The Other Side of Me

Inspired . Plan. Travel

Follow Saya

Instagram Instagram Facebook Page Twitter

Jemput follow ye ^_^

Monthly Pageviews

Disclaimer

Semua gambar dalam blog ini adalah hakmilik www.anilwanina.com, kecuali jika dinyatakan. Sebarang salinan, cetakan semula, terbitan semula semua gambar dari blog ini tanpa kebenaran pemilik blog adalah dilarang keras. Sekiranya anda ingin berbuat demikian, sila minta kebenaran pemilik blog ini terlebih dahulu.

Mungkin saya tidak nampak, tapi Allah Maha Melihat dan Maha Mengetahui apa yang anda lakukan.


Thursday, December 20, 2012

Travelling Tips : what to wear?



assalammualaikum...

ritu saya ada post pasal Travelling Tips : Season In The China kan.. so kali ni.. saya nk share plak pasal outfit yang sesuai utk travel pada musim sejuk...

since travel kali ni adalah 100% ikut travel agent.. so takde menda la yg saya nk fikir sangat.. cuma fikir pasal outfit apa nk pakai.. which kena wat research sikit skang kat sana musim apa.. pastu of course la bawa duit utk soping... huhuh.. 

so.. kali ni, nak cite sikit pasal apa pakaian yang sesuai untuk di pakai ketika travel.. since kali ni saya akan ke China dan kebetulan musim Sejuk pulak tu.. so, of course la outfit dia mesti la yg tebal2 kan...huhu.. so saya ada tanya kat forum, dan baca beberapa travelogue blog, dan macam-macam lagi... kalau baca semua.. mmg banyak la menda nak bawa kan.. lagi2 ini first time saya g melancong kt tempat sejuk.. dah sah2 kena beli kan.. so haruslah berjimat cermat sikit.. ;)

dalam survey2 tu.. dok berangan nak pakai semer kaler pink.. hahahhaa... so, ini antara outfit yang mesti pakai.. kalau tak pakai memang beku la ko kat sana....


sarung tangan.. make sure sarung tangan tu kaler pink.. hahaha.. tak la.. make sure sarung tangan tu adalah sarung yang tebal.. klu cm yg beli kat Daiso tu memang tak lepas le.. confirm sampai sana gigil2 dah...


lined shoes..kalau boleh yang jenis boot cmni sebab ia dapat elakkan kaki kita dari kena frost bite katanya.. pastu klu pakai boot sesaje tak leh ar.. kena la pakai stoking.. stoking yang dicadangkan adalah stoking bulu.. 


bubble winter jacket..ada sesetengah kata perlu.. ada sesetengah kata tak perlu.. depends sebenarnya.. 


overcoat.. kalau dapat cari overcoat yang cover skali untuk winter jacket.. lagi bagus.. tak yah la nak pakai baju berlapis2 lagi.. tapi overcoat ni cantik kan... sangat jeles wokeyyy... 


wool dress.. yang ni sangat perlu sebab kain jenis berbulu ni dapat memanaskan badan kita.. so takde la kat sana menggigil2 kesejukan...

till then.. tatababai




0 orang suka:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^