Wednesday, June 2, 2010

.: update rumah :.

lama nau tak cite progress umah kan... :P sesambil ada masa di tengah2 malam yang sepi pi pi.. pak mat jual topi pi pii.. topinye koyak yak yakk.. pak mat.. jual tempoyak yak yak... erk.. terlebih suda.. :P
k la.. back to the stori mori.. umah skang still dalam progress sebenarnya... walau apapun, secara keseluruhannye... boleh dikatakan dah 90% complete la.. tinggal nak masuk je.. even perabot pun dah ada dalam nun.. tp orangnye tak pindah2 masuk lagik.. perghhh... dah setahun dah umo umah tu.. tp tuannye takmo duduk2... best sangat ke apa dok kat putrajaya nun.. :P
takde la.. sbb kekangan masa yg melampau2.. masa yg perlu diperuntukkan utk tugas2 pemindahan asik tak jadik je.. dari nak pindah seawal bulan 2 ari tu.. ni dah kali keberapa tangguh dah... lotih acikk...
alkisahnye.. bile encik somi dah excited nak pindah umah... so, acik pun polo je la... ni antara yg saya sempat snap la masa dorang datang utk pasang table top.. masa dorang pasang cabinet ni saya tak tgk pun.. rasanye time tu saya ada kelas apa tah... so, saya tak g tgk... byk perkara encik somi la yg uruskan..


pandangan dari sisi pintu dapur...


ni dari tgh2 dapur...

dan yg ini.. dari dekat tangga...

gambo lepas pasang table top saya ada snap.. tp tak dan la nak masukkan... next time la ek.. :P
apapun sangat berpuas hati ngan keje2 dorang ni.. siap tolong sapu lagik.. dah la umah bukan takat berhabuk, bersawang (macam blog ni gak..) tp orang kata cam umah antu pun ada la... hahaha... semer dorang bersihkan... makacih.. :)
seminggu lepas pasang table top.. dorang buat piping plak.. then, ada plak sponsor (ala2 deko bersama eric kononnye..ngehngehngehhh) nak pasang tinted satu umah... layannnn.... pas ni.. yg terakhir sblm berpindah... adalah mengecat umah... erk.. sape pandai cat umah? leh la tolong saya...

Ads Click!











Anil Wanina
Anil Wanina

I'm a full-time Assistant IT Analyst with passion on travelling. Write about travel, lifestyle, parenting, food, beauty and event. Give some love and good comments so we can share thought and experience together. ^_^

5 comments:

  1. wahhh dah nak pindah yea mas??
    KC buat ngan siapa?? boleh riki2 ehehehehhehe

    ReplyDelete
  2. cantik beb kitchen cabinet ko...waaa...pasnie masak best2 panggil aku mkn eh.....heheheheh

    ReplyDelete
  3. laili.. pindahnye tah bebila.. hahaha... KC ni aku buat ngan Unity Design.. :)

    ReplyDelete
  4. laili.. pindahnye tah bebila.. hahaha... KC ni aku buat ngan Unity Design.. :)

    ReplyDelete
  5. ita.. insya allah... kalu dah pindah sok.. semer kengkawan lama aku tak lupa jemput.. :)

    ReplyDelete

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^