30 Days Blog Challenge #Day 9 : How Do I Stay Positive

Salam tengahari... baru balik dari klinik gigi ye... alhamdulillah.. getting better dan harap takmo sakit-sakit gigi lagi dah.. hahahaha

Orait.. sambung cabaran 30 hari... ^_^

Aku ni sangat positif orangnya.. tapi kadang-kadang ada la juga negatifnya.. tapi takde la sampai berbulan-bulan aku dok hadap negative thinking tu sampai menjejaskan emosi aku ni kan..

Bukan tak penah jadi mcam tu.. mm.. penah sangat.. memang abis jatuh performance aku masa tu.. T_T bukan je effect kat performance keje tapi emosi terganggu dan macam-macam lagi la..

Tapi aku cepat-cepat positif.. macam mana?

1) Lupakan secara perlahan-lahan masalah tu..
2) Forgive and forget...
3) Hadapi segala masalah tu dengan tabah.. jangan hindari..
4) Solat dan mohon pada Allah.. agar ditenangkan hati, diberikan kekuatan untuk menghadapi dugaan..

Memang betul.. bukan mudah nak berkata-kata kan.. aku adh hadapinya.. dan.. lain orang.. lain caranya untuk hadapi menda ni.. tapi tak salah mencuba kan...

Lagipun, tak rugi pun bersikap positif..skang ni kalau aku rasa ada masalah ke apa ke.. aku malas nak fikir.. baik aku tido je... bukanlah lepas tu masalah ilang ke apa.. tapi sekurang-kurangnya fikiran aku lebih tenang lepas tu.. daripada aku wat menda tak senonoh masa tengah marah kan...

so.. stay positive ya.. ^_^



So, macam mana aku kea

till then, tatababai

What's New
Share on Google Plus

About Anil Wanina

Hi, I'm Anil. A full-time Assistant IT Analyst with passion on traveling. Write about travel, lifestyle, parenting, food, beauty, and event.

0 orang suka :

Post a Comment

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^