Sunday, December 23, 2012

Hatyai Escape : Part 4

last day kat hatyai.. kami tak kemana2.. cuma nak habiskan duit ngan soping menda merapu2 je.. :P so, nak cite sikit2 pasal makanan kat sini.. :)


ni kacang rasanya.. sedap.. rasa sekali nak lagi.. 


kat area Lee Garden.. ada banyak gerai jual makanan ni.. udang dia besar2... memang tergoda laa... antara sebab mesti return semula ke Hatyai adalah sebab makanan dia.. hahaha


ni antara yang terbaik.. pulut mangga.. pertama kali saya makan pulut mangga dan sampai sekarang sangat teringin nak makan.. kat sana pulut mangga ni dijual ikut saiz buah mangga.. lagi besar buah mangga tu.. lagi mahal la dia.. tp tak la mahal sangat.. harga dia dari THB50 ke THB80 sahaja.. 



utk yang tak tau.. mcD di Hatyai TIDAK HALAL ye.. sila ambil maklum.. kawan saya bape kali request nak g mkn kat mcD tu..tapi saya cakap tak halal.. dia punya teringin nak makan mcD tu sampai cakap kalau dapat aiskrim pun jadi la.. tapi dah TAK HALAL.. so.. faham-faham sendiri la.. tapi last2 dia tak beli pun.. yang geram tu.. balik KL tak teringin pun nk makan mcD.. hahahaha


ni penat soping.. ni soping kat Lee Garden. saya beli 2 pasang kasut.. hahaha.. tapi skang ni spasang tu je elok lagi.. lagi sepasang dah putus.. :P ok la.. bertahan selama 8 bulan.. :D

 

ni keje rizal.. sementara menunggu nk checkout... 


dan akhirnya bertolak balik ke LCCT...


makanan dalam flight.


dan akhirnya.. kami tiba dengan selamat.. alhamdulillah....

till then... tatababai



Anil Wanina
Anil Wanina

I'm a full-time Assistant IT Analyst with passion on travelling. Write about travel, lifestyle, parenting, food, beauty and event. Give some love and good comments so we can share thought and experience together. ^_^

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^