Tuesday, July 6, 2010

.: saya sudah dibanci.. korang? :.


korang tau kan.. BANCI PENDUDUK DAN PERUMAHAN MALAYSIA 2010 ni start 6 Julai ni... which is today?

ekceli.. a bit excited on that... well... walaupun dah keluar dr sana... tp segala perkembangan dunia di sana, masih di hujung jari... (ni kes gosipin² ngan geng² sana la ni.. :P ) dan rasanya, sama cam yg lain, saya juga tertunggu² bila turn saya nak kena banci ni... perghh.. rasa cam menunggu durian masak je... since tempoh banci ni dalam sebulan lebih gitu... so, saya jangkakan, turn umah saya kena dalam tgh² bulan gitu... maklum lah.. i'm a very busy woman katanya.... asik balik lambat sesaje... nak ke dorang tunggu tercongok depan umah? :P

as i mentioned before, this cencus start on 6 July which is today... so, petang tadi saya balik keje dalam keadaan sangat² stress ngan selamba kodok meninggalkan keje² opis gitu² aje tanpa memberitahu esok² saya takde kat opis... perghh.. sangat selamba dengan keadaan tempat saya yg selalu di cari orang... ngan keadaan telefon di tempat saya yg sentiasa panas dengan panggilan² hangit dr user... (did I stress for nothing?)

sambung balik cite... sampai umah dalam kul 7.00pm... which is awal kot tu... langit dah gelap tak rasa cam mendung.. tp rupanya dah menghampiri malam... baru je nak melangkah masuk umah dengan kaki kanan.. tetiba dengar orang bg salam... nampak la 3 orang saudara/i yg lengkap berpakaian pejabat ngan tag nama di baju dan satu fail..

lom sempat dorang memperkenalkan diri... dengan terernya saya telah meneka, "ni dari Jabatan Perangkaan ke? nak buat banci penduduk ek?" muka adik² tu tak la sampai pucat lesi tp ala² kagum la sbb saya dapat teka ngan betul... perghh.. terer tul saya...

sesambil dorang interview saya... saya pun interview dorang... hahaha... mentang² dulu keje sana... sempat gak dorang kutuk² Datin yg bg taklimat kat dorang tu... isk.. isk.. korang.. korang... (kem salam ar kat Datin S tu.. :P)

selepas beberapa minit di banci... (yg ni saya siap isi sendiri borang survey tu... :P ~ tu yg cepat kot..) akhirnye, dorang pun tampal kad banci yg menyatakan bahawasanya saya telah dibanci...

so, sebagai ex-warga Jabatan Perangkaan.. saya dengan bangganya mengaku bahawasanya saya telah dibanci... :D

korang dah ke? huhu...






Ads Click!


0 orang suka:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^