Friday, November 16, 2012

sakit 5 hari

pagi..

saya menulis lagi hari ini... good news... i'm getting better... alhamdulillah... seriously, keracunan makanan kali ini adalah yang paling buruk yang pernah saya alami.. tak pernah saya kena cirit birit + muntah2 + kekejangan perut + demam panas dalam masa yg sama selama 5 hari berturut-turut..

semalam juga saya dimasukkan ke hospital kerana almost dehidrat... maklum la dh 4 hari x mkn beb.. makan je muntah.. makan je buang.. apa yg tinggal? so, kena la masuk spital.. dh masuk spital.. kena masuk air lg.. sakit woo masa dia drip tu.. hukhukk... tp tahan mata tu... jgn nangis...malu.. dh tua2 cucuk sikit dh nangis.. :P since ceri beri dh berlarutan smpai 4 hari.. dia masukkan 2 beg air..



sebab utama saya suka hospital putrajaya ni sbb dia sangat teratur.. ruang kecemasan dia juga lebih kemas dan yg penting.. staff nurse dia sentiasa tersenyum.. moga sentiasa senyum ye..

saya berada di Jabatan Kecemasan dari jam 1 petang dan pada jam 4 petang baru dimasukkan ke wad kecemasan.. kenapa lambat? sebab masa tu ramai baby kena kuning, baby asma dan sebagainya.. ikut keutamaan.. saya ni so so je.. so xde la penting sgt.. yg penting dh beransur sihat kan...saya dok wad kecemasan tu dari jam 4 ptg smpai malam..tak ingat kul bape.. ada kul 9 kot..dh la kt wad kecemasan tu sejuk gilesss...seb la bawa sweater kalu x dh menggigil kesejukan dlm nun..selimut pun x bape tebal kan..


 so pas doktor check bagai..saya pun dh bole pulang.. yayyy...yayyy... yayyy..tgk byk giloss darah yg kuar nun pas buka drip.. atoii.. berbekas smpai skang..antara sbb nape saya tak suka masuk air... sakit wooooo....


sampai umah ngadu kat acik.. takit...takitttt...tp apakedehal...untung laaa... org sayang... :P


inilah.. dugaan yang Allah berikan kepada saya dan juga rakan-rakan saya yg lain.. since saya juga sudah beransur sembuh.. moga rakan2 yg lain juga beransur sembuh ye..well.. kuar masuk tandas tu still ada lg la.. muntah juga still ada.. cuma tak sekerap sblm ni...

memang la.. masa sakit, macam2 kita rasa... rasa nk mati pun ada.. tp dalam pada tu, saya selalu ingat.. bila kita sakit ni.. semua dosa-dosa kecil kita Tuhan gugurkan dari badan kita.. sebab tu bila kita sihat badan kita segar..lagi pula, ini baru sakit 5 hari.. belum sakit tua, apatah lagi sakitnya bila malaikat maut tarik nyawa kita..

buat kawan2 saya yg masih kt spital.. ecah dahlan.. semoga cepat sembuh tauuu....makan ubat tu.. xmo cengkelat.. :P

okiesss...

tatababai


Anil Wanina
Anil Wanina

I'm a full-time Assistant IT Analyst with passion on travelling. Write about travel, lifestyle, parenting, food, beauty and event. Give some love and good comments so we can share thought and experience together. ^_^

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^