retiss 1MOCC

minggu ni sangat bz.. bukan bz ngan keje hakiki yg mmg dah sah2 takde keje sangat.. huhuh.. tp mnggu ni bz ngan latihan koir sempena Pelancaran 1MOCC.. apakah itu 1MOCC.. tu nanti kita cite kendian ekk.. 

since lokasi pusat panggilan ini akan berpusat di Perbadanan Putrajaya, makanya MAMPU dan Perbadanan Putrajaya telah bekerjasama dan pasukan koir dari MAMPU dan Perbadanan Putrajaya juga telah dilantik dengan rasminya menjadi pasukan koir pertama yang akan menyanyikan lagu 1MOCC

sepanjang minggu ni, latihan kami agak tight since kami dimaklumkan ada lebih kurang 3 lagu wajib yg akan dinyanyikan termasuk lagu 1MOCC tu.. 3 lagi adalah lagu simpanan katanya.. dh macam retis plopp...(perasan jap)


hari pertama latihan, kami memulakan latihan dengan latihan pernafasan, bubling dan macam2 lagi.. naik kebas bibir ni buat semer tu.. tp takpe la.. katanya belajar kan.. ni tgh buat bubling.. tersembur2 air liur.. maklum la.. x biasa buat.. ada yg dh lama x buat.. cm saya mmg sah2 le x pandai.. tp buat la juga.. heheh


ni adalah pasukan sore soprano katanya.. Ada 4 kategori suara iaitu Soprano, Alto, Base dan Tenor. Saya adalah Alto.


Antara pasukan koir MAMPU yg menghadiri latihan...


ni tgh tnggu team sore Tenor 1 berlatih.. so, inilah kije kami.. amik gambo.. gosip dan lain2.. hahaha


ini adalah antara team koir dari Perbadanan Putrajaya.. sangat friendly..


team sore Tenor 1 sedang berlatih... 


lagi aksi amik gambo... pantang nmpak org pegang phone.. cmni la gayanya.. untung laaa.... :P








Share on Google Plus

About Anil Wanina

Hi, I'm Anil. A full-time Assistant IT Analyst with passion on traveling. Write about travel, lifestyle, parenting, food, beauty, and event.

0 9 orang peminat :

Post a Comment

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^