The Other Side of Me

Inspired . Plan. Travel

Follow Saya

Instagram Instagram Facebook Page Twitter

Jemput follow ye ^_^

Monthly Pageviews

Disclaimer

Semua gambar dalam blog ini adalah hakmilik www.anilwanina.com, kecuali jika dinyatakan. Sebarang salinan, cetakan semula, terbitan semula semua gambar dari blog ini tanpa kebenaran pemilik blog adalah dilarang keras. Sekiranya anda ingin berbuat demikian, sila minta kebenaran pemilik blog ini terlebih dahulu.

Mungkin saya tidak nampak, tapi Allah Maha Melihat dan Maha Mengetahui apa yang anda lakukan.


Tuesday, December 18, 2012

Hatyai Escape : Part 1


pada mulanya, trip ke Hatyai ni nak buat lepas raya katanya.. pastu, tah camne.. asik drag je sbb masa tu saya pun tgh sibuk ngan kelas n exam bagai... pastu plak.. memula weols plak nk naik keretapi je.. tp memikirkan perjalanan yang agak panjang dan tempoh masa plak tak mengizinkan.. so kami pun tukar plan naik flight je.. 

flight AirAsia yang kami naik masa ni agak penuh juga la... nak kata musim cuti tak juga.. tapi mungkin dorang pun amik cuti cam kami gak kot.. huhu..


antara ahli rombongan katanya.. kami buat style backpackers je.. takde amik luggage.. hehe.. jimat skek.. :P


sampai di Lapangan Terbang Antarabangsa Hatyai, driver hotel dah siap2 menunggu..alhamdulillah.. walaupun dia tak pandai speaking English.. tapi dia sangat baik..kebetulan masa kami sampai tu.. tgh hujan.. so mmg dari airport sampai ke van hotel tu dia payungkan saya.. baikkan.. kan kannn.. :D perjalanan dari airport ke hotel dalam 20 minit camtu.. kt luar plak hujan renyai2.. so mmg masa tu bajet nk jalan pun susah.. tp nak seribu daya.. takmo seribu la dalihnya kan...


sampai je hotel.. saya uruskan check in utk ahli rombongan.. short briefing skek pasal aktiviti apa nak wat lepas ni.. pastu baru naik bilik... bilik dia ok la.. saya ada amik gambar tp kena cari balik.. bilik dia besar, katil dia pun besar... huhuh.. pas rehat n wat la apa yg patut dalam 20 minit camtu.. kami pun kuar g cari makan..

memula tu nk cari Restoran Hamid tapi tah cmne tah tak jumpa... perut dah nyanyi2 dh... last2 kami g Restoran Rocky.. nk g situ pun jauh gak dr hotel tp belasah je.. dah la ujan renyai2...


muka suci katanya tgh tunggu makan.. huhuhu 
menu dia x la banyak sangat tp yg pasti, sambal belacan dia sangat sedap.. bertambah2 kitorang mnta sambal belacan nun..

pas abes makan, ada la pakcik kt kedai ni dia offer kami amik tour guide kt dia.. bawa kami jalan2 ronda2 satu hatyai smpai lebam.. hanya dengan kos THB750,000 sahaja..terus kami setuju.. huhu.. then dia offer antar kami balik semula ke hotel naik tuktuk dia secara PERCUMA.. hihihi.. jimat.. jimat... dh la masa tu ujan.. so sangat berbaloi2 la... 

till then, tatababai


0 orang suka:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^