3 alasan lewat masuk keje

by - 9:00:00 AM

kat pejabat saya ni ada pakai sistem punch card guna cap jari. tiap pagi beratur la nak thumb in..satu pagi ni, saya memang sampai kul 7.59 pagi. tup tup ada sorang pegawai ni tengah thumb in.. so sabar la menunggu dibelakangnya.. tapi lama plak dia thumb in ni tak gerak2..so saya tengok le.. rupanya, tiap kali dia thumb in, scanner tu kuar error INVALID.. maknanya sistem tak kenal cap jari dia.. tapi dok try lagi sampai la jam menunjukkan jam 8 pagi. adoi.. iols dah lambat ni.. dalam hati tu cakap le, 'bagi saya thumb in dulu bole tak?' tah camne, dia terdengar bisikan hati saya, so dia pun pusing belakang n cakap, 'takpe la puan scan dulu..' saya pun senyum dan thumb in. alamdulillah.. VALID. then dia try lagi.. still INVALID..

so, saya pun lalalala naik atas masuk keje cam bese.. skali masa nak buat REMARK, tengok waktu masuk kul 8.01 pagi.. OMG OMG.. macam mana leh jadi camtu.. masa thumb in, saya confirm thumb in kul 8.00 pagi.. camne leh lewat seminit ni? isk isk.. malas tul nak wat remark sebab lewat.. :(



Alasan satu :... 'saya punch pukul 8.00 pagi. Saya disabotaj' apakah??? sape nak sabotaj saya.. 


Alasan kedua : 'iTime tipu. saya masuk kul 8 pagi.' hahaha.. bole plak sistem tipu.. kikikiii


Alasan ketiga : alasan redha tak ble blah..'dah lewat seminit, apakan daya. :( redha je la.' kahkahkahh.. sewel tu saya ni..


akhirnya, saya wat alasan ni.'lewat seminit. maafkan saya.' dan terus SUBMIT kepada supervisor.. ;)


till then, tatababai



You May Also Like

1 orang suka

  1. canggih yea.. jaman kaktek kt celcom dulu pakai tulis kt buku lagi..kuno sungguh.

    ReplyDelete

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^