The Other Side of Me

Inspired . Plan. Travel

Follow Saya

Instagram Instagram Facebook Page Twitter

Jemput follow ye ^_^

Monthly Pageviews

Disclaimer

Semua gambar dalam blog ini adalah hakmilik www.anilwanina.com, kecuali jika dinyatakan. Sebarang salinan, cetakan semula, terbitan semula semua gambar dari blog ini tanpa kebenaran pemilik blog adalah dilarang keras. Sekiranya anda ingin berbuat demikian, sila minta kebenaran pemilik blog ini terlebih dahulu.

Mungkin saya tidak nampak, tapi Allah Maha Melihat dan Maha Mengetahui apa yang anda lakukan.


Wednesday, November 7, 2012

hanya kerana berada di atas


bila kita berada di atas... berebut2 org nk kenal ngan kita, berebut2 org nk kawan ngan kita.. walaupun sedar diri ni tak la semenggah mana.. tp tu la.. hanya kerana kita berada di atas...

bila kita berada di atas, kadang kita lupa apa yg ada di bawah... dan sesekali terjatuh ke bawah.. membuatkan diri rasa kehilangan, 'down', lemah semangat..dan bila berada dalam keadaan itu, sukar utk kita naik  semula ke atas... pengaruh org sekeliling, persekitaran yg tak membantu.. mm.. 

bila kita berada di atas, banyak kelebihan yg kita perolehi.. org pandang tinggi pd kita.. org jadikan kita sebagai role model.. org jadikan kita sebagai benchmark.. org mnta tlg kita jd mentor.. org mnta kita bantu mereka..

kesimpulannya, kita hepi bila berada di atas...

tatababai

0 orang suka:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^