarang2 sekali berlaku.. masa saya amik iman.. ada 2 orang cikgu dia antar iman kepada saya.. n i feel so bad when looking at her face.. mmg muka sebel baru lepas nangis.. n she's so quite... apa cikgu dia cakap kat saya pun saya dah tak dengar sangat.. apa yg saya tau.. saya nak cepat2 bawa iman ke hospital.. tp sbb emergency pun mesti lambat.. so, saya decide nak terus ke klinik putrajaya..

look at her chin.. nak nangis saya tgk.. dalam 2cm dia nye luka.. bak kata papa.. kite jaga punye la kalu leh takmo ada calar sana sini.. tp takde calar takde apa.. terus sebijik lubang bawah dagu dia.. n on my observation.. mmg dalam lubang dia tu.. n saya dah agak dah.. mmg bucu meja tu mmg tajam...

the registration process at klinik putrajaya mmg sangat lancar.. alhamdulillah.. after triage process.. terus dorang antar ke bilik prosedur utk jahit luka.. pada masa tu, cuma Tuhan je la yg tau.. i know it's pain.. sedangkan saya sendiri tak tahan sakit.. apatah lagi membiarkan anak saya yg sorang ni menahan kesakitan utk menerima jahitan pada mukanya...

n of course la.. iman tak nak duduk atas katil klinik tu.. nak berdukung saje.. masa tu seboleh bolehnya saya peluk dia utk tenangkan dia.. tapi adakah usaha saya utk menenangkan dia berhasil sehingga ke akhirnya?

nope.. there's 3 nurse, me and 1 MA yg very struggle holding iman yg pada mulanya dah siap berbedung sbb tak nak bagi dia bergerak.. n finally, sampai bedung tu terlerai.. i was alone.. w/out my husband yg masa tu still on his way from his office to the clinic.. sangat2 tak sanggup nak dengar tangisan n suara rayuannya yg minta dilepaskan... i just turn around and mula menitiskan air mata.. apakah daya saya.. hanya mampu melihat dan menenangkan hatinya yg tidak keruan..

dan sepatutnye dari 4-5 jahitan yg patut di jahit tu, jadi 2 saje.. dan selepas selesai semuanya.. iman kembali berpaut pada badan saya.. saya hanya mampu menahan air mata dari jatuh mengalir kerana tidak mahu iman melihat kesedihan saya.. tak sanggup tgk wajahnya yg menahan kesakitan..

n lepas semuanya selesai.. papa pun sampai.. n again.. iman start crying and keep saying.. "sakit.. sakit.." we hug together and try to calm iman.. n yet.. saya kata, "lepas ni kite pegi mcD ok.." n tetiba dia plak kata, "ok.. iman nak makan bubur..."

her face after dapat 2 jahitan.. tu je la yg mampu..

and now, after 2 weeks.. she's getting better.. cuma kalau dagu dia terhentap sikit.. she's start crying sbb sakit.. what can i say.. malang tidak berbau.. walau kite sudah berhati2.. tapi jika orang lain tidak berhati2.. kemalangan itu tetap akan terjadi..

pengajaran buat diri saya.. i think saya dah cukup tegas pada iman.. n for now.. apa yg saya larang.. dia tak buat.. cuma sometimes.. manja itu perlu.. kerana disitu terletak sedikit kasih sayang.. dan itu tidak bermakna ketegasan itu tiada kasih sayang.. cuma ia dibezakan dengan cara ia ditunjukkan...

antara saya dengan papa... kalau dari segi manja.. iman lebih manja dengan papanya.. kerana apa yg iman mau.. boleh minta apa saja dengan papanya.. tapi dengan saya.. mmg saya garang.. tapi kegarangan saya itu bertempat.. n yakinlah.. walaupun iman lebih manja dengan papanya dari segi material.. tapi dari segi hati.. dia lebih manja dengan saya...


Ads Click!




Continue Reading
8 comments
Share:

Friday, February 12, 2010

.: i miss u :.

Tak semua yang kite impikan akan jadi kenyataan...
Tatkala kita mahukan peningkatan dalam kerjaya..
Ikatan persahabatan perlu dikorbankan...

Tatkala kita mahukan persahabatan yang berkekalan..
Perubahan kerjaya perlu di abaikan...

Saya rindukan sahabat saya...
Saya rindukan kenangan manis saya...
Saya rindukan kenangan pahit saya...

Dan itu tak bermakna saya perlu kembali ke sana...
Kerana kini..
Di sinilah dunia saya..
Di sinilah tempat saya akan bersedih, bergembira..
Di sinilah sesuatu yang baru itu telah bermula...

Hanya secebis doa dan sejuta harapan yang saya harapkan..

** korang.. aku rindu korang la...

Ads Click!





Continue Reading
2 comments
Share: