Friday, April 25, 2014

I Love Bali - Part 4

hi.... cakkkk.... tetiba rajin plak nak menaip ye... sebelum ni malas ya hamat... once dah ada gen rajin ni... kena cepat2 update.. kang datang semula gen malas... berbulan bertahun la tak update ye...


korang wat apa tu? 


dah mandi lom?


kami dah mandi.. dah siap-siap nak kuar jenjalan... :)

so.. hari ketiga.. kami akan cover area Tanah Lot, Dreamland ngan Jimbaran. Kenapa tak pegi Uluwatu? sebab lebih kurang je macam Tanah Lot lagipun ada budak kecik takut nanti dia main kejar-kejar plak ngan monyet... so.. skip je la... :) sebelum tu.. breakfast dulu kat hotel... dan tunggu pak supir kami...


indahnya pemandangan kolam renang pagi ni


speechless

tempat pertama yang kitorang pegi adalah Tanah Lot. lama juga la kat sini adalah lebih kurang dalam 2-3 jam. sebabnya memasing dok ralit bergambar macam model kononnya... lepas tu sambung shopping t-shirt pula. member kata ada t-shirt yang comel2 kat situ.. tu yang stay lama tu..


dah sampai


4 of us


2 of us


Tanah Lot Temple


kuat giles ombak dia.  


jalan sikit jumpa ni pula


temple dari jauh. masa ni dah ramai orang nak bergambar. nasib weols dah lepas.


see... sambung shopping t-shirt katanya


dan lagi..

yang bestnya kalau shopping kat tempat-tempat macam ni.. t-shirt dia biasa je takde la melambangkan Bali sangat pun.. tapi tulisan pada baju tu.. adoiyaii.. kadang-kadang boleh membuatkan diri sendiri tergelak... macam-macam ayat, tulisan ada... yg 18sx pun ada.. yg lawak pun ada...



antaranya...


tu lagi...


hah.. yang ni 18sx


ni lagi la...

At the end, dekat kul 12 tgh hari juga la selesai melawat Tanah Lot dan shopping di sana. Lepas dah selesai di Tanah Lot, kitorang ke Dreamland pula. Masa ni masya Allah.. panasnya hanya Tuhan yang tahu.  Sebenarnya takde apa pun kat Dreamland ni.. hanya pantai. Member pun dah merungut kena jalan jauh semata-mata nak ke pantai je pun. Baik lagi pegi Kuta Beach katanya. Tapi ye la.. bukan selalu nak sampai Bali kan.. so jalan je la.. lagipun dah sampai pun....hihihi..


ni antara vila yang masih dalam pembangunan kat Dreamland ni. nanti dah siap ni mesti cantik.. dan mahal... hahahha


ni transport yang kami naik untuk ke kawasan Dreamland. tapi bukan terus sampai tau.. lepas turun je kat tapak pembinaan tu.. kena jalan lagi dalam 2 kilometer. Gigih ke idak jalan tengah-tengah matahari tegak atas kepala. Vavavva..



memasing muka dah berkerut. bila la nak sampai..


bila sampai je.. nahhhh... memang cantik pantai dia... seharian di sini boleh membuatkan warna kulit berubah menjadi warna lain... :P


buat apa tu?


panas-panas pun gigih nak berposing..


1..2..3 lompat...


3..2..1 lompat..

As I say before, tak wajib pun nak datang Dreamland ni.. tapi  bagi yang meminati aktiviti mandi-mandi pantai.. Dreamland adalah tempat terbaik berbanding Kuta Beach. Masih belum tercemar katanya. Warna air yang biru.. pantai yang bersih... 


till then, tatababai

What's New

Anil Wanina
Anil Wanina

I'm a full-time Assistant IT Analyst with passion on travelling. Write about travel, lifestyle, parenting, food, beauty and event. Give some love and good comments so we can share thought and experience together. ^_^

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^