Friday, March 15, 2013

Rindu Bertamu di Padang/Bukittinggi - Part 4

sambung lagi.. ;)

sejurus selepas kami jalan2 kat Jembatan Siti Nurbaya. kami di bawa pula ke Pantai Padang. dulu pun saya penah jalan2 kat Pantai Padang ni tapi masa tu tak amik gambar sangat pun sebab panas berdenting ting ting...lagipun dulu lokasi amik gambar tu tak menarik.. kali ni kami dibawa ke tempat yang best nak amik gambar.. huhu..


Iman dah bangun.. mamai lagi ni.. tapi dipaksa rela untuk bangun sebab nak jalan ke bahagian tengah laut skek.. kang tinggal dalam kete panas plak..


gigih berjalan sebab nak amik gambar.. huhuu


ada beberapa pemecah ombak kat sini.. yang weols gigih jalan ni adalah yang tercantik katanye.. :P gigih berjalan sampai ke hujung




comel tak comel tak.. hahaha.. tak bape comel kot sbb Iman tengah masam..maklum le.. kan dia mamai lagi pastu dah kena paksa amik gambar.. kikikii


lagi skali.. alamak.. masam juga.. takpe la.. janji ado.. :P


kuda..bole je nak naik tapi takot.. kikiki


then weols dibawa plak ke tepi Pantai Padang kat sebelah hujung tambak. Kat sini ada pantai tempat mandi manda. Boleh plak mandi, dulu masa saya pegi supir tu kata Pantai Padang ni tak leh mandi.huhu.. maybe dia malas nak layan kot.. :P


ok.. amik gambar lagi.. :)


kat sini ada cam dataran untuk merendek.. ada gak penjaja2 jual mcam2.. tapi tgh hari buta ni takde gerai yang buka lagi.. :)


cantik kan.. panas gile masa ni.. silau... tapi gigih nak amik gambar juga.. :)


ombak dia pun sangat kuat... sampai mercik kena weols..


ni la tempat dorang mandi kat Pantai Padang ni.. bole je pun.. tapi weols tak mandi pun.. panas seh..


jalan nak masuk kat dataran tadi tu ada kena bayar parkir.. kalau tak salah saya Rp.5000.. yang tu patutnya termasuk ngan kos supir, tapi masa tu maybe supir tu takde duit kecik. so weols bayar la.. :)


kenderaan kami pada hari pertama di Padang.. kat Malaysia dorang panggil Innova kalu tak silap.. tapi kat Indonesia, namanya Kijang.. 

seterusnya, dah penat jalan2 amik gambar.. kita ke hotel pulak.. :)

till then, tatababai















Anil Wanina
Anil Wanina

I'm a full-time Assistant IT Analyst with passion on travelling. Write about travel, lifestyle, parenting, food, beauty and event. Give some love and good comments so we can share thought and experience together. ^_^

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^