The Other Side of Me

Inspired . Plan. Travel

Follow Saya

Instagram Instagram Facebook Page Twitter

Jemput follow ye ^_^

Monthly Pageviews

Wednesday, December 12, 2012

Melawat 1MOCC


salam satu malaysia

dah lama tak update blog walhal banyak je nk update... seperti sedia maklum, 1MOCC baru je dilancarkan kira-kira sebulan yang lepas...

dan ini adalah kunjungan saya yang pertama kali ke 1MOCC yang berpusat di Perbadangan Putrajaya.



suasana dalam 1MOCC.. Pegawai Khidmat Pelanggan di bahagikan kepada beberapa unit seperti Unit Emel, Unit Media Sosial dan Unit Eskalasi yang masing-masing mempunyai senarai tugas masing-masing. 


antara pelawat yang datang.. kami la tu.. :P


antara unit-unit yang terdapat di dalam 1MOCC



ni iBoard yang memaparkan berapa ramai staff yang ada, berapa jumlah call dan semua maklumat tersebut di kemaskini secara berkala dalam iBoard ni.. canggih tak? :P


semasa melawat 1MOCC tu, saya sempat melawat Bilik Operator yang terdapat dalam bangunan Perbadanan Putrajaya tu. Apa ada dalam tu?

 

ni dia.. semer maklumat CCTV, maklumat lalulintas di Putrajaya semer ada kt sini.. so kalu sape-sape yang melanggar lalulintas kt Putrajaya ni.. petugas-petugas kat sini la yang akan tengok.. biasa kalu kita tgk ada eksiden bagai kt Putrajaya ni.. dorang ni juga la yg akan tengok..



secara keseluruhannya, saya boleh nampak keefisyenan Perbadanan Putrajaya dalam memantau lalulintas di Putrajaya tanpa menggunakan ramai kakitangan bertugas di atas jalan. semuanya di hujung jari sahaja.dengan cara ni, ia dapat menjimatkan kos petrol, OT pegawai dan macam-macam lagi..huhu... dah macam reporter plak ekkk... :P okiesss



tatababai





0 orang suka:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^