Where Dream Come True : Budget ke Melbourne dan New Zealand

by - 10:49:00 AM

Last but not least... this is my budget untuk trip New Zealand dan transit kat Melbourne ni..
For record, untuk CASH aku tukar RM3,000 ke NZD, dan RM800 ke AUD. Ni semua untuk all expenses termasuk car rental, accomodation, petrol, masak-masak, aktiviti dan shopping di Melbourne dan New Zealand.



Secara detailnya, adalah seperti berikut :

Semua ni kira per/pax ye...

Flight KL - Melbourne - KL = RM976
Flight Melbourne - Christchurch - Melbourne = AUD596.21 x 2.8 = RM1669.39



Transportation/ Accomodation / Activity  Melbourne

1) Ibis Hotel Melbourne = AUD69 (paid by credit card)
2) Transport airport - hotel - airport = AUD60
3) myKi Pass = AUD10
4) Great Ocean Road Tour = AUD69
5) Locker @ Airport =AUD6.25
6) Food = AUD20

Total : AUD234.25

Transportation/ Accomodation  New Zealand

1) Car Rental = NZD128.75
2) Petrol = NZD90.91
3) Geraldine Kiwi Holiday Park = NZD37.26
4) Aoraki Mount Cook Alpine Lodge = NZD40.73
5)  Sahara Guesthouse & Motel = NZD30.91
6) Te Anau lakeview Kiwi Holiday Park & Motel = NZD33.55
7) Butterfli Lodge = NZD72.73
8) Wanaka View Motel = NZD42.50
9) Franz Josef Top 10 Holiday Park = NZD50.18
10) Barang dapur = NZD100
11) Shopping = NZD100

Total = NZD727.51

Activity New Zealand

1) Glacier Explorer = NZD145 (paid by credit card)
2) Milford Sound = NZD37
3) Paragliding =NZD260
4) Skyline Gondola = NZD45

Total : NZD487

Total expenses in Melbourne : AUD234.51 x 3.01 = RM705.88
Total expenses in New Zealand : NZD1214.51 x 2.8 =  RM3,400.62

Total Melbourne dan New Zealand Expenses : RM705.88 + RM3,400.62 + RM1669.39 + RM976
= RM6,751.89

Woii.. aku pun terkejut tengok jumlah yang aku belanjakan ni.. tapi sebenarnya boleh dapat kos lagi murah tau. aku nye slack ni kat tiket flight sebenarnya.. patutnya boleh dapat murah sebab aku penah tengok tiket dari Melbourne - Christchurch dapat less than NZD100 tau... tapi masa tu lambat sangat nak grab.. so, terlepas offer.. so.. kena take note la ye kalau tengah sale tu.. cepat-cepat sambar tiket tauuu...

okey la.. tamat suda mimpi menjadi kenyataan di bumi Kiwi ini.. korang doakanlah moga aku ada rezeki untuk ke sini lagi ye.. insya allah... ^_^




till then, tatababai

What's New

You May Also Like

4 orang suka

  1. wah murah tu harga tiket NZD100 jer...tu 1 way ke return tu...saya tgk plg murah pun leh dpt 100++ utk 1 way..tapi bila dah tambah tax bagai dalam 300 juga...hehehe tapi jetstar je la kan yg plg murah kalo nak ke NZ dari aussie ni...hehe

    saya ada email tanya sumthing...nanti tlg reply yer.... =D

    ReplyDelete
  2. ada DJ, air NZ tauu dari Melbourne - CHC.. nanti kita tengok balik dalam insta kita kalau jumpa...

    ReplyDelete
  3. salam. nice! leh share itenarary x? farahizat@yahoo.com

    ReplyDelete
  4. Wow ...banyaknya aktiviti . Budget berapa hari ni.?

    ReplyDelete

Sila tinggalkan komen dengan berhemah.. tqqq ^_^