30 Days Blog Challenge #Day 6 : Who Am I In 10 Years

Hai.. salam Jumaat.. lewat aku up entry kan... ye.. ada yang rindu ke? vavavvaa..

Orait.. sambung 30 Days Blog Challenge... dah hari ke-6.. eh ehh... rasa macam baru je up entry nak wat challenge ni.. ^_^

So, siapa aku dalam 10 tahun lagi? Mmm.. rasanya dalam 10 tahun lagi.. aku masih di takuk skang ni.. nak naik pangkat? memang tak la... hahahhaa.. silap-silap KUP sampai pencen.. kahkahkah...

Dulu masa aku masuk dalam perkhidmatan kerajaan ni.. aku target..

Nak dapat kerja tetap sebelum umur 23 tahun...
Nak kawen sebelum umur 25 tahun...
Nak beli kereta sebelum umur 25 tahun...
Nak beli rumah sebelum umur 30 tahun...

Alhamdulillah.. semua tu tercapai.. dengan izin Allah...

Satu je yang masih tak tercapai lagi.. iaitu untuk menjadi diri aku bila aku dah tua nanti.. mak aii.. jauh nak pemikiran tu.. mm.. aku memang suka fikir jauh-jauh.. tapi ada certain thing aku malas nak fikir jauh-jauh.. yang tu bersebab la kan.. ^_^

So, skang umur dah 33 tahun.. so, dalam 10 tahun lagi.. aku dah set dalam mind since aku start keje dulu.. aku nak pencen pada umur 45 tahun.. pada masa tu aku nak setup bisnes sendiri.. kononnya laaa... tapi sampai skang ni tak nampak jalan.. hahahha.. jalan banyak sebenarnya.. bole pilih nak lalu jalan mana.. tapi semua jalan berliku-liku.. insya allah.. doakan aku ye aku dapat pencen dalam 10 tahun lagi nanti.. pencen dengan berjaya la ye.. ^_^ amin...



till then, tatababai

What's New
Share on Google Plus

About Anil Wanina

Hi, I'm Anil. A full-time Assistant IT Analyst with passion on traveling. Write about travel, lifestyle, parenting, food, beauty, and event.

0 9 orang peminat :

Post a Comment

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^