Tuesday, June 15, 2010

.: wedding anniversary gift :.


sempena anniversary kitorang yg ke-6.. saya telah berjaya mengkapow encik somi ngan barang2 yg tak berfaedah... wakakkaa... suke.. suke... since ari tu tak dapat dress putih sbb dia cuma diskaun 20% je kan.. so, kali ni, saya telah berjaya membeli barang2 yg tak ble bla ni ngan total discount sebanyak 70%.. perghh.. hebat sungguh puan kokoro... tahniah.. tahniah.. kerana telah berjaya mengkapow encik somi yg tgh kaya raya tu... hiksss...
apakah barang yg saya beli itu??? meh kite tgk.. sape yg kenaa... kenaa... :D

yess.. my favvy kasut... from princess.. siyes... dah setahun lebih la agaknye tak beli kasut ni.. since princess ni tak byk kedai dia.. n ada certain kedai pun lom tentu ada kasut yg sesuai (berkenan di hati) utk kaki gadang ni.. :P so, bila dah jumpe... wahh.. bestnye.. bestnyee.. biasanya.. kalu saya nak carik kasut princess ni.. mmg saya carik kat IOI Mall Puchong.. sbb kasut2 kat situ mmg masyuk ngan taste saya.. :) since ada less 50% utk kasut ni.. apa lagi.. sambar la... :P tahniah utk princess.. kerana telah berjaya menarik pelanggan yg setianya setahun sekali kot utk ke kedai anda...



next thing... yess.. i need new handbag... handbag yg skang ni... dah 2 tahun dah usianye.. saje nak kasik dia rehat.. :P (alasan semata-mata) memula saya pilih yg ni... tp yg tak ble bla tu.. adik saya (si kakak) kata handbag ni cam rumah.. ampeh tul.. saya tgk biasa je.. takde rupa umah pun.. cantik je... isk.. isk.. saje je takmo kasik saya beli handbag ni... pastu encik somi pun kata la.. carik la handbag lain yg mahal skek.. yg ni murah sangat... huh.. dah encik somi kata cam tu.. apalagi...


saya pun tertengok plak handbag ni... ada a few la yg saya berkenan... tp yg ni antara yg paling kenan la.. so, belek sana belek sini... tak puas ati.. g tgk balik handbag murah.. pastu pusing balik tgk handbag mahal.. isk.. isk.. encik somi dah pening dah... last2 saya tanya satu soklan maut.. "kalu mama amik dua2 aci tak?" encik somi terkedu la jap.. pastu saya buat justifikasi, "mama nak yg murah.. papa nak bagi yg mahal.. so apa kata beli dua2.. dapat rasa yg murah ngan yg mahal.. lagipun ada less ni.. 20%.." dalam hati berdebar la gak.. takut tak setuju.. last2... dia kata apa... "ok la.. kalu mama dah suke.." :wink: :wink: rasa cam nak lompat guling2 je kat situ.. :P

kesimpulannye... 1 have 1 new shoe and 2 handbag as a wedding anniversary gift for this year.. ngehngehngehhh... tahniah sekali lagi utk puan kokoro.. kerana telah berjaya mengkapow encik somi.. hehehe... (setahun sekali maaa... hikhik...)


Ads Click!














Monday, June 14, 2010

.: gunting rambut :.


setelah ada org tu berjanji selama berbulan2 nak bawa 2 orang pompuan g gunting rambut.. akhirnye... sabtu lepas.. termeterai sudah janji org tu... lepas balik kelas.. terus diangkutnye 2 orang pompuan ni g kedai gunting rambut.. :P dimulai dgn budak kecik yg katanya nak botak.. tp akhirnye.. tak jadik.. gunting rambut pendek sesaje.. senang skek nak urus.. :D katanyeee.. hahah..

penuh khusyuk budak kecik yg excited nak gunting rambut ni... dgn tak sesabonye nak dok atas kerusi...


rambut iman ni asalnye panjang sampai bahu.. tp dia tak suke plak ikat rambut.. tu yg serabai manjang... so.. g la gunting rambut pendek skek.. tak yah ikat2... senang keje acik.. :P


khusyuk je akak yg gunting rambut iman tu.. kitorang tak kisah nak potong gaya apa.. janji pendek..

selesai sudaaa... pendek n kemas... hepi la budak kecik tu... so.. pas settle gunting rambut iman.. giliran mamanya plak.. rambut saya asalnye panjang sampai nak dekat2 pinggang gak la.. ni rasa dah 2 tahun lebih tak gunting rambut.. saya ni suke berambut panjang.. tp jenis rambut gugur... tu yg lomah tuu... so.. bila org offer nak belanja gunting rambut... terus saya grab offer tu.. siap topup ngan cuci rambut skali.. hikhik...
gaya potongan rambut layered sesuwaii la kot utk muka bolat saya ni.. hahaha... hasilnye? sile lihat di bawah...


koleksi rambut yg telah digunting... :D

Ads Click!



















Saturday, June 12, 2010

.: minggu ini... :.


minggu ni minggu sedih saya...
minggu ni minggu stress saya...
minggu ni minggu geram saya...

sila maafkan saya jika saya menyakitkan hati anda...
sila maafkan saya jika saya menyusahkan hidup anda...


sekian, terima kasih...

Ads Click!

Friday, June 11, 2010

.: Lagenda Budak Setan :.


sape penah baca novel LAGENDA BUDAK SETAN?
mmm... dulu saya penah baca novel ni.. tp yg tak ble bla tu.. boleh saya lupa jalan cerita novel ni.. :) sehinggalah ia diterbitkan ke dalam bentuk filem yg diadaptasikan oleh novel tersebut..
menggunakan tajuk yg sama seperti novel tersebut iaitu LAGENDA BUDAK SETAN.. dan trailer cite ni membuatkan saya tertunggu2 utk menonton cerita ni.. sanggup saya donlod lagu tema cite ni iaitu BILA CINTA... walaupun lagu tu dipetik dr trailer cite ni.. tp gasak la.. org dah suke.. :P
hehari dok layan lagu ni kat opis.. perghhh.. betapa hebatnye penangan filem LAGENDA BUDAK SETAN...
yg tak ble bla tu.. opismate siap cakap.. "akak tak yah tgk LAGENDA BUDAK SETAN tu.. kat sini pun ada budak setan..." siot je korang ni... :D
since pada 4 Jun ari tu saya bercuti... (walau sempat ke opis menyelesaikan beberapa masalah keje..) so, saya sesiap reserve tiket utk filem ni.. org gile wayang la katakan.. encik somi ni layan je la... nak buek cemana.. kang puan kokoro ni majuk plak.. hahhaha...


ending of the story... siyes.. saya menangis tak ble bla dalam panggung... isk.. isk.. seb baik tgk ngan encik somi.. kalu tgk ngan kawan2.. mesti kena bantai gelak.. :P walau cite ni tak menggambarkan keseluruhan novel LAGENDA BUDAK SETAN... n a bit upset sbb byk plot tak sampai klimaks terus skip ke plot lain.. tp part ayu kena belasah ngan azmi mmg membuatkan saya geram.. rasa cam nak jerit kat ayu tu.. soh belasah balik si azmi tu.. :P pastu scene bagi cincin tu saya rasa sangat romantik.. isk.. isk.. tetiba feeling plak.. :D
keteguhan cinta kasha pada ayu yg pada mulanya frust sbb ayu kawen lain.. tp akhirnya dorang bersatu walaupun ayu bukan lagi ayu...
bila tgk diari ayu tu.. tingat zaman tok kaduk dulu... saya pun ada diari ala2 gitu gak... pompuan cam tu la kot.. suke tulis menda2 yg dia suke n tak suke dalam diari.. sape yg dia jumpe.. saya yg dia admire... opss... pendek kata, nak tau isi hati pompuan tu.. baca je diari dia..
cam saya sendiri... bila dok baca balik isi kandungan diari saya dulu.. nak gelak pun ada... ada pakwe senyum pun siap nak tulis dalam diari.. hahaha... padahal ntah pakwe tu senyum kat sape tah... kuangkuang... zaman tu dah berlalu... tp yg pasti.. kenangan itu tetap kan tersemat dalam hati.. ;)

Ads Click!







Thursday, June 10, 2010

.: sampai jua ke I-City :.


a few days ago.. i did mention in fb that i'm going to I-City located at Klang.. well.. inilah bukti-buktinya... yg saya mmg ke sana.. hehehe... ngan keadaan selekeh tak ble blaa... sbb malas nak bersiap poyo2.. ala kadar je ngan baju tak gosok, tudung semalam kot.. hahaha... janji masyuk... :P

since ni 1st time saya ke sana.. jakun gile... nak tgk lampu kelip2 merata2 semer lampu... so, kena la g awal kan.. kan.. kang g lambat kang jammed la plak.. dalam kul 8 gitu kitorang dah gerak dr putrajaya terus masuk highway ke klang...


sampai2 je ala2 jakun tgk lampu sana sini.. isk.. isk.. tak sabau rasa nak kuar keta... jakun.. jakun.. jakun... x snap byk gambar pun.. sbb sana sini lampu.. tah baper byk kali kena tukar setting kat kamera ni nak kasik nampak lampu2 yg terang benderang...


antara yg sempat saya snap... still ada byk.. tp ni je la yg dapek nak upload.. ni pun tunggu berjam2 nak upload ni.. :P

selain dari pesta lampu ni.. ada gak dibuka gerai2 jualan tepi2 jalan... perghh.. byk gile gerai2 ni.. yg jual baju pun ada... tgk tu.. memula ingat RM20.. skali datang dekat... 20% daa... buat suspens je.. dah la baju tu menarik tertarik mmg i like.. :P malas nak cakap saya suke baju tu.. kang encik somi belikan plak.. isk.. isk.. tamau la.. (hiks.. padahal setan dah kat kepala ni kata, "beli la.. beli la..." hahahah...
ni antara hiasan2 yg ada kat luar... sangat cantik ok... kalu siang tak cantik la... tak nampak.. yg buat cantik tu lampu2 dia... rasa cam nak bawak balik letak depan umah je... hahahha...

since saya tak dapat kapow encik somi ngan dress putih tu... dengan tak semena-mena... si kecik ni telah mengkapow encik papa ni ngan tah menatang apa tu DORA THE EXPLORER yg lampu2 tu ngan cekak MICKEY MOUSE.. isk.. isk.. layannn...
ni kat padang besau depan I-City.. ada gambar ngan merak ni.. tp tak clear plak.. so, tak yah la masukkan.. :D
pinjam skarf MICKEY MOUSE dr si anak.. :D
ada org nak tolong snapkan gambar.. tp dah tau dah... mesti tah pape tah hasilnye.. so, baik tangkap gambar sendiri.. pueh ati.. :P
ni ngan kude... nak dok atas tu.. tp kompem panas... hahaha... so, dok sebelah je la...

kesimpulannye... I-City ni cantik la pada waktu malam... n sesuai la yg photographer sbb dapat amik gambar cantik2.. pastu hasilnye pun mesti wallah... cuma mungkin org cam saya yg suke dok umah... (yg jakun macam tak penah tgk lampu) skali skala ok la kot.. lagi plak.. tak tau la kalu org yg penah pegi tu rasa ke tak ngan apa yg saya rasa.. tempat tu panas gilee... satu round je dah membuatkan kitorang bermandi peluh.. tak tau la ngan org yg dok dating kat sana dari maghrib sampai tgh malam...
bagi 1st timer... pegi la.. atlis kalu org tanya.. korang leh jawab.. "heheh.. aku dah g dah I-City tu.." cam saya ni nama je kampung dekat2 situ.. tp member yg dok kat utara nun.. dah sampai situ.. saya yg dekat tak sampai2.. so pas ni saya leh cakap kat dia, "aku dah sampai sana dah.. hahahah.."


Ads Click!







































Wednesday, June 9, 2010

.: perpisahan itu pasti... yg kekal adalah persahabatan :.


yg bertemu pasti berpisah...
tapi persahabatan kan tetap kekal selamanya...
this is what we called friendship...

walau jauh di mata...
tetapi dekat di hati...


gift and special card made by 'all my best friends @ stats'... siyes... terharu sangat... apa la ada paada hadiah.. yg penting korang tetap kawan yg terbaik...



bila tengok gambar ni.. jadi rindu pada opis lama... dulu 5S menjadi tonggak.... Semak, Sampah, Sarap, Sepah, Selerak... now kat opis baru ni mengamalkan 5S (yg betul nye la... takde maknanye nak campak2 kertas cam dulu.. meja clear siott.. hahahaa...)

special thanks to SHA, JUNET, ITAKE, FERRY, AZWAN, JERRY, AZLAN, SHAM, LAILI, EN HASSAN N SIPOTT... kenangan antara kite selama 7 tahun takkan dilupakan... gado2 manje... gosip2 liar, raba2.. wakakaka... semer tu cam dah jadik lumrah selama di stats.. tp di sini.. oh.. tidak lagik.. kuangkuang... n semer tu akan tetap di sisipkan dalam kamus hati ini... (^_^)

owh.. apakan di dalamnye? (aku tau kotak ni korang kebas dari mana... eekekkee..)

kain pasang... i loikee.. dah lama nau tak tempah baju... hehari balik lambat... mana dan nak tempah baju... ingat dulu... time jualan kat bawah.. tetiap bulan beli kain pasang.. 3 pasang RM50... perghhh.. sampai penuh lemari ngan kain pasang sesaje... buatnye tak bebila.. ekekke.. kenangan.. kenangan...

Ads Click!























Tuesday, June 8, 2010

.: our farewell :.


3 Jun yg lepas... ex-officemate telah menganjurkan farewell utk saya n mai... terharunyeee... walaupun dah 5 bulan bertukar.. tp masih ada yg ingat... inilah namanya persahabatan yg sejati.. tengs korang... terharu gile.. :(

farewell ni di buat di Pizza Hut, Alamanda.. perghh.. korang... kata nak g Warisan je.. buat suspens je...
me, ferry, june n ita... 4 budak tembun.. hahahah... lantak la kan.. janji hepi.. n we are hepiii.. hip.. hip.. hooreyyyy... ;)
majlis di mulakan dengan kata2 aluan dari KETUA KAMPUNG DUSUN aka LAN KATIK... opss.. selamat pengantin baru ye... tak sangka plak Lan datang.. kalu tau kitorang dah prepare adiah kawen utk Lan.. hehehe...



antara jejaka2 teknikal yg hadir... sham, jeri n tuan...

dah la belanja makan.. siap ada adiah lg.. isk.. isk.. adiah dia.. pakej penginapan di rumah WAN FERRY selama sehari semalam WITH BREAKFAST NASIK GORENG DATONG... ekekke..

3 orang gile kentang....


hirzi... yg tetiba datang memenuhkan ruang kosong yg ada kat meja... rezeki ekau la dik.. :D ops.. apa barang plastik mcD kat pizza... tu telah ditempah khas utk tim saya.. :)
** yg tak ble bla... order 3 set mcChicken.. yg lain semer complete.. tp kurang 1 mcChicken.. sian dorang.. kena share.. takpe la.. sharing is caring maa.. ;)

all of us... junet yg amik gambo ni rasa... momen2 gini susah nak dapat... pas ni tah bebila tah dapat jumpe korang2 lg... selagi opis sebelah2... selagi kaki masih larat nak menapak ke parcel sebelah.. dun worry.. tetiap bulan time jualan akanku singgah ke sana.. hikhik..



Ads Click!
































Monday, June 7, 2010

Sunday, June 6, 2010

.: special celebration for Epul :.


walaupun orangnya dah takde... tp still terasa kehilangannya... :( we at STM ada satu acara wajib setiap bulan.. n sometimes.. setiap minggu (macam bebaru ni.. pas sorang.. sorang yg kuar.. kering airmata ni.. :( siap warning ngan yg lain.. sesape nak kuar.. jgn dalam masa terdekat.. kompem kang saya kena transfer kat spital mata sbb bute... mana idaknye.. asik nangis jeee.. )
yg ni antara yg sempat saya celebrate la.. special dedication tu Epul, my staff @ Tim Teknikal... lahaii.. so happy dia dapat kerja tetap.. tapi pada masa yang sama.. gugur jua airmata kerana he's very dedicated on his work... n the thing yg membuatkan saya menangis teresak2 adalah kerana ucapannye... isk.. isk.. saje je nak kasik akak nangis... :(
walaupun baru beberapa bulan kitorang bekerja dalam satu tim.. tp they all sangat komited... jasa korang hanya Allah je la yg dapat membalasnye...
back to the stori... time ni saya celebrate all my team sempena Epul dapat kerja tetap... and as 1 team.. of course la kitorang g beramai2... masa ni dah plan baek punye... pastu tah cemana tah.. kureng sorang sbb ada hal lain.. takpe.. next time kite together2 pegi 1 team k.. ;)
agenda hari tu.. alemak.. lupa ar ari apa.. kena check balik tiket ni... tgk wayang n makan2... since takde cite best time tu.. kitorang tgk FURRY VENGEANCE... memula si Faidzul ni ajak tgk citer seram.. isk.. isk.. apa barang tgk citer seram... dah la saya ni penakut tak ble bla... so, tukar plan.. tgk citer kelakar.. :P
since saya balik kul 5.30pm.. so, segala plan kena buat after that time... after settle a few thing at office and home.. so gerak la g alamanda...
ni kaki2 wayang... dari kanan Epul, Ali n Faidzul... rasanya position duduk tu sama je macam masa tgk IRONMAN 2 ari tu..


dari kiri, Bob n Dr Love..

dari kiri Epul, Ali (korang tgk apa tu?), Faidzul n saya..

habis tgk wayang.. agenda seterusnya of course makan la.. kembung perut makan popcorn.. nak makan nasik gak... so, saya bawa dorang ke tempat kegemaran saya... heheh.. RASAMAS... dulu kini dan selamanya.. my favourite place.. :)

saya n org yg diraikan...

memasing muke selenge... muka penat, muka letih.. macam2 ada... mana idaknye.. dari opis terus ke sini.. takpe la.. masing2 ada bahagian masing2.. sesape yg ada rezeki dapat kuar dr STM, akan dapat portion yg sama... sbb korang adalah tim yg terbaik... n as i mentioned before.. i can imagine my life at STM lepas korang takde... i wish all of you will get the best position later on.. as i wish all of you can stay right beside me at STM as permanent staff. Tapi... mmm... apakan daya... saya cuma KULI...
Terima kasih banyak2 pada Epul yg banyak berjasa pada jabatan n pada STM khususnya... moga terus sukses ditempat baru n jgn lupa kitorang kat sini... ;)
Ads Click!




















Saturday, June 5, 2010

.: 6th Wedding Anniversary :.


5 Jun... it's our 6th wedding anniversary... diam tak diam.. dah 6 tahun kami bersama.. dengan seorang anak kecil yang semakin hari semakin petah berkata2.. tak larat acik nak layan... dari mainan sampai la ke adik.. semer dia dah mintak dah... adeih....

perlu ke cite detail kisah cintan cintun ni? tak yah la kot... kitorang bercinta pun alakadar tak ble bla.. :P setahun lebih kenal tak penah jumpe... takat tepon2 je... 1st time jumpe pun sbb dia terlebih berani datang umah jumpe mak ayah.. dah lepas satu level.. baru la dia jumpa saya secara 'live'... selalu saya tanya dia.. "why me?" n the precious word yang bisa membuatkan saya mengalirkan airmata.. 'awak mungkin bukan yang pertama singgah dihati saya, tapi insya allah akan menjadi yang terakhir..'
well.. i'm not the perfect person physically or mentally.. n not really a good person n sometimes selalu berfikir, 'i'm not deserve for anyone...' tp takdir Tuhan telah menemukan cinta ADAM dan HAWA... moga ia adalah cinta yang abadi...

Ads Click!


Friday, June 4, 2010

.: 4 Jun 2003 :.


hiks... saya bercuti hari ni... cuti apa? hehehehehe... saya mmg bercuti pada setiap tarikh 4 Jun dan 5 Jun pada setiap tahun since 2004. Banyak kenangan manis bulan Jun ni sebenarnya...


4 Jun ni adalah tarikh saya mula2 terikat sebagai kakitangan awam bermula dari tahun 2003. Masa first time dapat call dr JPA kata soh amik offer letter tu.. mmg terkedu sgt2... siap leh cakap kat diri sendiri.. eh... dapat ke? ingat tak dapat.. :P ye la.. masa interview takde la prepare sangat... cuma masa tu yg penting nampak konfiden la kan... n luckily soklan dia takde la maut sangat cam org lain nye soklan..


masa g amik offer letter tu siap sesat barat kat putrajaya.. hahaha.. ngan tak penah masuk putrajaya tu.. n masa tu byk jabatan yg masih baru lagi dipindahkan ke putrajaya.. mmg jalan tak jammed... lengang gile.. tu yg sampai sesat barat tu.. :P


dah masuk parking kat Parcel C tu pun.. siap sesat2 carik mana la bangunan JPA.. siap salah masuk bangunan SPA lagik.. nampak sangat tak pandainye masa tu.. hahaha.. pas amik surat, ngan tak sabo2 bukak surat... tgk kena lapor diri kat Pusat Sains Negara, Bukit Kiara. masa tu dah excited.. kononnye Pusat Sains Negara tu ala2 NASA la.. ye la.. masa tu budak lagi.. baru 21 tahun maaa....


time lapor diri tu.. tgk ramai la mak pak yg sama2 antar anak masing2 utk lapor diri.. masa ni rasa cam tgk mak pak antar anak2 g sekolah berasrama penuh pun ada... siap ada beg ala2 AF.. ngan budak2 tecit semer ada la...

besa la.. masa taklimat macam2 la pasal undang2, etika perkhidmatan awam dll yg diberitahu.. rupanye, kat sana cuma lapor diri je.. penempatan tak dapek lg.. huk oloo.. masa tu dah excited dah.. kekonon keje kat Pusat Sains Negara, dapat tgk bulan, bintang2.. planet2... wakakka... siot tul.. buta2 kena tipu... :P (tu sebenarnya sbb tak tau...)


dah nak petang2 tu... barulah sesi penyerahan surat penempatan.. masa ni masing2 berdebar2.. yg dari negeri.. berharap dapat penempatan kat negeri.. masing2 menunggu dengan penuh pengharapan... nama dipanggil satu demi satu.. sampai turn je.. cepat2 g amik surat.. cepat2 bukak surat... terus jerit, "eh.. aku dapat kat Jabatan Perangkaan..." pastu dengar la jeritan sore2 lain.. mewar-warkan penempatan dorang.. yg tak ble bla tu.. dah hepi2 dapat penempatan.. leh tanya kat member sebelah.. "eh.. Jabatan Perangkaan tu buat apa ek??? tak penah dengar pun..." ekekke..

dan disitulah saya berkhidmat selama 7 tahun... suka duka berkhidmat dalam perkhidmatan awam.. n di Jabatan Perangkaan khususnya.. banyak kenangan manis pahit... yg takkan sekali2 dilupakan...

dan akhirnya.. saya di sini.. bercuti menikmati ulangtahun perkhidmatan saya sebagai kakitangan awam selama 7 tahun....

I missed my 5S place which is :
Sepah
Semak
Sampah
Sarap
Selerak



Me.. pelopor 5S (seperti di atas) paling berjaya di BTM.. hahaha...

Ads Click!


Thursday, June 3, 2010

.: kisah badrul yang malas :.


Iman sangat sukakan ini... tak sangka... hasil kerja Jono utk final projek sem akhir dulu dapat dinikmati oleh Iman... :P
owh.. sile abaikan tempat yg agak semak tu ye... :D











truly, Jonoz...

** tak ramai dah org panggil MJ skang... rasa budak2 JMTi je kot yg panggil MJ coz ada clash panggilan nama ngan maz lampir... now kat opis ni pun sedang dalam proses menukar nama MAS ke MJ coz ramai benau nama MAS ni... isk.. isk.. apa glemer beno nama MAS ni.. bak kata Pidot.. masa itu MAS... n MAS itu saya... hehehehe...




Ads Click!