The Other Side of Me

Inspired . Plan. Travel

Follow Saya

Instagram Instagram Facebook Page Twitter

Jemput follow ye ^_^

Monthly Pageviews

Saturday, February 2, 2013

Musim Salju di Beijing - Part 6


ni la kilang kristal tu.. cam kilang lama..


pas tengok2 kristal tu.. keluar la kita.. wat pe tnggu kat dalam lama-lama kan.. kang terpengaruh plak beli macam2.. :P so kt luar tu ada abang ni dok tawar ngan chinese tu utk beli alat magic ni.. bukan magic apa pun, cm barang utk wat silap mata..


so chinese ni tunjuk la cara cmne guna barang silap mata tu.. abang ni pun nampak cam berminat.. tapi bila dah tawar2.. abang ni xmo beli plak.. huk oloo.. 


chinese ni marah le..dok tarik2 abang tu.. pastu mula la kuar kata-kata kesat.. di kejar abang tu sampai abang tu naik bas.. sabo je la... hahahah

tips kat sini, kalau dah tawar kena beli.. ni dah tawar sampai harga murah n penjual pun agree ngan harga kita.. tetiba kita xmo beli.. tu yg dorang marah tu.. kalau xmo beli.. jangan tawar... lagi senang jgn tanya harga.. sbb kalau dh tanya harga confirm dia akan soh tawar.. huhu

so, destinasi seterusnya adalah Ski World.. entrance fee adalah sebanyak 20 Yuan..kat sini harga utk main harga lain.. so, saya masuk je la tgk org main.. x main pun.. hihihii


amik gambar dulu.. masa ni cm excited gile nampak snow.. walaupun snow tu dh keras tapi excited gak.. hahahaa


pokok dia ni kalau tinggi confirm ala2 winter sonata.. huhu.. sangat teruja tgk semer ni depan mata.. maklum la.. kt Malaysia mana de seme ni.. even kalau tgk kt Snow World Genting pun x sama.. :P


bergambar di entrance Ski World.. :)


main2 campak salji.. hahaha.. masa ni sejuk giloss.. menggigil tak hengat..


tgk pokok dia.. diselaputi salji.. sangat cantik.. kan.. kan.. kann..


ni la lapangan ski.. walaupun panas nampak matahari.. tapi sebenarnya sejuk ye adik adik...jangan terpedaya ngan matahari atas kepala nun.. heheh


ni tempat simpanan ski.. sape nak main bayar dulu.. then baru amik kelengkapan semer ni.. dan main.. ada orang yang akan ajar main ski ni tapi bayar asing.. #banyakbetulkenabayar.. pandai dorang carik duit kan.. kan..


mari melompat beramai-ramai.. yehaaa...


sementara menunggu rakan-rakan yang lain abis main ski.. saya dok je kt cafe dalam Ski World tu.. and minum segelas Hot Chocolate.. selama kat sana, minuman panas adalah favourite ye..nampak ais memang tak laku..


ngapp.. makan dia.. sejuk wooo.. pura2 tak sejuk je tu.. :P


bersama pokok2 yang ala2 winter sonata kononnye.. :D


lompat lagi.. yeaaa...


rumah ni tak tau rumah apa.. tp ada kt depan Ski World tu.. nampak comel sangat kan...

pas semer dah abes main, kami pun bertolak ke restoran untuk makan dan menunaikan solat.. sepanjang perjalanan ke restoran tu ada banyak wall painting yang macam kat bawah ni.. 


kreatif kan dorang ni...


tengok kat dinding-dinding rumah dorang.. besar gile mural dorang..


akhirnya kami pun sampai di restoran ni.. dari luar memang kilang ye.. dalam dia memang kilang, ada kedai dan restoran..



antara pekerja yang sedang membuat ukiran pasu kat kilang tu..


antara hasil-hasil keluaran kilang tersebut..


dan banyak lagi... 



dan akhirnya... makan time... nyummm... setakat ni.. inilah menu yang tersedap kami.. :P 



till then, tatababai




2 comments:

  1. nak pegi! nak pegi!! musim salju di beijing bila eh? hihi

    ReplyDelete
  2. bulan 12 sampai bulan 2 june.. leh ar nk g ujung tahun ni... beku kt sana.. heheheh

    ReplyDelete

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^