The Other Side of Me

Inspired . Plan. Travel

Follow Saya

Instagram Instagram Facebook Page Twitter

Jemput follow ye ^_^

Monthly Pageviews

Disclaimer

Semua gambar dalam blog ini adalah hakmilik www.anilwanina.com, kecuali jika dinyatakan. Sebarang salinan, cetakan semula, terbitan semula semua gambar dari blog ini tanpa kebenaran pemilik blog adalah dilarang keras. Sekiranya anda ingin berbuat demikian, sila minta kebenaran pemilik blog ini terlebih dahulu.

Mungkin saya tidak nampak, tapi Allah Maha Melihat dan Maha Mengetahui apa yang anda lakukan.


Monday, November 24, 2014

30 Days Blog Challenge #Day 9 : How Do I Stay Positive


Salam tengahari... baru balik dari klinik gigi ye... alhamdulillah.. getting better dan harap takmo sakit-sakit gigi lagi dah.. hahahaha

Orait.. sambung cabaran 30 hari... ^_^

Aku ni sangat positif orangnya.. tapi kadang-kadang ada la juga negatifnya.. tapi takde la sampai berbulan-bulan aku dok hadap negative thinking tu sampai menjejaskan emosi aku ni kan..

Bukan tak penah jadi mcam tu.. mm.. penah sangat.. memang abis jatuh performance aku masa tu.. T_T bukan je effect kat performance keje tapi emosi terganggu dan macam-macam lagi la..

Tapi aku cepat-cepat positif.. macam mana?

1) Lupakan secara perlahan-lahan masalah tu..
2) Forgive and forget...
3) Hadapi segala masalah tu dengan tabah.. jangan hindari..
4) Solat dan mohon pada Allah.. agar ditenangkan hati, diberikan kekuatan untuk menghadapi dugaan..

Memang betul.. bukan mudah nak berkata-kata kan.. aku adh hadapinya.. dan.. lain orang.. lain caranya untuk hadapi menda ni.. tapi tak salah mencuba kan...

Lagipun, tak rugi pun bersikap positif..skang ni kalau aku rasa ada masalah ke apa ke.. aku malas nak fikir.. baik aku tido je... bukanlah lepas tu masalah ilang ke apa.. tapi sekurang-kurangnya fikiran aku lebih tenang lepas tu.. daripada aku wat menda tak senonoh masa tengah marah kan...

so.. stay positive ya.. ^_^



So, macam mana aku kea

till then, tatababai

What's New

0 orang suka:

Post a Comment

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^