Tuesday, March 5, 2013

suprise suprise suprisee


saya sangat sukakan suprise.. :P sangat sangat suka.. so, memandangkan saya ni suka suprise,so saya bg suprise kt orang.. so.. utk besday kawan saya baru-baru ni.. saya buat suprise utk dia.. tak tau la dia suprise ke tak.. :P since saya dh niat nk buatkan dia satu photobook, so saya pun buat plan awal-awal..

Step 1 : sebulan sblm besday dia, saya ada mnta beberapa keping gambar dia masa kecik2 dlu.. alhamdulillah.. tanpa ragu-ragu, dia pun bagi gambar dia masa kecik2.. bukan sekeping, bukan 2 keping.. ada la dalam 7-8 keping kot.. huhu.. ok.. cukup la tu.. :)

Step 2 : saya kumpul gambar2 dia yang ada dalam koleksi saya.. alhamdulillah.. banyak la juga.. tapi x cukup juga..

Step 3 : since gambar sedia ada tak cukup, so saya korek2 gambar dia yang comel2 kt facebook..banyak la gambar yg saya dapat kumpul..

Step 4 : dah kumpul gambar seme, saya cari tempat yang buat photobook.. ada beberapa option tapi since saya nk yg cepat dan of course la kos nye tak la cekik darah.. so saya pilih perkhidmatan pixajoy.com.my

Step 5 : dah pilih perkhidmatan pixajoy, so mula la edisi dekorasi photobook bersama perisian pixajoy yang mengambil masa lebih kurang 2 minggu.. jenuh gak la nak siapkan sbb kekangan masa dan banyak plak gambar yg amik dr facebook tu kena setting semula sbb resolusi kecik.. fuhh.. cabaran sungguh..

Step 6 : dah siap seme, so saya pun buat tempahan photobook dari pixajoy.. alhamdulillah.. semuanya berjalan dengan lancar, so penghantaran akan dibuat dalam tempoh 6 hari waktu bekerja.. so, sementara tu, bole guling2, rehat2 dulu...

Step 7 : akhirnya, barang pun sampai.. so marilah kita ramai2 mensuprisekan besday girl..  :)


0 orang suka:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...