Thursday, September 11, 2014

Masih mencari insurans terbaik untuk diri sendiri?


Assalammualaikum dan selamat pagi.. uols dah sampai opis ke belum?? mesti belum ada mood nak wat keje lagi kan.. so, sebelum korang wat keje tu.. meh aku nak cite sikit...

Siapa antara korang yang masih belum ada insurans?? Meh aku nak cite sikit pasal insurans.

Insurans ni agak penting juga la dalam kehidupan kita.. ia umpama duduk dalam rumah yang lengkap dengan segala-galanya tapi takde api.. gituu perumpamaan aku hah.. kikikii..

Kenapa insurans tu penting? pada aku, ia umpama jaminan masa depan kita sekiranya kita kehilangan sesuatu.. contohnya, bila bekerja, kemudian berlaku kemalangan pada diri kita.. dan ditakdirkan pula kita kehilangan anggota badan disebabkan kemalangan tu.. so, di sini insuranslah yang akan membantu kita selain la dari KWSP, PERKESO, SOCSO dan lain-lain la..

see.. betapa pentingnya insurans tu.. so, di sini aku nak kenalkan dengan salah satu syarikat insurans yang terkenal di Malaysia ni iaitu Zurich Insurance..

Dalam kempen Zurich Insurance ni, aku agak terharu juga la dengan kempen dia kali ni.. seorang mak payungkan anaknya dari terkena hujan, manakala anak perempuannya memayungkan perut maknya yang sedang preknen.. ^__^ so suwittt... tetiba terbayang mak budak tu adalah aku, dan budak perempuan tu adalah Iman.. hihihi... verangan saja aku ni...

Kempen Zurich Insurance yang memetik kata-kata 'For those who truly love' cukup membuatkan hati aku tersentuh..

"When you’re passionate about something, when you truly love it, you want to protect it in the best way possible. All of our passion goes into understanding, managing and minimizing risks. Since 1872, we’ve prided ourselves on really getting to know you and what you truly value, so we can create the best protection to suit your passions. The protection only Zurich can provide."
it's so inspiring dan bagi yang masih tengah mencari-cari insurans mana yang sesuai untuk korang, mungkin korang boleh fikirkan tentang Zurich Insurance

untuk maklumat lanjut, boleh klik di Zurich Insurance Campaign

till then, tatababai

What's New

1 comment:

  1. Saya fulltime agent Prudential Bsn Takaful,kalau ada sebarang pertanyaan,boley wasap@call sy di 013-3080571 (nik syarihan) 😊

    ReplyDelete

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^