The Other Side of Me

Inspired . Plan. Travel

Follow Saya

Instagram Instagram Facebook Page Twitter

Jemput follow ye ^_^

Monthly Pageviews

Disclaimer

Semua gambar dalam blog ini adalah hakmilik www.anilwanina.com, kecuali jika dinyatakan. Sebarang salinan, cetakan semula, terbitan semula semua gambar dari blog ini tanpa kebenaran pemilik blog adalah dilarang keras. Sekiranya anda ingin berbuat demikian, sila minta kebenaran pemilik blog ini terlebih dahulu.

Mungkin saya tidak nampak, tapi Allah Maha Melihat dan Maha Mengetahui apa yang anda lakukan.


Friday, March 15, 2013

Pelat 'Rrrrrrrrrr'


nak share sikit pengalaman saya mengajar Iman yang sebelum ni pelat 'S.

sebelum ni, Iman ni pelat huruf S, bila bercakap 'susah' akan jadi 'shushah'.. 'susu' jadi 'shushu'.. so, saya ajar la dia bercakap dengan betul.. bukan 'esh', tapi 'es'.. alhamdulillah.. sekarang dia dah tak pelat S malah sebutannya lebih jelas dari kitorang yang dewasa ni..

masa umur dia 5 tahun, baru saya perasan.. dia pelat R plak.. penat la mengajar bukan 'agh' tapi 'ar'..tapi sampai skang dah 7 tahun masih pelat R lagi.. tapi kalau dia sebut 'Rrrrrrr' je lama2.. ok pulak.. bergetar la lidah tu menyebut 'R'.. cuma bila sebut perkataan cam 'rumah' jadi 'ghumah'..

dalam family saya, adik-adik saya semua pelat R.. heehhe.. maybe tu keturunan kot.. :P saya tak pelat R tapi dulu masa sekolah rendah saya pelat S.. tapi sebab malu ngan kawan2.. saya belajar betulkan sebutan.. alhamdulillah.. berjaya jua.. walau kadang2 tu tershashul juga.. kikikii..


till then, tatababai

1 comment:

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^