Wednesday, December 30, 2015

Jelajah ke Manchester bersama Dashing!


Assalammualaikum

Wahh.. tak lama lagi nak masuk tahun baru 2016.. Keknil nak ajak korang menjelajah  selama 6 hari 5 malam ke Manchester secara PERCUMA ! Seronok tak?

Impian untuk ke UK memang dah lama Keknil pendamkan.. Fuhh.. rasa macam mimpi je kalau dapat pegi kan.. tapi dengan adanya mimpi.. takkan jadi kenyataan.. so, mari kita mimpi dulu.. mana tau.. esok lusa kita sampai kat Manchester dan antara tempat yang Keknil nak pegi adalah Stadium Etihad ! Awesome..

Nak tau macam mana nak bercuti dengan percuma ni? Jom rapat-rapat dengan Keknil..

Saturday, December 19, 2015

Tak tahan pedas? Ia bukan lagi masalah..


Assalammualaikum

Orang Malaysia memang sukakan pedas.. kalau ikutkan, Keknil pun hantu juga makanan yang pedas-pedas ni.. kalau kat rumah.. kalau boleh hari-hari nak menu sambal.. semalam sambal ikan bilis, hari ini sambal telur, esok sambal cili api.. Kuikuikuii.. Dan setiap kali kalau makan pedas,mesti nak ada air kan.. Fuhh.. dapat plak minum dengan air sejuk.. Marveless.. mau tambah nasi banyak kali..

Kami dah bersedia..

So, baru-baru ni.. Keknil menyertai satu cabaran yang dinamakan Spicy Challenge yang bertempat di Chilli Rush, Petaling Jaya. Dari rumah memang dah ready fizikal dan mental.. nak kena makan pedas-pedas ni.. sampai je kat Chilli Rush.. fuhh.. ramai rupanya yang menyahut cabaran ni.. Tazzabar rasanya nak sahut cabaran ni..

Signature drink from Chilli Rush

Tu diaa.. air cili.. huhuhu

2 gelas Keknil habiskan..hohohoo

No worries.. Cool Tea kan ada..

Dalam Spicy Challenge ini, terdapat 2 cabaran yang Keknil dan yang lain perlu lalui iaitu Chilli Rush Hot Wings yang mana dalam cabaran pertama, Keknil dan kumpulan Keknil perlu makan 1 dozen kepak ayam yang memang berapi pedasnya. Kepak ayam yang diperap dengan sos rahsia dengan rasa timur dan barat, fuhh.. memang resepi rahsia terbaik dari Chilli Rush dan semestinya, menemani kami sepanjang Spicy Challenge tajaan Cool Tea ini.

Kumpulan Keknil adalah yang terakhir dan Keknil hanya mampu menghabiskan 1 ketul kepak ayam sahaja dalam masa 1 minit yang diberi. Ehh.. bukan sebab pedas tauu.. tapi sebab panas.. Yes.. kepak ayam yang kami makan tu betul-betul panas dan pedas. Kombinasi tersebut telah membuatkan Keknil tewas dengan Sally yang juga hanya mampu makan 2 ketul kepak ayam sahaja. Fuhh.. nasib baik ada Cool Tea. Usai tamat cabaran, habis 1 botol Cool Tea Keknil habiskan.. ledakan pedas dan bahang panas dalam tekak ni akhirnya tawar dengan ekstrak  8 jenis herba yang disatukan dalam Cool Tea ini. Sejuk rasa tekak dan badan lepas minum Cool Tea. Rasa nak makan lagi kepak ayam pedas berapi tu.. Hahaha..


So.. are you ready to survive? Keknil dah bersedia..

Muka cuak kot..

Ouch.. muka kepedasan ke kepanasan tu?

Aumm.. makan juga kan

Keputusan dari cabaran pertama tadi, seramai 5 orang dari setiap kumpulan telah Berjaya ke peringkat akhir. Wow.. syabas korang. I adore you ! Untuk cabaran penentuan ini, setiap peserta dicabar dengan 1 dozen kepak ayam yang diperap dengan cili yang pedasnya sehingga 100 kali lebih pedas dari cili api dan perlu menghabiskan dalam masa 4 minit tanpa perlu minum tauu ! Cuba korang bayangkan.. kalau dah cili api tu sendiri pedas.. inikan pula.. 100 kali ganda.. Mari menangis kepedasan secara berjemaah..

Keknil tengok masing-masing berada dalam keadaan yang sangat cuak. Mau tidaknya.. ini bukan setakat pedas.. Ini betul-betul pedas ! Kombinasi pedas dan cuak yang meluap-luap yang mampu meledakkan adrenalin dalam badan. Fuhh.. Keknil yang jadi penyokong pula yang berpeluh-peluh tengok para peserta ni. Nak tau tahap pedasnya pula.. para peserta diminta untuk menyarungkan sarung tangan bagi mengelakkan rasa pijar pada tangan.. Aiyooo… Keknil yang jadi penonton pula yang eksaited pegang Cool Tea just in case Keknil rasa pedas. Walhal.. tukang tengok je pun.. Hahhaa.. tapi bahang kepedasan sampai juga pada Keknil tauu..


Top 5 Spicy Challenge

Banyak betul cili dia..

Saat loceng dibunyikan.. hanya terdengar sorakan dari kami sebagai penyokong kepada peserta. Ada peserta yang makan secara bersahaja, ada juga peserta yang menangis kepedasan.. ada juga peserta yang menahan airmata.. dan ada juga peserta yang give up selepas menikmati seketul kepak ayam. 4 minit terasa bagaikan terlalu lama sampaikan Keknil pula rasa nak nangis tengok peserta menahan pedas. Tamat 4 minit, tak tunggu lama.. Cool Tea yang berada di depan mata dinikmati terlebih dahulu. Nampak la rasa lega dimuka masing-masing.


Sarung tangan ready

Fuh.. dah berapa ketul tu Sally..

I accept your challenge..

Muka tak tahan pedas..Hahaha

Bagi yang tak tau, apa la Cool Tea yang Keknil sebut-sebutkan tu.. CoolTea merupakan satu produk yang mengandungi 8 ekstrak herba yang terdiri dari akar liquorice, daun teratai, bunga kekwa,selfheals,  buah-buahan Grosvenor Momordica, daun mulberi dan mesona chinensis yang  mampu membantu menyejukkan badan.


Cool Tea

Kalau korang nak tau, CoolTea ini didatangkan dalam 3 perisa iaitu Teh Herba, Teh Hijau dan The Bunga Kekwa. Keknil dah rasa semuanya.. Semuanya sedap dan menyamankan. Produk Cool Tea ini boleh didapati di 7-Eleven, AEON, TESCO, The Store, Giant, AEON Big, Econsave, KK Mart dan juga Mydin. 

Untuk maklumat lanjut,
Instagram : www.instagram.com/mameecooltea/

till then, tatababai

What's New

Monday, December 14, 2015

Saturday, December 12, 2015

Friday, December 11, 2015

Winter is Coming ! Bantu mereka....


Assalammualaikum

Minggu lalu Keknil dan ahli KelabBloggerBenAshaari telah dijemput untuk sedikit perkongsian ilmu di SyriaCare. Perkongsian ilmu yang sangat menarik dan wajar di kongsi bersama untuk rakan-rakan pembaca yang lain. Tak perlulah Keknil bercerita tentang apa yang terjadi di Syria pada masa kini sebab semua orang tau.. It's a sad story... dan bak kata Ustaz Rizal, sejarah sedang tercipta !

Wednesday, December 9, 2015

Tips : Pemilihan Sandal Wanita


Assalammualaikum..

Samada lelaki mahupun wanita, kedua-duanya mempunyai citarasa yang tersendiri dalam pemilihan kasut. Ada yang memilih kasut untuk kelihatan cantik, ada juga yang memilih kasut untuk meningkatkan keyakinan diri.. dan ada juga yang memilih kasut untuk keselesaan diri.

Thursday, November 26, 2015

Autumn Di Hatiku : Express Bus Terminal Underground Shopping Mall


Assalammualaikum..

Macam mana? Teruja ke idak tengok harga tiket yang super duper murah.. memang trip bunuh diri kan sebab dengan tak cukup duitnya.. gigih juga ko nak pegi.. trip asal dapat jejak ke Korea katanye... kohkohkoh..

Nak dijadikan cerita, beberapa minggu sebelum trip ni.. ada satu kejadian yang menimpa geng travel aku.. memang agak sedih juga la dan disebabkan kejadian ni.. aku hampir jadi solo traveller ke bumi Korea ni.. tapi kitorang tetap teruskan perbincangan itinerary dan bajet..

Wednesday, November 25, 2015

Autumn Di Hatiku : Tiket AAGO ke Seoul RM798 !


Assalammualaikum..

Lama gile baru nak up cerita Korea ni kan.. ^__^ Untuk repeat trip ke Korea kali ni, memang tak lama aku rancang. Kalau trip yang sebelum ni, tiket dah beli setahun sebelum.. Gigih kan ! Tapi untuk trip ke-2 ni.. sebulan sebelum trip.. aku baru beli tiket.. ni gara-gara AirAsiaGo buat sale gila-gila untuk route ke Seoul yang mana tiket yang aku dapat adalah di bawah RM800 untuk tiket flight pegi balik dan accomodation di Seoul untuk 6 hari 5 malam. Mau tak meroyan !


Dah la sebelum tu dok godek-godek je autumn ni kan.. nak tengok dedaun kaler-kaler katanyee.. Huhuhu... jadi haruslah meroyan dia tu lebih...

Memula rancang nak buat solo trip sahaja ke Korea.. since aku dah ada pengalaman di sana sebelum ni.. Kira confident la 2nd trip ni nak jalan sendiri.. tapi encik suami bagi cadangan.. cuba tanya sesiapa kawan-kawan yang nak ikut.. So, aku pun gedik-gedik la tanya geng travel lain yang agak-agak bole solo trip juga la.. dapat la jadi partner kan.. so, kebetulan.. geng travel, Hasni pun nak join.. Cuma kali ni, bukan berdua.. tapi 4 orang termasuk 2 orang adik Hasni iaitu Tuti dan Tina. Bertambah havoc la trip ni kan..

Dengan bajet sebanyak RM798 seorang, aku pun gigih la beli tiket tengah-tengah malam.. siap buat 2 kali transaction sebab credit card tak cukup limit.. Hahahaha.. gigih ke idok !

macam biasa.. sebelum beli tiket.. godek-godek dulu condition guesthouse

dan akhirnya, dapat yang murah dan selesa..

Kira trip kali ni memang trip bunuh diri la.. dengan time peginya tu tak gaji lagi.. pastu bukan turn aku dapat kutu lagi.. ko rasa? Mau tak rasa membunuh diri sebab rasa macam tak cukup je bajet nak pegi Korea ni.. lelagi dengan currency masa tu tengah nazak.. RM3.8 = 1000 won.. Jom nangis berjemaah !

Hasni siap nak pinjamkan duit.. Hahahah.. tapi takpe la.. kita jalan ikut kemampuan diri je.. takmo pinjam-pinjam.. kalau ada dua ringgit je time tu.. kita jalan je.. janji hostel ngan tiket flight dah ada.. macam mana nak gerak dari airport ke hostel tu.. pandai-pandai la kita nak idup kan...

Tapi alhamdulillah.. godek punya godek.. jumpa pula duit won dari trip sebelum ni.. ada 100,000 won.. syukur ! Ini namanya rezeki terpijak.. makanya, kita teruskan je trip bunuh diri ni.. 100,000 won tu cukup la nak buat tambang subway dan beli susu pisang.. Kikikii.. tak yah makan ye.. kita makan angin je.. janji jejak Korea.. Kahkahkah !

Selain tu, dah rezeki.. pergi event kat Korea Plaza.. dapat pulak lucky draw.. maka dapat la T-Money, Gapyeong City Tour ticket dan coupon book yang penuh dengan diskaun termasuk entrance ke Everland !




Selama aku travel luar negara.. tak kira la pegi Beijing ke, Melbourne, New Zealand.. aku tak pernah activatekan ATM Card mahupun Credit Card untuk kegunaan luar negara. Bagi yang tak berani amik risiko macam aku.. jangan buat macam ni.. So, aku topup la juga duit tambahan dan tukar sebanyak RM220 ke won sebagai duit tambahan. Just in case la tetiba ko nak soping macam-macam plak nanti kan..

Semua tu aku buat dalam masa tak sampai sebulan... Fuhh.. ini adalah risiko.. tetiba takde duit time nak pegi tu.. macam mana la kan.. Hiks ! Tapi takpe.. dah selamat pergi dan selamat balik.. malah perbelanjaan juga diluar jangka.. Nak tau berapa kos aku bercuti ke Korea untuk kali ke-2 ni? Tunggu sampai ke hujung rancangan.. ^_^

till then, tatababai

What's New

Tuesday, November 24, 2015

Menang Pakej Percutian ke Krabi !


Assalammualaikum

Alhamdulillah.. syukur.. terima kasih Sedunia Travel.. memang tak sangka.. hantar penyertaan hanya untuk suka-suka.. tapi akhirnya.. dipilih sebagai Pemenang Utama dalam Instagram / Twitter Contest by Sedunia Travel dalam event Travel Blogger Meetup 2015 tempohari.

Bila travel blogger berjumpa di #TBM2015


Assalammualaikum

2 minggu yang lalu, aku ada attend satu event Travel Blogger Meetup yang mana event ni menghimpunkan travel blogger dari seluruh dunia. Hahh.. hebat ke tidak? Program anjuran Sedunia Travel ni, kalau tak silap aku.. dah lebih dari 3 tahun diadakan.. setiap tahun semakin besar..

Friday, November 20, 2015

Sneak PeakTeater Mak Cun !


Assalammualaikum..

Sneak peak dari video yang aku sempat amik masa Teater Mak Cun !

Part 1

Persembahan Produk Mak Cun


Ada lagi video yang aku amik.. tapi aku rasa part ni yang paling best.. hahahah... Enjoice korang.. jangan lupa saksikan Teater Mak Cun ! Cepat beli tiket..

Teater Mak Cun sedang ditayangkan di Istana Budaya sehingga 22 November 2015.



till then, tatababai

What's New

Thursday, November 19, 2015

Karnival Upin dan Ipin 2015


Assalammualaikum

Bagi peminat setia Upin dan Ipin.. Ini ada berita baik untuk korang ! Karnival Upin & Ipin yang pernah dianjurkan pada tahun 2014, kini akan membuka lebaran baru.. dengan mengadakan Karnival Upin & Ipin 2015, dengan tema 'Keajaiban Bermula' pada 20 - 22 November 2015 ini di Dewan A, MAEPS, Serdang.

Friday, November 13, 2015

Hadiah istimewa untuk teristimewa !


Assalammualaikum..

Rentetan dari keputusan peperiksaan Iman hujung tahun hari tu.. aku bercadang nak bagi hadiah untuk dia.. Ye memang betul.. Aku dah janji nak belanja dia family trip tapi saja je nak bagi hadiah lain sebagai tanda penghargaan.. ^_^ Ye la.. dia satu-satunya anak kesayangan kan.. so, aku pun godek-godek Internet dan jumpa pulak laman web  http://www.printcious.com/

Thursday, November 12, 2015

Keputusan Periksa Hujung Tahun...


Assalammualaikum..

2 hari lepas, keputusan peperiksaan Iman hujung tahun keluar. Dan alhamdulillah.. keputusannya sangat memberangsangkan.. walaupun tak la dapat No 1 kan.. tapi, ada apa pada nombor kan.. yang penting keputusannya ada peningkatan.. syukur alhamdulillah..



Iman ni suka main-main.. dalam kelas tu kalau boleh cikgu dia cerita, haih.. suka lari-lari.. suka main la.. tapi pada masa yang sama.. dia juga sangat suka membantu cikgu dan kawan-kawan.. Lagi la time ni dah pulang buku sekolah, datang sekolah untuk main je.. siap bawa permainan dari rumah.. Raket badminton memang tak penah tinggal la.. Suka sangat kan.. kita galakkan sahaja yang baik-baik..

Hari tu, aku marah dia.. sampai menitik airmata dia.. kesian juga tapi aku marah sebab aku sayang.. masa aku balik amik dia dari sekolah, dia tercerita kat aku dia beli aiskrim kat area taska tempat dia duduk tu.. Haihh.. aku pun apa lagi.. aku marah la.. sebab tempat dia beli aiskrim tu kalau dari taska, dekat lorong belakang taska dan kawasan intermediate house. Dia kata dia dah bagitau cikgu taska, tapi apa yang aku risaukan, takut ada je sape-sape naik motor ke atau ada penyewa kat situ ke tarik dia masuk rumah.. Isk.. Nauzubillah..

Kadang budak-budak ni bila kita marah.. dia ingat kita tak sayang.. tapi sekarang Iman dah besar.. dia tau.. bila aku marah.. bukan sebab aku tak sayang.. tapi sebab aku amik berat dan aku sayangkan dia. Dia pun jenis suka memendam rasa sama macam aku.. Like mother like daughter. Love you, sayang.. moga tahun depan dapat tingkatkan lagi usaha.. ^_^

till then, tatababai

What's New

Friday, November 6, 2015

Perancangan Travel 2016 !


Assalammualaikum..

Ehem... sape buka Facebook Fly FM.. baik punye perancangan dorang kann.. tolong rancangkan percutian untuk kita tahun depan.. ^__^ Eh ehh.. ada diantaranya destinasi percutian tu betul tauuu... pandai Fly FM ni bermain-main dengan psikologi aku yang hantu jalan ni.. hahahahah

Thursday, November 5, 2015

Wednesday, November 4, 2015

Skirt paling MAHAL di Dunia !


Assalammualaikum

Kalau ikutkan kat rumah ni, berlambak-lambak skirt aku ada.. tapi sebab nak jugakk cari skirt baru kaler hitam kan.. so, gigih sangat la buka Internet nak cari skirt online kann..

Dari Zalora, sampai lah ke 11street.. fuhh.. peluh-peluh cari skirt hitam kau.. ada jumpa kat Zalora, tapi skirt yang aku berkenan tu takde stok.. hukhuk.. mari sedih beramai-ramai.. T__T

Tuesday, November 3, 2015

Anak dari Syurga !


Assalammualaikum

Viral sekejap kat Facebook hari tu apabila seorang ibu dicemuh oleh wanita lain kerana anak istimewanya. Haihhh.. manusia oh manusia. Semakin lama semakin hilang adab. Seriously, aku terkilan dan kecil hati dengan setiap bait ayatnya. Kenapalah ada manusia macam tu.. T__T simply boleh keluarkan kata-kata macam tu..

Monday, November 2, 2015

FREE Zumba !


Assalammualaikum..

Calling for kaki Zumba !!

Bermula dari 7 November 2015, Shaftbury Square akan menganjurkan sesi Zumba & Fit Dance Radiance secara PERCUMA dengan kolaborasi bersama CHi Fitness Cyberjaya.


Wednesday, October 28, 2015

6 Part Time Job Untuk Kaki Travel !


Assalammualaikum..

Baru-baru ni ada sembang-sembang dengan kawan-kawan travel.. nak cari part time job katanya yang boleh bantu tingkatkan hidup.. maklum la.. orang-orang non hado macam kitorang ni, nampak je macam kaya raya.. pegi travel sana sini macam pramugari.. baru turun flight, dah naik flight lain.. kikikiii.. tapi hakikatnya, kais pagi makan pagi, kais petang makan petang.. ^__^



Begitulah hidup kami sebenarnya.. tapi saje kitorang tak nak bagi korang nampak kitorang ni susah.. sokmo happy-happy.. sokmo act macam orang ada-ada.. bukan sebab berlagak.. tapi kitorang ni memang hantu berjalan.. kuikuikuiii..

Monday, October 26, 2015

5 Tempat Mesti Pergi di Brunei !


Assalammualaikum..

Hari tu masa aku pergi Brunei, ada orang tanya aku..

“ada apa kat Brunei? Bukan ada pape pun.. “

Eh eh.. setiap tempat ada lokasi menariknya.. kata melancong kat tempat orang.. mesti la ada destinasi yang menarik untuk dituju. Lagi pula, cuba buka mata tu.. bila kita nak berjalan.. dia sibuk cakap, “pergi tak ajak..” bila ajak, “ kata takde bajet” lepas tu minta pula cenderahati.. Hehehe..

bukan tak nak belikan.. tapi kadang-kadang kita yang berjalan ni pun bukan ada sangat duit pun.. dah namanya pun berjalan.. sightseeing.. bukan shopping tauuu… kalau aku ni retis tahap Che Ta tu lain la cerita, setiap kali ke London mesti shopping sakan kannn… huhuhu… positif okey… ^_^

Okey berbalik kepada cerita Brunei ni.. sebetulnya, banyak tempat menarik yang ada kat Brunei.. dari segi bentuk muka bumi, memang sama je macam kat Sabah atau Sarawak.. tapi ye la.. kita berjalan negara orang.. tambahkan pengetahuan apa yang ada kat negara orang.. bukan bash sana sini dan kata kat negara orang tu takde pape..

So, aku nak share kat korang apa yang ada kat Brunei yang buat aku nak sangat pergi ke sana.

1.       Istana Nurul Iman
Masa kitorang sampai, memang tutup la tempat ni.. kitorang cuma ambil gambar kat luar sahaja. Tapi itu sahaja dah cukup memuaskan. Aku difahamkan, istana ini hanya dibuka pada hari-hari istimewa dan setiap tahun sebanyak 3 kali rumah terbuka diadakan di istana ini.

Best kan.. kalau pun tak boleh masuk pun takpe.. sebab dapat bergambar di luar istana sahaja pun dah cukup mewah. Kalau dapat masuk dalam.. lagi la bahagia kan dapat pulak berjumpa dengan Sultan dan Permaisuri Brunei. ^_^




2.       Masjid Omar Ali Saifuddin
Masjid ni aku pegi untuk solat Zohor. Indah sangat rekaannya dan kakak angkat aku kata, kalau malam lagi cantik..senibinanya menjadi kebanggaan rakyat Brunei Darussalam. Dianggap sebagai masjid tercantik di dunia, masjid ini boleh dilihat dari semua arah ketika azan berkumandang, ia boleh didengari di seluruh pelusuk bandar. Senibina replika kapal bukan sekadar hiasan, kebiasaanya ianya digunakan dalam majlis-majlis keagamaan seperti Tilawah Al-Quran. Memang cantik, dan kalau korang ke sini, singgahlah ke masjid ini dan hayati senibinanya. Jangan lupa solat kat sini tau.. ^_^







3.       Kampung Ayer
Kalau dah datang ke Brunei, tak lengkap kalau tak ke Kampung Ayernya. Turut dikebali sebagai Venice Timur, ianya merupakan penempatan terapung yang terbesar di dunia. Uniknya Kampung Ayer ni, walaupun terletak di atas air, tapi kemudahan yang boleh diperolehi di situ adalah sama seperti di darat. Terdapat sekolah, kedai dan pengangkutan utama di situ adalah menggunakan bot. Aku turut berpeluang untuk menyelusuri sungai Brunei dan boleh nampak Istana Nurul Iman dari sisi Kampung Ayer ni tau.. rumah kediaman di sini juga unik dan walaupun nampak macam rumah papan biasa je, tapi hampir setiap rumah dilengkapi dengan bekalan elektrik, televisyen, astro, Internet dan penyaman udara. Masa aku pegi tu, ada penempatan baru di situ.. rumah cantik-cantik uolss.. Kalau aku kaya, dah lama aku borong 2-3 biji rumah kat situ.. Hikss.. tapi sayangnya, hanya orang Melayu Brunei sahaja yang boleh memiliki harta di sini.. ^_^











4.       Taman Tema Jerudong
Kalau ikut plan asalnya, memang takde rancangan ke sini. Tapi sebab trip kali ni mostly ditaja oleh kakak angkat aku, so, kita follow saja.. ^_^ Taman Tema Jerudong ni ala-ala macam Sunway Lagoon la.. macam-macam tempat menarik yang ada kat sini antaranya, Mini Golf, JP Town, Water Park, Laser Maze, Pedal Boat, Ferris Wheel, Double Decker Carousel, Junior Coaster, Bumper Cars, Spin Zone dan sebagainya. Kitorang sempat la juga main beberapa permainan. Memang best gile ! Walaupun tak la sehebat Sunway Lagoon kan.. tapi yang penting, kita dah sampai Brunei dan kena la pergi ke tempat-tempat menarik yang ada kat sini kan.. ^_^ korang patut cuba tau..











5.       Pantai Serasa
Bagi yang suka pantai, kalau di Brunei, Pantai Serasalah yang sesuai untuk korang kunjungi. Pantai ini sinonim sebagai tempat berkelah, beriadah dan aktiviti santai bersama keluarga dan kawan-kawan. Selain dari pantainya yang cantik dan bersih, korang juga boleh menikmati sunset kat sini. Memang cantik.. memang damai.. ^_^



So, jangan kata Brunei takde pape ye.. kita pegi tempat orang untuk mempelajari adat budaya, mencari pengalaman dan menimba pengalaman. Setiap tempat ada kelebihan dan kekurangannya. ^_^ Ayuh, ke Brunei..

Terima kasih kepada keluarga kami di Brunei kerana sudi melayan kami.. ^_^ terima kasih kerana sudi menerima kehadiran kami di rumah, membawa kami ke tempat-tempat menarik di Brunei dan banyak belanja kami sepanjang kami di sana.. Insya Allah.. ada rezeki, kami datang lagi.. tapi next time, kami keluar duit sendiri la ye.. hiihihihi


bersama Kak Anne, Abang Zali dan keluarga

keluarga besar kami di Brunei.. ni pun tak lengkap..

antara cenderahati dari Brunei yang sempat kami tapau dan dihadiahkan oleh keluarga kami di sana.. 

till then, tatababai

What's New
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...