Saturday, January 29, 2011

. : The Other Side Of Me :.


saya ingat lagi...
pertama kali saya menangis kerana dibuli kerana tanda lahir saya adalah ketika saya berumur kira2 5-6 tahun...
masa tu belum start tadika pun lagi...
lagi plak masa tu mana de nurseri cam skang ni....
masa tu mak tak keje...
kira buat keje2 kampung je la...

tatkala saya dibuli, saya adalah seorang yg mudah menangis...
stended la... kalu dh kena buli.. mesti nanges kan... :P

tapi dulu saya salu kena buli sbb tanda lahir tu satu...
pastu masa tu budak2 hingusan lagik....
muke tak boleh bla...
dh la mmg tak lawa...
ngan comot sana sini...
tak sah kalu dalam sehari tu tak main parit...
tu lom agi g belakang umah...
korek tanah amik cacing...
pastu letak dalam tin...
then panaskan bontot tin...
pastu sorak ramai2 tgk cacing tu menggelupur kepanasan...
campur ngan campuran tanah skek...
cam best je main masak2 cacing dulu...
kikikikikikiiii....

ntah nape... tetiba je rasa nak bercerita pasal menda ni... mungkin sbb Iman dh besar... dh pandai berkata2... dh banyak bertanya... dh reti perasaan malu.... dan mungkin sebagai persediaan jua utk saya di masa akan datang...




Ads Click!

Friday, January 28, 2011

.: Position Closed :.


merujuk kepada jawatan kosong seperti di bawah, sukacita dimaklumkan bahawa permohonan utk jawatan tersebut telah ditutup.

calon-calon yang akan ditemuduga akan dimaklumkan melalui telefon. :)



Ads Click!

Tuesday, January 18, 2011

.: Jawatan Kosong ~ Update 18 Jan 2011 :.


:TELAH DITUTUP:

Jika anda mempunyai kriteria seperti berikut, sila hantarkan resume anda kepada gadisku81@gmail.com :

Jawatan : Juruteknik Komputer FT17 (PKS)

~ lelaki / perempuan
~ mempunyai asas baikpulih PC
~ berketrampilan menarik
~ berdaya saing
~ boleh bekerja lebih masa
~ boleh bekerja secara berkumpulan
~ kelakar dan mempunyai humor

Kekosongan : 1 orang

Jawatan : Pembantu Tadbir N17 (PKS)

~ lelaki / perempuan
~ mempunyai asas Microsoft Office
~ boleh bekerja lebih masa
~ tahan dengan tekanan kerja
~ berdaya saing

Kekosongan : 3 orang

sebarang pertanyaan boleh terus ajukan kepada saya.... ;)


Ads Click!




Thursday, January 6, 2011

.: tengs Mr. Ekk :.


ni part of come back gak kot... :D

since tetiba cam ada byk menda nak cite... tp slow2 le... skali harung rasanya x dan nak citer semer utk 1 malam...

alkisahnye citer ari ni adalah berhubung ngan kes penggantian drive shaft tu... akhirnye... cintaku padanya adalah lebih dr itu... tp setelah mendapat bantuan teknikal dan khidmat nasihat secara percuma dari officemate.... so, akhirnya... dengan bantuan mereka jua... saya telah menukar drive shaft cintaku dengan jayanya.... yeahhhh....

agak seksa gak nak bawa keta ke kedai pomen kt puchong nun... dh la LDP tu adalah antara laluan yg sibuk ngan keta zaaasss sana zaaasss sini kemain laju2.... pastu acik plak bawa keta selaju 60kmj... tu dh paling laju dh sbb takut drive shaft jatuh tetengah jalan sape nak angkut plak... wawawaaaa...

sian plak kt keta toyota kt depan yg kena bawak keta seselo kancil patah kaki di belakang... escort katanyee... lahaiii... sesangat rasa bersalah sbb tau dahhh... musti keta lalu lalang akan berkata2... seperti mana kata-kataku... "huh... keta je beso... tp bawa slow gile..." wawawaaa... jgn marah yee...

makasih jua kepada officemate acik yg sudi mengangkut membantu... kalu tak... buta2 je acik kena RM1840 yg sangat murah itu.... jasamu dikenang.... walaupun acik tau kamu tgh sedih... tp ceria-ceriakanlah dirimu... kebahagiaan itu akan datang... cuma tak tau bila....

so... pas ni acik dh leh kembali jadik minah rempit... dh lama x bawa keta lelaju... skali tekan 80kmj.... 2 kali tekan tetiba dh 120kmj... sampai Iman pun marah... soh bawak keta slow2... hahahaa... tu je la takat yg leh tekan... kalu tekan lebih lg... jadik keta terbang kang....

puas? puas gile... again.. tengs to Mr. Ekk... tanpamu... tak kije la acik esok...


Ads Click!



Tuesday, January 4, 2011

.: Cinta RM1840 :.


entry pertama tahun ini adalah sangat menyedihkan....

oh cintaku...
kenapa la time ni la kamu nak buat pasal....
adakah kamu x puas hati dibawah jagaanku...
atau selama ini aku x cukup menatang kamu bagai minyak yg penuh???

why....
why........
why.............

di saat diriku amat memerlukanmu...
disaat itu kau meragam...

4 tahun kita membina cinta....
4 tahun kita bersama...
masuk tahun ke-5....
kau buat hal...
kau buat macam2 karenah....
sehinggakan aku merasa deritanya....

demimu cintaku...
ku sanggup melaburkan RM1840...
demi untuk menukar...

drive shaftmu....



uwaaaa... kopak acik bulan ni.... drive shaft keta dh koyak.... g perodua kata kena tukar drive shaft... baru nak tukar sebelah dh RM1840.. kalu dua2 belah.... adeihh.... kurus acik..... :nanges:
demimu cintaku.. jangankan RM1840... RM18,400 pun acik sanggup....
takpe la... sabar ye keta kesayanganku.... kasik acik kumpul duit dulu... kang acik kasi tukar drive shaft baru....
utk sementara tu... tolong bersabar yee..... plisss... plisss... plisss....

Ads Click!



Monday, January 3, 2011

.: rindu :.


saya adalah sangat rindu nak update blog saya yg dh bersemak dan penuh dengan serigala, rimau, gajah, tenuk, tapir dan macam2 binatang peliharaan saya di sini....

saya juga adalah sangat rindu pada kawan2 blogger saya...


Ads Click!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...