Day 2 : 10 Facts About Me

by - 2:30:00 PM

Petang... Aku teruskan dengan hari ke-2, 30 Days Blog Challenge ni.. ^_^ lewat sikit rini sebab pagi aku agak sibuk...  ^_=

10 fakta tentang diri aku? Alamakk.. macam banyak pulak.. kahkahkahhh... sebenarnya banyak je.. tapi tu la... kadang kita sebagai diri sendiri tak nampak apa yang ada pada diri kita kan... tu yang perlunya pasangan untuk tengok apa kelebihan dan kekurangan kita.. ^_^


1. Suka dengar lagu kuat-kuat

Ni sejak aku start keje lagi memang macam ni la perangai aku.. hahaha.. pakai headphone gedabak tu kat telinga.. pastu, volume up paling kuat.. dengar lagu macam takde orang lain kat dunia ni.. kahkahkahh... biasanya menda ni aku buat kalau aku tengah bizi wat keje.. memang takmo diganggu la... macam ni la aku buat.. kalu agak-agak tetiba dah blank tak bole hadap keje tu.. nanti keluar la pulak suara katak versi ala-ala karaoke.. kahkahkahh... sampai aku penah kena tegur ngan bos aku.. "apa ke syiok sangat nyanyi tu Mas.." hahahha aku rasa kawan-kawan pun dah lali kot... ye ke? kawan-kawan?? hikhikk...

headphone turun temurun ^_^


2. Suka travel

Mmm.. sejak bila ek aku suka travel ni? Mmm..jap aku fikir. Rasanya 1st trip yang aku betul-betul travel masa Bandung Trip ngan officemate.. masa tu memang best gilakk.. memang shopping sampai lebam.. masa tu aku pegi ngan Cik Wan Ferry, Junet, Siput ngan Khalid. Perghhh... orang kata first time pegi oversea kan.. mau tak gile tengok tempat orang barang murah-murah.. kikikii.. pastu plak aku, Cik Wan Ferry ngan Junet dok satu bilik.. punya la kitorang terlalu letih berjalan.. sampai kitorang dok berurut dalam bilik.. aku urut kaki Junet, Junet urut kaki Cik Wan Ferry.. Cik Wan Ferry urut kaki aku.. pastu gilir-gilir tukar kaki plak.. hahahhaa... such a sweet moment.. terus rasa windu nak travel ngan korang... lepas tu, memang aku terus travel dan terus travel.. mostly dalam negeri je la.. sebab masa tu anak kecik.. skang anak dah besar.. boleh la jalan luar negara pulak.. ^_^

suka sangat ngan gambar ni.. so letak lagi gambar ni.. ^_^ seme group Bandung ada dalam ni kecuali Junet. next time ye Junet.. ^_= yang ni group Padang Trip.. ^_^



3. Mudah terasa hati

Yang ni maksud aku.. bukan la sikit-sikit nak terasa.. sikit-sikit nak terasa.. #lempangmukasendiri bukan gitu ye... maksudnya, dengan keadaan fizikal yang tak seberapa ni.. #mukataklawa #pipitersorongsorong #huduh #gemok kahkahkahh.. ada aku kisah? tapi kenkadang tu terasa hati la juga.. macam yang kes sebelum ni tu yang ada orang tegur pasal muka aku seme tu.. memang la terasa hati.. tapi aku tak amik hati pun.. just take it positive... assume dia tak penah tengok orang yang istimewa macam aku.. :wink: :wink: lepas terasa hati gitu, lepas tu huhahuha.. ok balik.. see.. I'm positive kan... #positiflasangat

ada aku kisah? hahahaha




4. Orang yang sangat positif

Hahahah.. positif ye.. yup.. aku memang orang yang positif.. mostly memang ayah aku ajar dari dulu lagi.. dulu aku suka dok sensorang.. mengenang nasib diri, nape aku tak macam orang lain.. tapi ayah aku bagi tau aku.. even dia tanya aku, "ko malu ke dengan diri ko?" aku jawab tak la.. tapi padahal.. memang malu pong... hahaha.. pastu ayah aku bagitau lebih kurang gini la maksud dia..

"setiap orang ada kelebihan dan kekurangan masing-masing.. anggap kekurangan yang ada pada diri kita tu sebagai keistimewaan yang ada pada diri kita dan tak ada pada orang lain.. buat apa nak malu.. bila kita malu seolah-olah kita menidakkan kejadian Tuhan. Macam tu juga dengan sikap, tak rugi bersikap positif.. sekurang-kurangnya kita dapat meningkatkan keyakinan diri.."

Itu yang aku pegang sampai sekarang.. so.. kalau ada kawan-kawan yang minta nasihat tu.. mostly memang nasihat-nasihat positif la yang aku bagi kan.. gilo apo nak bagi nasihat negatif, mau aku jadi punca orang bunuh diri.. T_T

Pape pun, be positive.. tak rugi pun kan.. bukan kuar duit pun.. ^_^

stay positif dan kekal comel.. ^_^

5. Seorang yang garang tapi lemah lembut

Ye.. aku memang garang.. kalau dengan anak aku memang aku garang... even dalam family pun.. rasanya suara aku la yang paling kuat.. kahkahkahh.. mak aku kata suara aku ni macam halilintar.. dengar suara aku je budak tidur boleh terjaga.. kikikii.. ekceli, kegarangan ni aku amalkan sejak ada anak ni la kan.. aku memang garang.. kalau tanya Iman.. sape garang.. papa ke mama? mesti dia cakap mama.. tapi dia tak cakap kat aku.. dia cakap kat papa dia.. kalau kitorang 2 orang ada.. dia akan jawab.. takde sape-sape yang garang.. hahahaha... punya la takut akunya garang sampai tak berani nak bagitau kat aku yang aku ni garang.. hihih.. tapi aku ni garang bertempat.. takde la tiap masa nak garang..garang..garang... sebab en suami ni tak suka marah-marah anak.. anak minta apa seme dia bagi.. so, aku tak boleh la layan menda yang sama gak.. kang naik lemak plak dia.. tu aku kata, dalam garang tu.. ada lemah lembutnya..

muka garang tak ni?


6.  Peminat novel-novel chenta

Ini kalau kat umah ni.. berlambak novel-novel chenta dalam rak buku.. sampai Iman pun dah terjebak dok layan novel.. hahaha.. budak 8 tahun baca novel.. memang tak boleh blah.. kikikii.. ini kalau Pesta Buku ke... memang aku suka beli.. kenapa novel cinta? ye la.. menda-menda dalam novel cintan cintun tu memang takdok dalam realitinya.. mimpi sajo.. so, marilah kita bermimpi dengan membaca novel-novel cinta tu.. dalam stress-stress balik keje.. baca plak novel cinta.. memang hanyut la.. ngeeeee

ekkk.. novel cinta? 


7. Peminat cerita-ceriti Korea, Jepun, Cina dan lain-lain

Dulu masa aku sekolah menengah aku cukup suka drama-drama bersiri Cina. Aku siap penah gaduh ngan abang aku sebab berebut remote TV.. kikikii...siap lagu-lagu dalam drama bersiri tu aku boleh hafal.. ni mungkin sebab gen-gen mak aku kot tu yang aku minat sangat ngan cite-cite Cina.. tapi apa kaitannya ngan cite Korea ngan Jepun plak tu? sebab bahasa dorang yang unik dan lagi.. pelakon-pelakonnya somel-somel sangatttt... hahaha.. bole tak gitu? lagi satu, aku suka layan cite-cite dorang ni.. sebab plot jalan ceritanya yang best... kalau wat novel memang layan airmata la sebab
asik gelak je.. kikiki.. latest cite Korea yang aku tengok, High School King of Savvy... best wokkk...

gambar hiasan ^_^

8. Suka menulis

Dulu aku suka menulis.. impian dan cita-cita nak jadi penulis gitu.. ^_^ murni tak cita-cita tu.. kikikii... tapi sekarang.. apa sudah jadi??? yup.. aku masih lagi seorang penulis.. tapi aku menulis program.. vavavvaa... tulis la juga tu kannn... tapi sebenarnya aku masih lagi menulis.. cumanya.. sebagai hobi je la.. kalau macam artikel, cerpen kat jabatan ni.. bese la aku join.. tapi kalau untuk yang lebih besar.. aku berblog saja la dulu.. ni pun aku rasa tak cukup masa.. rasa cam nak amik cuti tanpa gaji.. dok umah.. menulis je sampai siap satu buku.. bole? ^_^

ni kira tulis jugak la kan.. hahahaha


9. Tak suka berkebun

Ni dah out of idea dah ni.. kikiki.. ye.. ye.. aku tak suka berkebun.. walaupun ayah aku suka berkebun.. tapi tak turun pulak ilmu berkebun tu kat anak dia.. ada satu petang tu.. aku dok tolong ayah aku petik jagung.. pastu aku pun tanya dia.. lepas ni nak tanam jagung lagi ke? dia kata.. haah.. nak tanam.. tapi nak soh anak menantu dia yang tanam.. aku pun macam.. krikk krikk.. aku pandang en suami.. en suami pandang aku.. pastu en suami pun offer diri nak tanam jagung tu.. hihih.. aku pun hepi.. lepas tu aku tanya ayah aku.. "yah.. macam mana nak tanam jagung ni? pacakkan tongkol jagung ni kat tanah ke?" lepas tu ayah aku pandang aku... en suami pandang aku... jeda. pokkk... sekali ayah aku ketuk kepala aku gelak-gelak... en suami terpinga-pinga.. aku lagi la blur.. apakah? apa salahku? lepas tu boleh pulak jadi bahan dalam rumah kata aku tanam jagung pakai tongkol jagung.. T_T apa lagi bising la ayah aku.. kikikii... siap wat tazkirah.. "tu la.. soh belajar berkebun takmo... ada ke tanam jagung pakai tongkol.... tanam jagung pakai benih jagung la..." #sayabudakbarubelajar

alkisahnya aku yang tak suka berkebun...

ni pokok yang kite tanam.. tinggi tak? #tipuje


10. Suka tidur

Finally.. tidur adalah kegemaranku... huhuh.. hobi ni.. kalau dalam resume tulis hobi.. aku tulis tido.. hahaha... tak la..acah je.. sape tak suka tido kan... dapat pejam mata 5 minit pun dah nikmat... inikan pula tidur.. huhuhu... ok takmo cite la pasal tido ni.. nanti secara automatik aku jadik ngantuk... kalau aku ngantuk kang.. tak publish la entry ni.. huhahuhahuaaa.. #alasan

sekian, tu je 10 fakta menarik tentang diri aku.. menarik ke? ^_^

ZzzZzzzZ


till then, tatababai

What's New

You May Also Like

0 orang suka

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^