berita baik untuk kakitangan awam yang salu kuar outstation

untuk kakitangan kerajaan yang selalu outstation dan membeli tiket flight menggunakan waran.. ini adalah berita baik untuk korang..  ini adalah berkuatkuasa dari 5 Ogos sehingga 31 Disember 2014 ye..

sebelum ni cuma orang dok Business Class atau First Class je la kan yang layak kan.. skang ni kalau kelas Economy pun layak hokeyyy.. asalkan ko tunjuk tiket je.. nanti dia wat verification tgk samada tiket tu dibeli thru waran atau beli sendiri (utk tujuan bercoti).. hihihi..

tapi ye la.. susah gak.. sebab 2 bulan lepas aku penah pegi outstation gak 2 minggu.. tapi yang sadisnya.. kena kuar duit sendiri beli tiket.. T__T hukhuk... dasar apakah itu? itu adalah dasar penjimatan ye.. atas dasar penjimatan itu jugalah.. aku naik flight Malindo dari KLIA2 - Kuching, flight MAS dari Kuching - Sibu - Kuching, dan flight AA dari Kuching - Kuala Lumpur.. dah macam naik bas lompat-lompat dahh.. tapi apakan daya.. dah namanya dasar penjimatan... 



untung la yang salu kuar outstation ye.. aku dah takde outstation dah.. maklumlah tahap-tahap kuli cam haku ni dah tak layak..kohkohkohh... untung jadik bos... sokmo kuar outstation khenn.. hiksss...

#chinupMAS #staystrongMAS


till then, tatababai

What's New
Share on Google Plus

About Anil Wanina

Hi, I'm Anil. A full-time Assistant IT Analyst with passion on traveling. Write about travel, lifestyle, parenting, food, beauty, and event.

0 9 orang peminat :

Post a Comment

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^