Sunday, March 17, 2013

Rindu Bertamu di Padang/Bukittinggi - Part 5


since masa weols pegi tu hotel di Bukittinggi full house..so supir kami iaitu Aldi cadangkan weols menginap semalam di Padang. tapi uols kalau datang ke sini, tak yah dok Padang pun takpe sebab kebanyakan orang dok Padang sebab transit je. Better dok terus di Bukittinggi takde la rugi masa nak berjalan2.. cam weols.. ada la 1-2 tempat tak sempat nak cover + ada tanah runtuh kat tempat yang weols nak pegi tu.. kita cite nanti ek.. :0

kat padang ni, kami duduk kat Hotel Bunda. yang ni pun saya yang request sebab dulu saya duduk hotel ni. :D bilik dia pun bersih cuma air dia payau sikit. harga bilik plak saya tak sure tapi boleh tengok detail pasal hotel tu kat sini


ni bilik kami. Superior room.. besar katil king size. bilik yang kami duduk tu dekat ngan dapur. ada kes malam yang kami tidur tu. malam tu sebelum tidur weols akan sendal pintu ngan something la.. pintu tu plak takde selak.. so weols letak kerusi kat depan pintu. then tido la ala2 lena tak lena gak. dalam kul bape pagi tah, saya tak tersedar pintu bilik terbuka. tapi saya ignore je la ingatkan hubby or Iman g tandas ke.. pagi2 tu bangun hubby bising2.. saya yang ala2 blur terpisat2 tanya nape. dia leh tanya saya nape kerusi yang weols gunakan utk sendal pintu tu beralih.saya dah la baru bangun.. mana la tau. so, saya syak ada orang masuk bilik weols. tapi alhamdulillah takde barang hilang. maybe orang tu tersalah masuk bilik kot then kuar balik tanpa sempat masuk bilik kitorang. #bersangkabaiklasangat

so kalau korang dok sini, ok je.. insya allah selamat, cuma kalau boleh request bilik tingkat atas. pastu sebelum tidur, sendal pintu ngan kerusi ke.. pape je la.. utk keselamatan. atlis bila ada orang tolak dari luar kerusi tu bunyi n uols pun sedar la kan.. jangan macam saya.. tido tak sedar diri.. vavavava


sambung cite, petang tu pas rehat jap kat bilik.. weols pun jalan2 kat area pasar berdekatan ngan hotel.. pasar ni pun saya penah pegi.. huhu..


kat pasar ni, berlambak kereta kuda.. pakej skali ngan taik kuda + bau-bauan yang amat 'menyenangkan'.hahaha..




kuda2 tu dihias ngan macam2 hiasan.. pilih je nak naik yang mana.. tapi masa saya pegi trip yang sebelum ni.. pak supir tu ada ingatkan.. bole je nak naik kereta kuda tu tapi kena hati2 sebab ada yang baik, ada yang tak baik. Kalau jenis yang baik tu, dia ikut route dia..kalau yang kurang baik tu, dia akan bawa kita tah kemana2..pastu nanti dia pow kita.. tu yang takut tu.. bukan tak teringin nak try.. tapi takut.. lagipun Iman takut naik kuda.. hahhaha #alasantakboleblah


antara jualan yang ada kat pasar padang ni, ada tudung.. murah2 tau..


ni stoking.. berlambak.. jual kat kaki lima je...


kasut2  dah macam kasut bundle.. tapi baru lagi tau..


skirt2 ni pun cantik2.. murah giles... leh dapat dalam RM7-RM10 camtu.. 



ini budak dah sentap daa... nape?


sebab saya sibuk belek tudung.. ahhahaha..kat sini saya beli dalam 7-8 helai selendang.. murah tauuuu.. kain dia pun lembut.. dalam RM5 - RM7 camtu.. mau tak memborong...huhu


ramai giless orang kat pasar ni..


tengah jalan2 tu.. weols nampak menda yang sangat pelik..cer korang perhati betul2..


tak pasan ek? tu dorang masukkan isi durian dalam plastik.. kat sini dorang beli durian.. tapi tak bawa balik durian ngan kulit2nya skali..dorang siap2 masukkan isi durian dalam plastik.. kira klu beli durian 10 biji pun, takde la berat sangat nak bawa balik 10 biji durian tu.. sebab bawa balik isi je.. tapi kalau saya tak puas la camtu.. nak makan direct n fresh dari buahnya.. khennn.. :P


skirt ni cantik kan.. nak sangat beli.. tapi.. tapii... tapii.. ada orang tak bagi.... :(


baju2 ni pun cantik sangatt.. tapi takde saiz.. uwaaaaa... untung la sape soh comel sangat.. kapok kat diri sendiri.. hukhuk.. dah la baju2 dia murah.. RM7 dah leh dapat cantik2 camni.. saya mau saya mau.. pasni kena lebih comel (kurus) kalu mau pakai.. hikhikkk


jajan2 yang dijual macam tu je.. kreatif sungguh dorang ni




balik dari pasar, weols singgah kat CFC.. ala2 KFC.. tak beli makan pun.. sebab simpan perut nak dinner malam nanti.. :) kat sini beli air je.. sebab dah haus sangat berjalan keliling pasar..


menu pun ala2 KFC.. murah la gak.. huhu


tu strawberi milkshake..tapi kasar sangat n Iman je yang minum..tu pun tak abes.. weols la jadi tong sampahnya..


bergambar di depan hotel.. masa ni tah bape kali try lompat2 tak jadik.. sampai orang yang jual2 kat tepi hotel tu gelak2 tgk kitorang.. last2 jadik gak.. huhu  


malam tu, supir tu bawa kitorang g makan kat tepi jalan. weols request nak makan nasi ayam penyet. so dia bawa la makan kat kedai Pecel Lele Raihan. lokasinya tak tau la kat ne sebab dah malam n tak nampak. :P

tak amik gambar pun sebab dah lapar sangat.. hehehe 

harga nasi ayam penyet tu adalah RM3..air leh minum banyak kali sebab dia letak air putih atas meja.. murah kan.. kat malaysia memang tak dapat le...koman2 pun RM10..

then, pak supir antar kami ke hotel. esoknya, orang lain plak yang akan entertain kami.. :) so, good nite..

till then, tatababai

7 comments:


  1. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi kami di:

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Kami memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati di Indonesia. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour dan Bali Muslim Tour.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



    ReplyDelete
  2. Baru balik dr Bukittinggi minggu lepas. Saya guna khidmat Aldi Safri utk 2nd trip nih. Sgt2 enjoy & very memorable. Masa 1st trip dulu, saya guna Kita Holiday Travel & Tours. Kami dpt driver yg suka bawa kat tmpt2 shopping yg tak best & paksa2 kami beli kat tempat tu. Kualiti tak cantik pun. Mungkin tmpt yg dibawanya tu dia dpt komisyen yg tinggi kot. Pastu, bila minta bawa kat tempat lain yg kami nak pegi, byk plak alasannya. Tension kami dpt driver mcmni perangainya. Berbeza dgn Aldi, dia ikut je kemahuan kami mana nak pegi. Dia jgk akn bagi suggestion yg mana patut pegi dulu & tempat mana yg patut pegi kemudian. History knowledge pun bagus. So, sape2 yg berminat, boleh wasap Aldi kat no ni +6281363385879.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum Admin, mohon kemurahan hati admin untuk tolong " delete " Snow Heart October 15, 2014 at 9:15 PM. kenera ini adalah bentuk fitnah dan mempromosikan diri sendiri. Semoga kebaikan hati admin untuk men delete nya menjadi amal ibadah hendaknya amiin.

      Wassalam
      Amsyahril/Kita Holidays Indonesia

      Delete
  3. ha ha ha apa tak malu la nak promot diri sendiri.....Semua orang sudah tahu...

    Snow heart = aldi safri

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum..

    Saya setuju dengan pendapat pak Amsyahril syahril..
    Dia sekarang telah hadir di semua blog...

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum..

    Saya setuju dengan pendapat pak Amsyahril syahril..
    Dia sekarang telah hadir di semua blog...

    ReplyDelete

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...